0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Помощ! На кого и какво да вярвам?
« -: Май 31, 2006, 20:10:48 pm »
Момичета, здравейте, пак! Имам нужда от съвет. Едва ли помните историята ми, но с 2 думи: предстои ми икси при д-р Владимиров. Той ми откри хидросалпингс на 1-та тръба /имам вече 1 лапаро преди 8 месеца/, съответно ме посъветва да се оперирам пак. Насочих се към д-р Попов в Шейново. Днес ме прегледа и каза, че не вижда хидросалп. Вярвам и на двамата и не знам как да постъпя. Моля, посъветвайте ме нещо. Тотално се обърках. Ами ако наистина е имало и сега е изчезнало - ще се появи при стимулацията. Ами ако не е имало? Ама пък Владимиров да се е объркал!?!? Не ми се вярва. Моля, кажете какво мислите.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #1 -: Май 31, 2006, 20:36:16 pm »
Аз лично бих потърсила и трето мнение за всеки случей!!
Все пак това е сериозно и  ако има наистина хидросалпингс  той трябва да се отстрани!Дано да няма никакъв проблем и всичко да е грешка!!!!!Направи още една консултация при добър специалист за по сигурно!!!Успех !!! :lol:
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #2 -: Май 31, 2006, 20:46:37 pm »
и аз те съветвам за трето мнение
Владимиров на 3Д-то ли те гледа?
Хидросалпингса или го има , или го няма  - тъй знам аз.
« Отговор #3 -: Май 31, 2006, 20:55:30 pm »
На 3Д-то ме гледа. И аз мисля, че е необходимо 3-то мнение. Ама ако се потвърди, че нямам хидрос., аз дали ще съм спокойна при стимулацията, че няма да се активира? Няма да съм. С др.думи, щеше да е най-добре, ако Попов го беше потвърдил, лапаро, отстраняване и т. н. А сега не знам какво да правя. Много объркано.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #4 -: Май 31, 2006, 21:03:10 pm »
наистина е доста объркващо!Но няма безгрешен човек, така че или Бладимиров или Попов греши!Нямаш избур освен да потърсиш поне още едно мнение!После пиши какво е мнението!!!!
дано всичко да е ОК!!!Успех!!! :lol:
*
« Отговор #5 -: Юни 01, 2006, 08:47:04 am »
Импреса, задължително още едно мнение. И най-добрите лекари бъркат понякога, явно в случая един от двамата се е объркал.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
« Отговор #6 -: Юни 01, 2006, 11:47:07 am »
ау, наистина противоположни мнения точно от тези двама доктори е доста объркващо :cry: третото мнение задължително трябва да е от лекар с добро име......
*
« Отговор #7 -: Юни 01, 2006, 12:48:40 pm »
Напълно е възможно да се получи такова разминаване в диагнозите!
Защото е напълно възможно хидросалпингсът да се е резорбирал частично :arrow: да е намалял като видима структура на ехографа :arrow: да не се визуализира всеки път.
Почти съм сигурна, че няма да можеш спокойна да започнеш стимулация, защото винаги ще те човърка съмнението дали няма пак да се появи?! Ако веднъж е видян /разбира се и от доктор, който знае какво вижда!/, то можеш да си почти сигурна, че продължава да е там, просто пак наново започва да се изпълва с течност. Извини ме за описателното обяснение, но е нещо като досадна гнойна пъпка : стискаш веднъж и тя се смалява, но не изчезва на следващия ден от самосебе си! Стискаш, почистваш пак и след някоя и друга грижовна процедура ще се махне.
Според мен не е необходимо и трето мнение, дано успееш да разбереш това, което ти написах.....
ПП: Моето хидро в ляво първия път изобщо никой не го видя, макар,. че беше почти 4 см! Вторият път не се виждаше никъде хидросалпингс и наистина нямаше такъв. Познай дали при теб го има?!
Гуш от мен

*
« Отговор #8 -: Юни 01, 2006, 13:58:42 pm »
Цитат на: impreza
На 3Д-то ме гледа. .

Извинявайте, че питам в страни от темата, ама по какво се различава
3 Д-то от 2 Д-то? Че аз нещо или не съм гледала внимателно, или нищо не разбирам, или най-вероятно и двете, ама хич не ми беше направило впечатление, в кабинета на Владимиров УЗ да е по-различно от познатите ми други ( т.е. да 3 Д) ( освен допълнителния монитор за пациента)?
 :oops:  :oops:
The impossible is often the untried [/i]
*

tanita_3

« Отговор #9 -: Юни 01, 2006, 15:43:57 pm »
И моят слу4ей е като на Виа ,първия път пове4е от ясен хъдросалпингс,а деня преди операцията -няма никой,но в краина сметка си е бил там.дано това ти помогне,но и на петима доктори да идеш още пове4е ще се объркаш,все пак да те вди трти.
« Отговор #10 -: Юни 01, 2006, 16:31:15 pm »
Благодаря ви, момичета, за отговорите. Наистина сте много мили. Via е написала точно това, което мисля. Всъщност и трети док да каже, че няма хидро - изобщо няма да съм спокойна при стимулацията. Ще се пробвам тия дни да мина на едно узи при Владимиров и в крайна сметка сигурно ще направя каквото той ми каже. Но не отпада и вориантът за 3-то мнение. Малко се поуспокоих вече, по-скоро изпаднах пак в онази безтегловност дето нещата се случват извън теб и все едно не те касаят :? Прегръщам ви всички, ще ви държа в течение на случките :bighug:
*

Anonymous

« Отговор #11 -: Юни 07, 2006, 16:03:40 pm »
Здравей,аз също съм с хидросалпингс и при мен е същото.Едни го виждат други не,а за трети е киста,разбирам объркването ти минах през същото.Потърси още едно мнение,защото ако те стимолират за инвитро са единици успелите да забременеят,защото течноста е токсична за сперматозоидите и ембриона(от хидросалпингса).На мен ми предстои лапаро за да го махнат и тогава ще деистваме с тежката артилерия.Пожелавам ти успех от сърце,дано нещата да са по- розави!!! :D