0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Пациентки на клиника Малинов / Надежда - тема 7
« Отговор #380 -: Март 23, 2011, 09:33:28 am »
Здравейте момичета! Не успях :( Два пъти се обадих в клиниката и двата пъти ме отрязаха. Лекарите ще отсъстват от 30.03. до 06.04. и не записват часове за проследяване на ЕЦ, инсеминации, стимулации и всичко от сорта. Съжаляваме госпожо, на следващ цикъл... На следващ ама ако пак ми излязат извън норма хормоните какво ще правим не зная. Добре тръгнаха нещата, сега малко се усложняват обаче.
« Отговор #381 -: Март 23, 2011, 09:49:27 am »
Не се притеснявай за хормона. Предполагам, че като продължаваш да си вземаш лекарството и си направиш своеврменно следващото контролно изследване, така че при нужда да се коригира дозата, всичко ще бъде под контрол. Само не пропускай контролата и се свържи след нея с ендокринолога, че аз скоро направих една подобна глупост.... А за отсъстнието на лекарите - как така, всички ли заминават или не са обяснили толкова подробно?
« Отговор #382 -: Март 23, 2011, 09:59:03 am »
Не се притеснявай за хормона. Предполагам, че като продължаваш да си вземаш лекарството и си направиш своеврменно следващото контролно изследване, така че при нужда да се коригира дозата, всичко ще бъде под контрол. Само не пропускай контролата и се свържи след нея с ендокринолога, че аз скоро направих една подобна глупост.... А за отсъстнието на лекарите - как така, всички ли заминават или не са обяснили толкова подробно?

Ами в бг мама прочетох че заминават всички. А дори и да остане някой все пак едва ли ще може да се справи с всички нас. От една страна се успокоявам и си казвам че лекарите трябва да са в крак с новите тенденции, от друга ми е мъчно, че така става, защото всичко е така условно и е една непрекъсната надпревара с времето и всичко е толкова условно..., а най-вече е свързано със средства и време. Няма как обаче, ще чакаме, така или иначе нямаме избор. Ох, оплаках се, олекна ми малко :(
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #383 -: Март 23, 2011, 10:35:38 am »
Преди 3 години не знам как все нацелвах отпуските, конференциите и почивките на клиниката, когато трябваше да стартираме нещо. Признавам си, че ме беше яд, но това е положението. Няма как да не си повишават нивото лекарите. Опитайте се да погледнете от положителна страна и нека наистина да е за добро.
« Отговор #384 -: Март 23, 2011, 12:05:32 pm »
mira_mimi, така е. Само за да ви разведря ще спомена, че мен ме отложиха точно поради такова пътуване през 2007. След конференцията имаше такъв бум на бебета...мммм.5/7 момичета, дето бяхме заедно по стимулациите бяха бременни, повечето с близнаци.
Дано и сега е така и се оправдае тягостното очакване и забавяне!
« Отговор #385 -: Март 23, 2011, 12:11:37 pm »
Много окуражаваща информация :), благодаря ти! А аз имам един въпрос към всички тук, че темата за естествен цикъл нещо "позамря", а ми е спешно да получа отговор - кои изследвания за мене и мъжа ми за задължителни /спин, васерман и пр./ преди пункцията на естествен цикъл. Благодаря ви предварително.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #386 -: Март 23, 2011, 12:21:50 pm »
кои изследвания за мене и мъжа ми за задължителни /спин, васерман и пр./ преди пункцията на естествен цикъл. Благодаря ви предварително.

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=41693.0
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #387 -: Март 23, 2011, 12:36:08 pm »
Благодаря за отговора - точен и изчерпателен, както обикновено.
*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #388 -: Март 23, 2011, 16:22:44 pm »
Здравейте момичета,
Днес попаднах на една прекрасна молитва, която Жени Костадинова е написала по повод празника на фондация "Искам бебе" - 25 март (Благовещение). Реших да я споделя с вас с вярата, че всяка една от нас ще получи скоро "благата вест" :)

Куклена  молитва
Боже, Боже... Каква красива душа.

Като кукла! Като ангел! Като звезда!

Изпрати я, Боже в този светъл дом,

дай й път, любов, подслон.

ТЕ искат детенце да имат –

дари ги, Боже, направи ги трима.

Чудото светло скоро стори –

куклата тяхна по ангел прати:

близнаци, дъщеричка, син...

