Да, и аз мисля, че не трябва да се робува на обичаи. Погачата я направихме и след това си отдъхнах наистина. Настръвам от такива събирания с баби, роднини и т.н. Уж щяха да ми помагат, за да мога аз да си видя приятелките. А се получи така, че те си седяха с роднините, всяка баба с роднините от нейната страна, а аз през цялото време разнасях чинии и чаши. Мерси вече от такива сбирки. Ще правя вече само такива събирания, че да е весело на детето.
Така съм им набрала на бабите, че ще ги почна много скоро. Свеки ми обясни как нямала търпение детето да му порастнели зъби и да почвало вече да яде храна като за големи, че да не било така зависимо от мене. Щяла да го взима всеки уикенд при нея, все едно тя е единствената баба и все едно детето ми е някаква тежест, та ще и го захвърлям при всяка възможност. Че и прабабата едната ми дава акъл, леле. Много ми се искаше да не живеем в един град с тях, ама нейсе. Днес свеки ми заяви, че като се стоплело щяла да идва след работа в градинките при нас. Направо ми увисна ченето. Казах и, че няма как да стане, тъй като ще съм с мои приятелки с деца и ще сме в движение - всеки ден в различна градинка. Не стига, че у дома ми се натрисат всяка седмица, ми остава и разходките да ни развалят.