0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Момичета ,кажете ми колко ще ми струва ако се стигне до оплождане и трансфер.За сега още не са ми вадили яйцеклетки.Започнах да се обезверявам на моменти и си мисля че това е края на моите яйчници.
Струва около 1 000 лв. Пункцията е 300 лв. Трансферът - 600 лв. Преди пункцията има изслевдване на два хормона - около 60 лв. Това е в "Малинов", ако правите трансфера, без да замрязявате. Замразяването се заплаща отделно.
Здравейте момичета!Предстои ми пункция на ЕЦ,а ето и резултите ми:8 ден един фуликул в ляво 15м и един в дясно 5м.LH-9.72  Е2-94     9 ден: LH-5.24  E2-122     Не съм говорила с док-назначил ми е прегнил довечера т.е на 10 ден.Пункция на 17.06 :crossfingers:Нормално ли е да ми пада ЛХ,а Е2 да се увеличава?Дали са ми добри стойностите на хормоните? :ask:
« Последна редакция: Юни 15, 2011, 10:46:53 am от бебето »
*
:Нормално ли е да ми пада ЛХ,а Е2 да се увеличава?Дали са ми добри стойностите на хормоните? :ask:

Така трябва да бъде!

ЛХ е с пик преди О и е отговорен за спукването на яйчниковия фоликул. Когато фоликулите достигнат определен размер се прилага препарат за блокаж на хипофизата. Така ЛХ се държи ниско до доузряването на фоликулите и таймирането на овулацията.

Е2 - той се увеличава от узряващите фоликули
Моето мнение е, че ЛХ и Е2 трябва да се покачват с приближаването на Ову, т.е. до поставянето на блокажа (прегнил,овитрел).

Тук има графика

http://www.merckmanuals.com/home/print/sec22/ch241/ch241e.html
geko, ама няма да се отчайваш!

Знаеш ли колко истории знам за забременели спонтанно на 46-47 след дълги години мъки, опити, отчаяние и пълно обезверение.
*
Enigmata,благодаря за подкрепата.
 Сега започвам с пиенето на хранителни добавки.Преди месец станах консултант на хранителните добавки и козметика на корпорация "Сибирско здраве".Има продукти за жени,които имат нарушени хормонални нива и изобщо за жени.
 Сега ще започвам да пия продукта ВитаГермании-оказва подмладяващо действие на целия организъм,но основни точки на приложение са централна нервна система,ендокринната система,черния дроб,ставите,сърдечно съдовата система.
Ако някой е пил някакви харнителни добавки да пише.
Успех на всички!
*
geko, аз пиех лимфосан ж и малахитов балсам от сибирско здраве. Бяха ми предписани от лекар холистик. Не искам да споменавам имена, но за този преглед се опитвах от миналата година да се запиша. Каза ми да пия и диоскорея. Е, след като бях приключила с курса на прием на продуктите, при последния ЕЦ ЛХ беше доста високо, което никога не ми се беше случвало (към 12-13 ако добре си спомням), както и Е беше висок за една яйцеклетка - към 400 по спомен пиша. Резултата беше презряла яйцеклетка. Не знам дали стана така от тези добавки или трябваше да се направи ден-два по-рано пункцията или изобщо да не се прави но това вече е минало. Вита германии също ми беше препоръчано. Само, че аз сега съм си дала почивка от всички лекарства, само "зобя" метфогаммата. Честно казано, поне за момента ми писна докторите, каквито и да са те, да се почесват, да казват, че не виждат проблем да не става и да ми казват - може да пробваме това или друго нещо. Аз сега се пробвам на автотренинг - внушавам си, че трябва да се омъжа, и след това ще стане или няма да откажа и на преди това  :lol:. В смисъл ако има наистина нещо свише да видят децата, че ще сме сериозни и вече да идват,че не се издържа така :mrgreen: Тъкмо сега се научих да връзвам панделки покрай подготовката за сватбата, да не взема да забравя  :wink: :lol:

