0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Домашен тест за ранна Менопауза
« -: Февруари 17, 2011, 23:50:19 pm »
Момичета, поръчах в Амазон тестове за овулация и имаше в комплекта тест за менопауза - тест за домашна употреба. Отчита FSH хормона, при повишени нива става положителен и показва ранна менопауза. Сега се чудя (в упътването не пише) в кой ден на цикъла е най-добре да го направя, както и дали сутрин или вечер. Пише само, че при положителен резултат да се повтори след седмица(тестът е двоен). Може ли някой да ме посъветва?
Ето линка:
www.babymad.com
Ще го намерите при Fertility kit (първият), че нещо не ми се получава с линка
« Последна редакция: Февруари 17, 2011, 23:53:57 pm от Marilena »
*
Re: Домашен тест за ранна Менопауза
« Отговор #1 -: Февруари 18, 2011, 01:25:39 am »
Marilena, изчетох инфото на сайта, но никъде не споменават на кой ден да се направи теста  :ask:
Аз бих го направила на 3ти ден от МЦ. Нали по принцип на 3ти ден вземат кръв за изследване на ФСХ. (освен ако няма други инструкции на опаковката)
Дано се включат и други момичета  :) Успех  :wink:

« Отговор #2 -: Февруари 18, 2011, 19:03:20 pm »
не знам конкретно за този тест, но разглеждах подобен на желание.бг  -измерва нивото на ФСХ, и пише че: "Препоръчва се да направите теста с вашата първа сутрешна урина, която съдържа най-много FSH и ще даде най-точен резултат. Тестът може да бъде използван по всяко време на месеца и повторен след една седмица".
*
« Отговор #3 -: Февруари 18, 2011, 19:24:11 pm »
Високото ниво на ФСХ в конкретен месец само по себе си нищо не значи. Не е този начинът да се следи началото на менопаузата.

Ти имаш ли притеснения по въпроса или просто гледаш да си употребиш тестовете, за да не ходят зян?

Ако е първото, направи час по-скоро изследвания при специалист в добра клиника.
Ако е второто, разчитай да се окажеш с повече въпроси отколкото отговори.
*

Zai

• 955
  • Вкъщи сме вече 4 заека!
« Отговор #4 -: Февруари 18, 2011, 20:21:57 pm »
Изобщо не бих се доверила на такъв тест. ФСХ, както и ЛХ, флуктуира по време на цикъла. Кой знае в какъв момент може да го хванеш. Много хубаво те е посъветвала Цигу.

Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
« Отговор #5 -: Февруари 19, 2011, 12:19:15 pm »
Беше бонус, както казах, аз всъщност се поблазних от базалния термометър, който също беше бонус. Хормоналните си изследвания правя по лекарско предписание, но ми стана любопитно. Сега си разгледах резултатите от лаборатория и ми направи впечатление, че горната граница за FSH, която е най-висока по време на овулация при жени във фертилна възраст, става седем пъти по-висока при жени в менопауза. Това означава, че си е един критерий, макар и първичен, за жени, които се съмняват, че навлизат в менопаузата, но още не са посетили лекар. Друг е въпросът, че щом въпросните производители го раздават като бонус, то явно им се е позалежал :D, което си личи и по срока на годност.
Чувствителността на теста е 25mlU/ml
Може би ще го подаря на някой или ще го направя да не става зян, дето казваш, цигу, мисля едниния на третия ден, както казва Гальонди, а другия по време на овулация.
« Последна редакция: Февруари 19, 2011, 12:34:36 pm от Marilena »
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #6 -: Февруари 27, 2011, 18:13:10 pm »
Фромвулеви също предлагат такъв тест и то от доста години /поне 7-8/:

http://www.fromvoulevs.com/frame.html
Искам да познавам тялото си - РАННО ОПРЕДЕЛЯНЕ НА НАСТЪПВАЩА МЕНОПАУЗА

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #7 -: Февруари 28, 2011, 09:06:48 am »
Денис, има ли смисъл да го правя, или да го подаря на някого?