Да бъде, Господи! Амин!
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
« Отговор #389 -: Март 23, 2011, 16:46:28 pm »
Благодаря ви за подкрепата момичета! Успокоих се вече! И аз гледам все от положителната страна, но вие самите знаете че не е лесно в такъв момент... Дано другият месец да се подредят нещата!Нали конференцията е единствената причина да ни отлагат така. Следващият месец ще ни вредят ли в графика? Аз имам ограниение от ендокринолога - само два месеца за забременяване ми е отпуснал, това ме притеснява мен.
*
« Отговор #390 -: Март 23, 2011, 17:22:18 pm »
Сега се връщам от преглед при д-р Стаменов.Той ми каза,че може и да не замине на този конгрес от 31.03,но ако замине ще  е от з1 до 03.04 и на 4 .04 ще е на работа.После до началото на юли няма да мръдне от клиниката-така каза.Юли ще е на симпозиум за няколно дни само.В момента не записват,а са само неотложни процедури,защото не се знае дали Шефкетова ще се справи сама по време на конгреса,ако и той замине.Ще изтраем още 1 седмица и всичко ще си дойде на място.
« Отговор #391 -: Март 23, 2011, 17:41:28 pm »
Три дена са, няма да свърши света :D
« Отговор #392 -: Март 23, 2011, 21:39:40 pm »
Три дена са, няма да свърши света :D
Така е, за някой са три дни, но за такива като мен са 30, а 30 е половината от периода в който имам право на АРТ, после лекарства наново.  :?
Дано другият месец ме огрее.  :oops:
*

Dragica

• 499
  • Няма невъзможни неща
« Отговор #393 -: Март 24, 2011, 10:08:48 am »
Аз записах час за 20.04 при д-р Персенска. Ако съм искала за д-р Стаменов ми казаха чак май месец
« Отговор #394 -: Март 24, 2011, 10:49:35 am »
Сега се връщам от преглед при д-р Стаменов.Той ми каза,че може и да не замине на този конгрес от 31.03,но ако замине ще  е от з1 до 03.04 и на 4 .04 ще е на работа.После до началото на юли няма да мръдне от клиниката-така каза.Юли ще е на симпозиум за няколно дни само.В момента не записват,а са само неотложни процедури,защото не се знае дали Шефкетова ще се справи сама по време на конгреса,ако и той замине.Ще изтраем още 1 седмица и всичко ще си дойде на място.
Ох, много ти благодаря, че сподели така подробно какво ти е казал доктор Стаменов, защото аз утре съм на втори преглед за проследяване на естествен цикъл и се чудех, кой ще е там и какво ще става последните дни на този месец и първите на април, които са важни за мен. Знаех си, че не трябва да се тревожа, щом не са ми отложили процедурата, а казаха, че започваме...Ама, ей на- какво ли не ми мина през ума. А ми беше неудобно на предишния преглед да разпитвам Стаменов. Още веднъж - благодаря ти,
« Отговор #395 -: Март 24, 2011, 11:42:48 am »
На мен като ми дадоха час за 25.04 не са ме питали при кой от лекарите искам да съм. Вярвам в екипа и добрата им работа, именно затова ще правим ин витро там.
« Отговор #396 -: Март 24, 2011, 14:03:46 pm »
Momicheta,kak si zapisvate chasove chak za april?Az nqmam pretencii za lekar,a samo chasa da e na 3ti den ot cikala.Problema e che MC mi e mnogo neredoven,dori i s Dufaston.Ako se obadia na 1vi den sledvashtiat mesec dali shte ima chas za men?

Пиши на кирилица!
« Последна редакция: Март 24, 2011, 15:09:40 pm от Елфи »
« Отговор #397 -: Март 24, 2011, 15:15:38 pm »
като ми записваха час за първичен не са ме питали за желание за ден от цикъла, а и датата ме устройва т.к. очаквам след това на 29-ти да ми е 1-вия ден на следващия цикъл. И аз съм с Дуфастон вече година го пия (от 16-ти ден 2 пъти по 1табл.) и цикъла ми е точен като по часовник :)
*
« Отговор #398 -: Март 24, 2011, 15:29:59 pm »
 :), anichka.bs е за първичен преглед - там е така, както го е описала.

Stexlen, ти разбирам си с уговорка за започване на процедура?! - няма проблем да си запишеш час на 3-ти ден следващия цикъл, щом сега са ти отказали.

Тези часове; кой за май или април са за консултативни прегледи - пример; обсъждане нуспешна процедура или стратегия занапред, при предпочитан лекар.
Само, че аз нямам нерви да се състезавам за час при конкретен доктор и си карам при кого се падна :lol:, така без да искам все съм при  двама измежду трима :lol:

Текущи прегледи - като фоликулометрия, биопсии, няма проблем - просто при когото се паднете.

Къде се изпокрихте бре?

« Последна редакция: Март 24, 2011, 16:22:29 pm от Тара »
« Отговор #399 -: Март 24, 2011, 15:46:17 pm »
Момичета, вярвайте в своя лекар и в себе си и ще успеете. А целия екип в Малинов, е невероятен. Аз се прекланям дълбоко пред всички тях.