*
Lusi, и аз съм решила да се омъжвам това лято.Досега я карахме на семейни начала без подписи.Обаче в църквата отеца каза че за да искаш да имаш деца и за да родиш дете,трябва да има скючен брак.От началото на годината отлагаме това сключване на граждански брак,но сега съм се навила че това лято ще става.
Аз в момента нищо не пия освен един вит Е и си направих един елач от сусамово семе,ленено семе,слънчогледово семе,мед и какао.Зобя всяка сутрин и всяка вечер.И на мъжо давам.Било супер за качеството на яйцеклетките и сперматозоидите.Вярвам че има Свише и ще ни се даде!Вяравй!
*
geko, тази бъркочка ми изглежда интересна  :lol: Ще взема и аз да я пробвам  :). И аз някъде съм чела, че слънчогледовото семе е полезно за женската полова система, а тиквеното за подобряване на качеството на яйцеклетките и по едно време като ми дойдеше цикъла до пункция се превръщах на катеричка или по-точно на някоя птица от люпене на семки  :lol: И ленено семе съм взимала, но знам, че е хубаво да я смляно защото иначе не се усвоява от организма.

Ето още една булка това лято. Направо си ставаме сериозна група  :D

Мила, и аз вярвам, че ще ни се даде. Само дано стане по-скоро  :)

Мдааа, може и да сме развили някакъв блокаж на тема, че децата трябва да си имат законни бащи. Аз засега обаче не планирам сватба, но искрено ви се радвам.

За добавките не знам какво да кажа. Май никой не знае.

Сега карам на Лецивит (вит. А+Е+лецитин), Q10, Омега 3 и зелен чай, но по собствено предписание и с почивки. Доскоро пиех и Фертилейд и ДХЕА, но ме достраша, че и без това ми е висок Е2. Факт е обаче, че ФСХ-то ми падна драстично.

Geko, тия семена как ги дозираш и защо какао? За цвят?
И аз да се похваля,след 12 години съвместен живот,решихме да узаконим връзката си.Записах час за подписване и църква за 3.09.2011 г.И на нас все ни се повтаря,че първо трябва да сме женени,а после ставали децата по-лесно.Мисля,че третия си опит по фонда ще започна още юли,но каквото е писано.
*
Моето мнение е, че ЛХ и Е2 трябва да се покачват с приближаването на Ову, т.е. до поставянето на блокажа (прегнил,овитрел).

Тук има графика

http://www.merckmanuals.com/home/print/sec22/ch241/ch241e.html

Ясно е, че ЛХ е с пик непосредствено преди О. Тук питането е за таймирана овулация и целта е да има пункция, а не спукан фоликул. Има много писано по въпроса, че преждевременно високото ЛХ скапва качеството на яйцеклетката и обрича опита на неуспех.
*
И аз да се похваля,след 12 години съвместен живот,решихме да узаконим връзката си.Записах час за подписване и църква за 3.09.2011 г.И на нас все ни се повтаря,че първо трябва да сме женени,а после ставали децата по-лесно.Мисля,че третия си опит по фонда ще започна още юли,но каквото е писано.

Цеци ,поздравления за решението.Аз се омъжих преди почти 2 год,но бебе все още няма.Стискам палци за опита - дано е успешен и последен !

