0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Пациентки на клиника Малинов / Надежда - тема 7
« Отговор #320 -: Март 17, 2011, 08:37:55 am »
Ох, papa, съвети много, решенията всеки сам :lol:

1. Пуснете актуална спермограма / държат да е в клиниката/, да е готова към деня на прегледа, или на самия ден  да излязат резултатите до прегледа

2. Хормони за теб на 3-ти ден ФСХ, Е2, ЛХ,  + щитовидни TSH, FT4, TAT, MAT -тези на гладно, без кафе -за тях няма значение на кой ден от МЦ.

Пролактин - без пипане на гърдите, преди вземане на пробата; покой в лабораторията 15-20 минути

След прегледа най-вероятно се настрой за ЦС
« Последна редакция: Март 17, 2011, 08:56:45 am от Тара »
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #321 -: Март 17, 2011, 08:38:53 am »
-по повод генетичните -правят се веднъж  и важат за цял живот  , няма смисъл да се повтарят !!!
-за имунологичните -зависи от кога е предишното изследване- при мен беше над 6 м и ппри старта на опита не поискаха нова имунология, но в този период приемах добавки .Ако е по-старо изследването и зависи от това какви са били резултатите , би било хубаво да се  повтори.

papa2011, ако  искаш направете една спермограма в клиниката -да ви е  готова за прегледа .И евентуално хормоните на 3-5 ден  -ако сега може да се  вместиш .
Всичко това чисто информативно , за да ориентира доктора , за  други изследвания ще преценят на място.Желая ти много късмет и успех!

На моя първи преглед носех хормони от последния цикъл и ми ги приеха и не поискаха да ги пускам пак.Иначе  с изследванията  почнахме от а,б... -  нова спермограма с ДНк фрагм. , цветна снимка и имунология.

« Отговор #322 -: Март 17, 2011, 08:55:03 am »
Добро утро момичета. Искам само да добавя, че за изследване на TSH освен да е на гладно и без кафе трябва и да не си в цикъл(кървенето да е спряло):)
*
« Отговор #323 -: Март 17, 2011, 08:59:51 am »
това с извън кървене го твърдят някои лекари, дори и мен са ме съветвали, впоследствие чета, че ендокринолозите не държат на такова изискване.

В темата за щитовидни преди дни го разискваха.
*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #324 -: Март 17, 2011, 10:03:52 am »
Да, и на мен са моите лекари са ми казвали, че няма значение дали си в цикъл или не. И не е нужно да е на гладно, само кафе, кола и шоколад не е препоръчително да си консумирал преди изследването.
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
« Отговор #325 -: Март 17, 2011, 10:48:56 am »
Момичета,

Съжалявам за спора, не съм искала да го пораждам. Сега вече разбрах, че докторите са на конференция и няма да ги има. Просто когато се обадих за час не ми го казаха, а просто казаха че са преустановили записването за спонтанен. Ще си чакам реда, то е ясно. Успех на всияки  :bighug:
« Отговор #326 -: Март 17, 2011, 11:05:14 am »
А би ли дала повече информация - и тримата лекари ли няма да ги има и от коя до коя дата. Безпокоя се, защото имам записан час за 22 март /11-ти ден от цикъла/за първи преглед за проследяване за естествен цикъл. До сега не са се обадили, за да го отменят, но пресмятам и се чудя какво ще стане при по-късна овулация /обикновено имам такава около 18-19 ден/
*
« Отговор #327 -: Март 17, 2011, 11:11:47 am »
Някой беше писал че Др.Стаменов и Др.Персенска няма да ги има от 30.03 до 02.04.Но ако някой има по-актуална информация да пише моляяяя!!!
« Отговор #328 -: Март 17, 2011, 11:15:01 am »
И за това моля. Но ако не ме отложат и отида във вторник ще гледам да разбера каквото мога и ще напиша подробно.
« Отговор #329 -: Март 17, 2011, 11:23:15 am »
аз пък мисля да се класирам за ЗЕТ, смятам смятам и се чудя наистина, ако ги няма дали ще наглася дните.
« Отговор #330 -: Март 17, 2011, 12:04:06 pm »
Ясно е, че само със смятане от наша страна няма да стане :, но ще е дорбе да сме наясно кой и кога ще осъства
« Отговор #331 -: Март 17, 2011, 12:12:53 pm »
Аз имах записан час за преглед при д-р Персенска за 25.03 и вчера ми се обадиха да го отложат за 07.04.
Незнам дали тази инф.ще е от полза на някого, но аз да споделя :D
*
« Отговор #332 -: Март 17, 2011, 13:42:55 pm »
Аз имам час за д-р Персенска за 24ти, не са ми го отложили още. Но кой знае, може да се обадят всеки момент. До колкото разбрах когато се обаждах миналата седмица за час, д-р Персенска би трябвало да бъде сама до 2 Април или нещо такова.

