0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Пациентки на клиника Малинов / Надежда - тема 7
« Отговор #280 -: Март 15, 2011, 13:33:01 pm »
Благодаря на Перличка и Ейма за отговорите.
д-р Шевкетова е много добра в биопсиите / и не само там де/.
И като стана дума за NAC - някоя да е правила опит след приема му?.. да сподели как са и яйцеклетките /ембрионите/?
« Отговор #281 -: Март 15, 2011, 14:00:43 pm »
Аз правих опит след прием на  NAC и метфогама в продължение на 4 месеца.Извадиха 9 яйцеклетки от 11 фоликула, а от тях 5 се оплодиха.Крайния резултат все още е неизвестен...
*
« Отговор #282 -: Март 15, 2011, 14:22:23 pm »
Чебурашка,стискам ти палци за положителен резултат.Аз приемам Метфогама,но още се чудя дали да си купя и изписания ми NAC600 от Д-р Персенска-доста скъпичък ми идва!.Какви ли не антиоксиданти и добавки съм пила,предписани ми от лекарката в предишната ми клиника,но разлика не долавям.В момента приемам Оксибор форте и Омега3 мастни киселини,препоръчани ми от доц.Балтаджиева.
« Отговор #283 -: Март 15, 2011, 14:59:09 pm »
От тук може да поръчаш на доста добра цена:  http://www.iherb.com/NAC-N-Acetyl-Cystein
Прочети и тази тема :
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=44155.0
« Отговор #284 -: Март 15, 2011, 17:57:08 pm »
Аз правих опит след прием на  NAC и метфогама в продължение на 4 месеца.Извадиха 9 яйцеклетки от 11 фоликула, а от тях 5 се оплодиха.Крайния резултат все още е неизвестен...
:crossfingers: :crossfingers:
*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #285 -: Март 15, 2011, 19:15:00 pm »
Здравей Мече, и на мен док ми изписа NAC за стимулиране на овулацията и подобряване на качеството на яйцеклетките. Пия и метфогама. Миналият месец имах една неуспешна стимулирана инсеминация, ин витро се надявам да правя до края на май, когато ми изтича заповедта по фонда. И тогава ще видим какъв ще е резултатът. Но на мен д-р Стаменов ми каза, че тази добавка е с много добър ефект.
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
*
« Отговор #286 -: Март 15, 2011, 19:43:52 pm »
Момичета, през април ми предстои 1. час при Д-р Персенска след получаване заповедта от фонда. Ще ми помогнете ли какви изследвания трябва да имам, за да не губим време за стартиране на ин витрото, т.к. не сме от София? От лапарото ми през юли не съм правела никакви изследвания. Благодаря ви предварително!!!!!
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #287 -: Март 15, 2011, 20:30:49 pm »
Момичета, през април ми предстои 1. час при Д-р Персенска след получаване заповедта от фонда. Ще ми помогнете ли какви изследвания трябва да имам, за да не губим време за стартиране на ин витрото, т.к. не сме от София? От лапарото ми през юли не съм правела никакви изследвания. Благодаря ви предварително!!!!!
на 3-5 ден  естрадиол, лх, фсх, 7 дни след доказана с узи О прогестерон. Пролактин, тестостерон, МАТ, ТАТ, ТСХ, ФТ4, ФТ3 без значение на деня.

За това се сещам. Ако е нужно някой да ме поправи или допълни. Тези в червено може и по ЗК ако някой АГ и ендокринолог се врече да е по-ларж  :wink:
« Отговор #288 -: Март 15, 2011, 21:30:06 pm »
Ще добавя за пролактина, че трябва да се прави без да си пила сутринта кафе, кола, а вечерта да си спала добре, да си спокойна, без секс и преди да ти вземат кръв да поседиш около 10-15 минути седнала спокойно. Не помня само дали трябваше да е съвсем на гладно. На мен ми дадоха такива инструкции. Освен това за хормоните на щитовидната -фт4, фт3 мисля, че също трябва да са на гладно и без кафе и кола, шоколад и съдържащи шоколад храни. Не се сещам имаше ли някакви изисквания при изследване на ТСХ, ТАТ и МАТ. Това се сещам. Успех.
« Отговор #289 -: Март 15, 2011, 21:31:22 pm »
ТСХ, Мат и Тат също без кафе, кола, шоколад.
*
« Отговор #290 -: Март 15, 2011, 21:53:34 pm »
Момичета, наистина ли е трудно записването на часове в момента? Аз мисля да правя биопсия този месец (около 28-29), но овулацията си я следя в родния ми град. И вземам час директно за биопсия. До сега никога не са ми отказвали час за биопсия. И сега като чета информацията, че все някой лекар липсва, се чудя дали въобще да ходя на фоликулометрии....
Нямям никакви претенции кой ще я направи биопсийката - само да стане работата!!! :D
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."