*
ЗА елача който ям: 200 гр.ленено семе,200гр.сусамено семе,200гр.слъногледово семе,2 лъжици какао,2 ванилии и един буркан чист мед.Семената се смилат,добавя се какаото и ванилията,смесват се и се превръща в чудесно нещо за ядене.Няма да се побере в един буркан ,затова използвайте два.
 А какво ще кажете за Фоликулина?Предписват го за високо фсх и за стимулиране на яйчниците.
Днес се върнах от преглед,казаха ми на следващия цикъл на 7-8 ден да ходя.Предписаха ми Дуфастон  за 10 дни по 2.Мисля че ще ме подготвят за ЕЦ. И ако сега нямам яйцеклетки,незнам какво да мисля вече.Стархувам се да направя още една пункция и да няма нищо във фоликулите.Досега съм правила един ЕЦ ноември 2010 и преди 10 дни стимулиран цикъл по Фонда и фоликулите и при двта пъти бяха празни.Да му се невиди!
geko, благодаря за рецептичката. Струва ми се много калорична, но ще взема да я пробвам. По колко на ден?
Според мен и за ЕЦ трябва да изчакаш малко да се възстановят хормоните. А Дуфастонът вероятно е за регулиране на цикъла и на прогестерона.

Аз имам въпрос, на всички ли ви правят пункция при ЕЦ до 36-ия час, т.е. на по-следващия ден и никога на следващия?

На мен ми изпуснаха Ову точно по тази причина. Аз знаех, че така ще стане, но понеже действието се развиваше едва на 6-ия ден реших, че все едно качеството ще да е било лошо.
*
Според мен и за ЕЦ трябва да изчакаш малко да се възстановят хормоните.
И аз съм след неуспешен стимулиран опит. Днес бях на преглед на 7-ми ден и Док каза, че ако имаме хубав фоликул ще си направим пункция, ще си оплодим яйцеклетка, дай Боже, и ще си замразяваме. Мисля, че предната седмица като ми излезна отрицателния тест, Док ми каза нещо от рода, че ако има повече яйцеклетки може да се прави ИКСИ на ЕЦ. Но въпроса с хормоните и всичките му други салтанати, според мен, е строго индивидуален и лекарят е този, който преценя при коя мома може и при коя не.
*
geko, на мен докторите ми казаха, че било нормално да има месеци с празен фоликул. Аз имах един такъв цикъл с празен фоликул.

Bogi, с риск да се повторя, ще споделя отново, че след стимулация по къс протокол, веднага на следващ цикъл след неуспеха имах три фоликула, които вървяха много добре, но в крайна сметка извадиха един с перфектно качество, но това го отдавам на факта, че бях правила вливания на имуновенин и направих ужасен алергичен шок или каквото му се казва и за мен си беше истинско чудо, че и една беше оцеляла.

На мен винаги са ми правили пункция на по-следващ ден и си мисля, че точно последния път ако беше по-рано щяхме да хванем яйцеклетката преди да презрее, но както преценят докторите. Лошото е само, че контрата си остава в нас - разочарование, нерви, пари и т.н. А е лесно да се каже - другия месец сигурно ще стане.

Успех на всички  :)

*
И аз направих нещо като непоносимост към Фемостона.Заболя ме адски много главата.Отначало си мислех че е настинка,но като не ми мина главата за една седмица се досетих ,че е от Фемостона.В листовката му пише странични действия-главоболие ,мигрена.Заедно с Фемостона пих и Армидекс от 18 ден и Мелатонин и Мефогамма.И когато се обадих в Клиниката че хич не се чувствам добре ми казаха да спирам всичко и да идвам на преглед.И точно този цикъл нямах яйцелкетки,макар че имах 2 яудесни фоликула ,според доктора и чудесна лигавица 10 мм.
 А за елача,по една супена лъжица сутрин на глдно,аз вземам и вечер.
 Сега вчера Персемска каза ,че само Клостилбегита ще ме оправи.
Преди 6 години пих Клостилбегит и си спомням че ми беше адски нервно и се карах със всеки.Напомних и че ми е останал Аримидекс 5 хапчета,тя нищо не каза.
Понякога ме дразнят тези лекари,нищо не коментират,само казват каво да пиеш и идвай на прегл;ед на еди кой си ден.Или аз вече съм доста поизнервена.
Ама не се праедавам де!
*
Мацки споделете ,колко време след пункция може да се прави секс :oops: