0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Последна Февруаска късметлийска темичка
« Отговор #80 -: Февруари 24, 2011, 12:06:35 pm »
Охххх Лорче не знам какво да ти кажа!Страх ме е да се надявам.
нормално е перфектно те разбирам и аз съм така винаги  :? особено след като винаги съм имала 28дневен цикъл и от 5 месеца ми идва когато си поиска 27-36  8O , няма да ти казвам какво е всеки месец , от една страна винаги се надявам , от друга просто се чудя в кой момет ще "цъфне" ужасно е  :? , но от все сърце ти пожелавам да е станало и всичко да е наред  :crossfingers:
Аз се примирявам вече с мислълта , че колкото и да не искам ще трябва да обикалям клиники и лаборатории  :(, но желанието да си имаме бебче е над всичко  :wink:
« Отговор #81 -: Февруари 24, 2011, 12:10:00 pm »
Здравейте, момичета! :bighug:

Аз ще се възползвам от закуската като обяд! :) Благодаря.

Да ви се "похваля" - имам таласемия бета. :? Дано всичко мине успешно, можело и с по-лоши неща да се родя...

Желая ви хубав и успешен ден!
аз не знам какво е това :oops: , но ти пожелавам, всичко да е наред
« Последна редакция: Февруари 24, 2011, 12:17:15 pm от Лора Райчева »
*
« Отговор #82 -: Февруари 24, 2011, 12:48:19 pm »
Благодаря ти, Лора. :) Това е наследствена анемия, в много лека форма.
*
« Отговор #83 -: Февруари 24, 2011, 12:54:38 pm »
Здравейте и от нас! :D Благодаря ви за пожеланията! Да ви се връщат тъпкано! :wink:
Миме, както винаги закуската е перфектна, благодаря! :D
Иванита, утре може да се засечем в клиниката, ние сме от 14ч. :wink:

Момичета, и по-точно към isebs и Лора, до два часа от публикуване на пост, същият може да се редактира! :wink: Не е необходимо да пускате два поста един след друг! :wink:

Стискам палчета на всички и пускам вирусчета за късмет -  :babydust: :babydust: :babydust: :babydust: :babydust:
« Отговор #84 -: Февруари 24, 2011, 13:26:44 pm »
Здравейте сладурки,

Минавам да видя как сте. Надявам се скоро да има много ++ и до края на тази година всички да станем мами :)

Хубав следобед и стойте на топличко :)

« Отговор #85 -: Февруари 24, 2011, 13:49:19 pm »
Да ви се "похваля" - имам таласемия бета. :? Дано всичко мине успешно, можело и с по-лоши неща да се родя...

Аз също съм с таласемия, няма нищо страшно, но трябва и мъжът ти да се изследва да няма и той ...
*
« Отговор #86 -: Февруари 24, 2011, 14:08:51 pm »
Петя, както нищо можем да се засечем в клиниката. Аз съм от 4 часа, но пък баща ми има преглед при травматолог от 3 часа доколкото разбрах, та сигурно ще си вися там доста време :lol: Ако видиш едно русо 29 годишно момиче изглеждащо на 20 ( не че се хваля) да знаеш че съм аз :D

*
« Отговор #87 -: Февруари 24, 2011, 14:12:06 pm »

Аз също съм с таласемия, няма нищо страшно, но трябва и мъжът ти да се изследва да няма и той ...

Ами и аз не съм имала никога оплаквания, изобщо не боледувам, енергична съм... Надявах се да не е таласемия, защото е наследствена. Нямам съпруг, ще изследвам бъдещия си донор, иначе при двама носители рискът наистина е много висок.
Благодаря за милите думи. :)
*

gergana :-)

• 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
« Отговор #88 -: Февруари 24, 2011, 17:31:27 pm »
Здравейте и от мен!
Krasunka, браво за хубавите резултати!
Сисмонди, не е необходимо да имаш чааак толкова висока Т за да се надяваш и 37.1 е супер, а графиката ти върви чудесно!!!
Serendipity, аз не съм наясно, само като понятие съм го чувала. Надявам се няма да те забави или попречи на инсеминацията ти!
Хубав снежен следобед ви пожелавам!
 :bighug:
Re: Последна Февруаска късметлийска темичк
« Отговор #89 -: Февруари 24, 2011, 18:10:18 pm »
Момичета, понеже виждам, че две от вас не знаят, а ми се струва, че това не е нещо, което трябва да се пренебрегва ...пък и досега не съм срещнала отделна тема тук във форума ... ще се опитам да бъда кратка... Таласемията е наследствено заболяване на кръвта (анемия), характерно е с по-ниски нива на хемоглобина (по-бледо лице, жълтеникави очи). Среща се в два типа - алфа и бета. Алфа типа - обикновено е с летален край, докато бета - има мажор и минор. Мажор също се води за тежка степен таласемия, докато минор - има хора, които цял живот и не разбират, че имат такъв вид заболяване ... привидни симптоми НЯМА. Чувствате се добре, жизнени и енергични.
Лошо става обаче ако партньорът ви също има таласемия минор. Тогава се появява риска детето да е с мажор. Ето защо преди да започнете опити за бебе трябва задължително да се направят изследвания - поне на единия, ако той е носител, тогава и на другия. Малко повече инфо тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=228183.0
*
« Отговор #90 -: Февруари 24, 2011, 19:01:39 pm »
Tonita80, хубаво е, че си обърнала внимание по темата. :)
Аз от дете знам, че имам някаква лека анемия, и като видят ПКК лекарите веднага ми изписваха желязо. Добре че не обичам да пия хапчета и не съм взимала, защото таласемията е хемолитична анемия и при нея няма липса на желязо, а излишното не може да се преработва и се натрупва в черния дроб. Та едва сега, д-р Даскалов заподозря таласемия и направихме електрофореза на хемоглобина...