*
« Отговор #291 -: Март 15, 2011, 22:00:09 pm »
Мерин,ако финансово не те затруднява,пусни си и имунолоични и генетични изследвания.Ще са добър ориентир за Док.Гледай само имунологията да е в чист ден.Успех,момиче!
« Отговор #292 -: Март 15, 2011, 22:11:50 pm »
Генетичните имат значение на един по-късен етап - при доказана бременност!
Аз съм ги пускала също , но не мисля , че биха променили "картинката", още повече , че недай си Боже там да има проблеми , няма как да се променят с лечение !
Успех Мерин!
« Отговор #293 -: Март 15, 2011, 22:15:07 pm »
Момичета, между 22.03 и 06.04 д-р Стаменов няма да бъде в клиниката, изобщо ли?
А,  в този период, само д-р Шевкетова ли ще работи?
*
« Отговор #294 -: Март 15, 2011, 22:19:45 pm »
Д-р Стаменов е там на 23.03, след това от 30.03 до 4.04 всички лекари липсват, това ми казаха днес по телефона.
« Отговор #295 -: Март 15, 2011, 22:23:33 pm »
Аз съм ги пускала също , но не мисля , че биха променили "картинката", още повече , че недай си Боже там да има проблеми , няма как да се променят с лечение !
Успех Мерин!

Това не е вярно. Прочетете за предимплантационната диагностика и ще си дадете отговор какво показват генетичните изследвания.
или това http://www.zachatie.org/index.php?option=com_smf&Itemid=40&topic=41870.0
« Последна редакция: Март 15, 2011, 22:28:19 pm от КЪДИ »
*
« Отговор #296 -: Март 15, 2011, 22:36:30 pm »
В най-добрия случай,ако всичко е ОК в генетичните,може да се спести поставянето на Фраксипарин след пункция до тест за бременност.Спестяваш боцкания и пари.От опит го казвам,как моя приятелка ,на която присъствах на прегледа при Д-р Персенска и тя каза,че няма смисъл преди първото инвитро,защото така или иначе назначавали Фракси.Тогава аз се намесих в разговора и тя се съгласи с мен...е изследв.бяха повече от ОК и сега на приятелката ми след ЕТ не се изписва Фракси.Това е само добрия изход от предварително направени изследвания,но при други отклонения като при мен трябва да пия многократно по-високи дози фолиева к-на например.Как ще знае док какви дози да изпише,ако ги няма тези изследвания.Момичета,докарали сме я до тук,някоя стотачка в повече няма да промени живота ни драстично,но доказани диагнози спестяват нерви и терзания,така че каквото зависи от нас нека го направим,остоналото да оставим в ръцете на Док и БОГ!
« Отговор #297 -: Март 15, 2011, 22:40:33 pm »
Успех Мерин!

Това не е вярно. Прочетете за предимплантационната диагностика и ще си дадете отговор какво показват генетичните изследвания.
или това http://www.zachatie.org/index.php?option=com_smf&Itemid=40&topic=41870.0
Ако толкова голямо значение имаха генетичните изсл.щяха да се правят още с първите изследвания ... Да не казвам , че познавам доста момичета , на които въпреки доста неуспехи не са им искани генетични!Прекаляваш с това твое всезнание!

Еима,връзка генетични и Фраксипарин - няма!Аз нямам проблем с генетичните и пак имах предписан Фраксипарин !
« Последна редакция: Март 15, 2011, 22:43:53 pm от evita1717 »
*
« Отговор #298 -: Март 15, 2011, 22:51:37 pm »
Евита,както прецениш,ти сама си реши какво да изследваш,а колкото до Къди,смея да твърдя,че не е подвела никой все още,а тя само поднася инфо.Хубава вечер и ти желая успех и без допълнителни изследвания.Какво по-хубаво от това.
« Отговор #299 -: Март 15, 2011, 23:14:03 pm »
Ейма , едно ще ти кажа - нито аз , нито ти , нито който и да било от коментиращите тук Е доктор , за да има право да казва кой , кога и какво да изследва !!!Не случайно си записала час и идеята е докторите да преценят какво да правиш!
П.С.А това кой , кого е "подвел" или не , едва ли имаш толкова сериозни наблюдения ...