« Отговор #333 -: Март 17, 2011, 14:52:36 pm »
Благодаря на всички, които откликват и споделят информация за тези "мистериозни" отсъствия на лекарите. Аз не се съмнявам, че нещата ще бъдат предвидливо добре организирани в клиниката, просто се опитвам да направя по-отрано и моите си планове за евентуални отсъствия от работа.
*
« Отговор #334 -: Март 17, 2011, 15:41:04 pm »
Аз имам час за 28.03, който записах в понеделник!!! 8O Би трябвало да са знаели ако ще отсъства!
« Отговор #335 -: Март 17, 2011, 16:08:47 pm »
Аз имах записан час за преглед при д-р Персенска за 25.03 и вчера ми се обадиха да го отложат за 07.04.
Незнам дали тази инф.ще е от полза на някого, но аз да споделя :D

25 март е Благовещение, прекрасен празник.
Дано скоро всяка от вас, го посреща с трепет и с дете в ръце!
Относно самоназначаването на изследвания и консултации със специалисти, винаги съм се водила от това, че здравето и парите са си мои. Т.е топката е в моите ръце и основно аз имам интерес да се огледа всичко от повече страни.
Само съм съгласувала с д-р Стаменов при кого точно да отида като име или споделям тезата на колегата и чакам той да потвърди действията.
« Последна редакция: Март 17, 2011, 16:10:32 pm от *vera »
« Отговор #336 -: Март 17, 2011, 18:45:53 pm »
Момичета, пакета имунологични + генетични ли беше 260 лв или само имунологичните? Че сега ми трябват генетично, но не си спомням какво съм пускала само цената. Извинете глупавия въпрос  :oops:
« Отговор #337 -: Март 17, 2011, 18:48:35 pm »
Имунологични -260лв.
Генетични - 2*150 -  300лв.
« Отговор #338 -: Март 17, 2011, 20:47:32 pm »
благодаря, КЪДИ  :)
« Отговор #339 -: Март 17, 2011, 20:57:55 pm »
Момичета само отчетно да споделя, че при мен нещата не се развиха добре. След положителен кръвен тест на 13 ден - 50, 15 ден -100, на 23 ден -240.  Още като си видях третият резултат и разбрах че всичко свърши. Във вторник бях на преглед при д-р Персенска видя само дебела лигавица , някакво петно ли какво но без ембрион. Спирам лекарствата и ще чакам цикъл.
 Късмет и успех на всички в процедура, аз се надявам че следващият опит ще бъде успешен :bighug:
Куклена  молитва
Боже, Боже... Каква красива душа.
Като кукла! Като ангел! Като звезда!
Изпрати я, Боже в този светъл дом,
дай й път, любов, подслон!
ТЕ искат детенце да имат –
дари ги, Боже, направи ги трима.
Чудото светло скоро стори –
куклата тяхна по ангел прати:
близнаци, дъщеричка, син...
Да бъде, Господи! Амин!