Лиде, честита ти магистратура!
Зори, дано Жорето изкара седмицата, на нас два поредни рождени дни (на Рони и на Ники) ни сеслучва да сме болни дни преди събитието и тоз път реших да не рискувам. Не за друго, ами детето вече от две седмици се гласи за клубче и торта
За температурата - меря с термометър за чело. Давам медикаменти над 38 градуса. Пробвам с Нурофен / Панадол и ако няма ефект и са достигнати 39 градуса поставям свещичка Еферлаган.Досега винаги е помагало.
Докато съм на здравна тема да ви споделя една рецепта против кащлица - 1-2 с.л от растението паричка (драка) се запарват в кипнала вода за 5 мин и се дава 4 х 100 мл. Завеждащата микробиологията в местна частна болница се кълнеше, че помага (дори при стафилококи?!), реших да опитам и поне за кашлицата мога да потвърдя положителния ефект.
За гримиране, лакиране, кичене и т.н - не разрешавам. Личният пример наистина е много важен, но ето - моята коконка не се спира да лакира себе си, че и брат си покрай нея, въпреки че аз се лакирам веднъж-два пъти месечно, само при поводи
Обеци още няма, ще изчакам още доста, мисля. Гримовете ми също са пострадали, най-много обаче кремовете ми изчезват
Та така - суетата и любопитството вървят ръка за ръка