Тонита, на теб какви храни са ти препоръчали?

Гери, няма да попречи. :) Само трябва да изследваме и донора ми. :)
« Последна редакция: Февруари 24, 2011, 19:03:20 pm от Serendipity »
« Отговор #91 -: Февруари 24, 2011, 20:13:08 pm »
Момичета аз си знам, че имам желязодефицитна анемия-хемоглобина най-ниско беше 108, а желязото 4,4(то долната граница е 10 и нещо).Обаче последните наколко пъти вс беше ОК.Аз по принцип така на 4-5 мес.си пускам профилактично изследвания.Тази Таласемията по различен начин ли се изследва?
*
« Отговор #92 -: Февруари 24, 2011, 20:29:01 pm »
sismondi, ако имаш желязодефицитна анемия, няма как да е таласемия - тя е вид хемолитична.
Но можеш да се консултираш с лекар дали е нужно да си я изследваш каква точно е и дали трябва да приемаш някакви медикаменти. Таласемията се изследва с елекрофореза на хемоглобина в София. По куриер се изпраща кръвната проба.
На мен желязото, което постоянно ми изписваха, е било груба грешка, но има лекари и "лекари"...

Може би няма да е лошо да отворя отделна тема, за да се консултираме взаимно.
« Последна редакция: Февруари 24, 2011, 20:30:40 pm от Serendipity »
Re: Последна Февруаска късметлийска темичк
« Отговор #93 -: Февруари 24, 2011, 20:38:33 pm »
Serendipity, аз си знам от малка, че си го имам, защото баща ми е носител и оттам. Относно храните - казаха ми, че не е нужно да се пази специална диета. Единственото важно нещо е, че таласемия минор може да се сбърка от много лекари като желязо-дефицитна анемия и да ти предпишат желязо (както се е случило и при теб), в никакъв случай не трябва да се пие желязо. Все пак ако искаш да спазваш диета (за отслабване) е добре да прочетеш това: http://www.otbulgaria.com/index30.html
Sismondi, доколкото ми е известно таласемията няма общо с дефицита на желязо, а с намален обем червени кръвни телца в организма. Това се установява 1. При една пълна кръвна картина се проверяват стойностите на среден обем на еритроцитите (MCV) и Средно съдържание на Хемоглобина в един еритроцит (MCH). Ако MCV и MCH са по-ниски от обичайното и НЯМА железен дефицит, то най-вероятно си носител на бета—таласемия.
2. Прави се още едно допълнително изследване наречено електрофореза на хемоглобин, за да се определи Със сигурност дали сте носител на бета—таласемия.
Но пак повтарям, няма нищо страшно ако сте носител вие ИЛИ партньора ви, много е рисковано и с тежки последствия ако И ДВАМАТА родители са носители. Повече инфо тук: http://www.otbulgaria.com/index.html

Това за отделна тема е добра идея, отдавна се чудя защо няма такава. За какво ли не се изследваме, а това е нещо от което после зависи живота да детето, пък и нашия (родителския).
« Последна редакция: Февруари 24, 2011, 20:49:58 pm от Tonita80 »
*
« Отговор #94 -: Февруари 24, 2011, 20:47:35 pm »
Tonita80, неправилно съм се изказала. :) С килограмите нямам проблем, но понеже досега са ми препоръчвали все богати на желязо храни, реших че в случай на хемолитична анемия би следвало да се приемат храни с по-ниско съдържание на желязо и затова попитах. :)

Дете с таласемия майор се може да се роди само, ако и двамата родители са носители на таласемия бета. И двамата имат по един нормален и един таласемия ген, и вероятността детето да наследи увредените гени на двамата родители е голяма. Обяснявам го със съвсем прости думи. :)

Направих тема по въпроса, сигурно има и други "таласъмки".

*
« Отговор #95 -: Февруари 24, 2011, 21:23:30 pm »
Това за таласемията където го разисквате ме кара да се замисля и да питам доктора по подробно като си взема изследванията за пълна кръвна картина

*
« Отговор #96 -: Февруари 24, 2011, 21:36:40 pm »
isebs, в такъв случай май няма да се получи :?. Ще трябва да се ориентираш с тестове за овулация :wink:.
:(
Чакаме те, бебчо....
« Отговор #97 -: Февруари 25, 2011, 06:08:39 am »
Добро утро!
Хайде,който се събуди да знае,че имаме среща на масата  :).

Пете,Иванита да кажете новините след прегледа днес.Приятна ви среща ако се засечете.
Аз започвам нещо да се отчайвам-или термометъра ми нещо не бива,или мойта БТ е странна.
Лек ден на всички,стойте на топло и много се пазете,че при нас има много сняг и студ!

« Отговор #98 -: Февруари 25, 2011, 07:19:40 am »
Добро утро
Мария благодаря за закуската и не се отчайвай БТ ще се покачи, стискам палци инсето да е успешно мила
Лек ден на всички
*
« Отговор #99 -: Февруари 25, 2011, 08:07:44 am »
Добро утро!

Мария, страхотна закуска си сервирала, благодаря!

Петя, Иванита, аз хубаво си мислех да отида днес, ама защо отложих за понеделник? Щеше да е тройна срещата!  :D

Весел петъчен ден на всички, с настроение като за уикенда! :)