Лидия, това го знам от различни източници. Има хора в Бг, които непрекъснато се опитват да изкарат истината за храната, която ядем. Имат си и страничка./"право да знам"/. Сега, за да не кажеш че са врели-некипели, въпросната дама купува плодове и зеленчуци от пазари и големи търговски вериги, разделя ги на 2, едната част се изследва в БГ лаборатория, другата се праща в Холандия. Резултатите от нашата лаборатория, са че всичко си е в нормата, а холандците не просто пращат резултатите, но се обаждат, защото не вярват че тази храна се продава. Техните резултати показват наличие на стара генерация пестициди, използвани преди 10-15 и повече години, в 4 пъти над допустимата норма./говорим за марули, домати, чушки, портокали, грейпфрути/. По този повод имаше участие в Референдум по БНТ, като представителите на нашата лаборатория, след хиляди увъртания, ПРИЗНАХА, че у нас нямат необходимите консумативи, за такъв широк анализ.
Така, че не се хаби парите да даваш проби в ХЕИ.
Мисля, че боята е по-малкия проблем от консервиращите вещества.
И много съжалявам, че си мислиш че нещата не са толкова лоши, много по - зле са.
Био продуктите, и по специално портоколатие ги купувам от Балев био маркет./можеш да си поръчаш и доставка до дома.
За месото: това лято си платих на човек, който ми отгледа 30 пилета, дядо ми намира телешко и свинско, намирам си домашни яйца, мляко купувам Био, Био Сирене, Био Кашкавал, колбаси само мъжа ми яде.