0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

hope-love, добре е, че ми каза  :lol: Изобщо нямаше да се сетя да му честитя именния ден  :oops:
Момичета, да ви попитам, нали съм си "новак"  :oops: Кога се плаща и колко?
До сега в клиниките, които съм посещавала винаги съм си плащала всичко на момента - преглед, фуликулометрия, изследвания и т.н. А тук не е така. Вчера дори се върнах да попитам да не би да си тръгна без да съм платила  :lol: Бихте ли ми разяснили, моля!
*
Папа, плащаш накрая. Имам предвид за прегледи не се плаща, пращаш си хормоните, прегнила и пункцията след като мине. За инфо - хормоните са по 18 лв,пкк - 18 лв прегнил 30 лв, може да ти искат вирусология, тоест задължително ще ти искат ако не е от последните месеци, но не знам колко е там защото аз ходя в ХЕИ където ми излиза по-евтино, пункция без упойка - 250 лв, с упойка 350 лв. 

Успех и стиснати палци  :)

Здравейте, не ми отговорихте колко Прегнил ви слагат преди пунцкия на ЕЦ?
*
На мен от 5000 единици
*

Момичета здравейте!
Аз този опит бях решила да не пиша предварително, а чак като мине да се отчета и...
Днес пункция, 2 фоликула, един 15мм, един 13мм, лх 13, е2 170 преди прегнила и отново празен фоликул, нищо не извадихме.Не знам ние с Luce се закучихме нещо, не може и не може това трето ембрионче при нас да стане и това е. Изведнъж май ми се свършиха тия пусти яйцеклетки.Това е от мен, не знам кога е момента да се откажем , дали ще ми кажат лекарите?
Успех на останалите момичета!
*
Мила velichkaz  :bighug: :bighug: :bighug: :bighug: :bighug:

Не мога да ти опиша колко прекрасно те разбирам относно болката, разочарованието, страха, болката.

Не съм доктор, ама как при Е170 за два фоликула се очаква да има качествен такъв  :? Освен логиката да е, единия е ОК, другия не е. Но това не е математическо уравнение. И това ЛХ  8O. Не знам на мен сега като беше горе-долу толкова и Е беше мнооого висок ми бяха обяснили,че имало значение и самото съотношение между хормоните и че такова било добре. Ами ако при мен се е предполагало,че е добро по резултат от хормони, то при теб изобщо не ми се връзват нещата. Защо така се е получило  :x

velichkaz, аз не съм се отписала, ама ме е яд, че нещо напоследък сме като на конвейер там и не се вглеждат много-много май.

Не знам дали ще ти кажа лекарите кога да спреш. Ако сега ги питаш, сигурно ще ти кажат,че е нормално да има кух фоликул и то е така, но защо да прави изобщо пункция ако има индикация за това  8O

Кураж,мила, напълно те подкрепям. Бих те посъветвала да забравиш за клиники и доктори тези почивни дни. Силно те прегръщам !

Това, което аз знам е, че Е2 от 300 pmol-а отговаря на 1 яйцеклетка, но съм виждала толкова много опровержения, че изобщо не знам дали е правило. Според мен и лекарите не знаят и тези хормони изобщо не са индикация за нищо, особено след "определена" възраст. Така че е по-разумно да се рискува и да се вади Я, след като сме го докарали дотук.

Люси, благодаря ти за подкрепата, ти си най-желязната тук, възхищавам ти се и много съжалявам, че при твоята упоритост пак този месец не се получиха нещата.Аз например между опитите избягвам да чета и пиша, освен ако не мога да помогна на някое момиче с нещо, защото имам нужда да се откъсна, че много психясвам, а на теб ти прави чест ежедневната помощ, която даваш тук във форума.
За хормоните.......при същите размери на фоликули, лх 15, е2 154 извадихме хубава яйцеклетка, също извадихме при лх 36, така, че незнам, няма значение, кофти ми е затова, че при мен единствения вариант е естествен цикъл, при стимулация правя фоликули 6, 7, но вадим пак по една яйцеклетка.Единственото, което ме успокоява е че яйцеклетките са хубави и стават хубави ембриони.
luce, мерси за инфото  :flower: Много ми е полезно  :D

... Днес пункция, 2 фоликула, един 15мм, един 13мм, лх 13, е2 170 преди прегнила и отново празен фоликул, нищо не извадихме.Не знам ние с Luce се закучихме нещо, не може и не може това трето ембрионче при нас да стане и това е. Изведнъж май ми се свършиха тия пусти яйцеклетки.

velichkaz, съжелявам за станалото, съчувствам ти  :(.  Намери сили да се пребориш със страховете си и да продължиш напред.  :bighug:
velichkaz ,Люси :bighug: :bighug: :bighug:

Ние днес замръзихме второ ембрионче. Имам чувството,че вие чакате мен за трето и после ще сме заедно на трансфера! Само гледайте, как ще се смеем тогава!
Няма значение колко бавно вървиш, стига да не се отказваш от пътя си!

Момичета , вече цяла седмица пия тоя метфогамм и всяка сутрин се събуждам с ужасно гадене и виене на свят! Мислех си ,че ми е обострен гастрита, но все ми се струва че е от това лекарство като чета страничните ефекти! Имала ли е някой подобен проблем ?
velichkaz,много съжалявам за поредния неуспех.Като чета все едно аз съм писала.Аз съм зациклила от доста време на тези ЕЦ,за трето ембрионче,но няма отказване.И при мен сме рискували пункция с абсурдни хормони и сме вадили качествена Я. и на хубави хормони два пъти празен ф-л.Не се отчайвай ,трябва да се получи и при нас!

Дидомира ,при мен няма никакви странични ефекти от метформина.Мисля ,че след още седмица прием,ако още го имаш това гадене трябва да кажеш на док.

Милетка ,браво! Чакаме те за третото ембрионче :D
Добро утро момичета, минавам да се отчета.
Снощи като се прибрах бях направо скапана. Този месец няма да правим нищо  :(
На прегледа - ФМ всичко беше наред - фуликул 18мм, лигавица 8мм, супер, но като направих изследванията се оказа, че хормоните са ниски  :(

LH 5.86 mIU/mL при референтни с-ти 2.12 - 10.89
PROG 0.33 ng/mL при референтни с-ти 0.31 - 1.52
Е2 60 pg/mL при референтни с-ти 24 - 114
Вирусология и др. са в норма.

Д-р Персенска каза, че няма смисъл да правим пункция защото най-вероятно ще се окаже, че фуликула ще е празен или няма да има качествена Я.
Съгласих се, нямам друг избор. Каза ми следващия път пак по същия начин - да отида на преглед 10-11 ден на МЦ и ако случката с хормоните се повтори, ще ми назначат някаква стимулация.

Какво мога да пия за подобряване качеството на Я, но което не изисква лекарско предписание, защото аз нямам такова?

рара2011, съжалявам! Следващия цикъл нещата може да са различни.По-добре така откалкото на пункция да видите ,че няма я.За качеството няма смисъл да се терзаеш ,щом не ти е изписано нищо,до следващия път, няма как да им повлияеш.Аз пия вит.Е и Q10,но това по-скоро мисля че е за лигавицата.
papa2011 , много съжалявам :bighug:
Аз от два месеца пия Метфогамма и Мелатонин, изписани ми от д-р Стаменов. Незнам дали е от тях , но вече два поредни месеца вадим хубава Я, която се опложда и замръзяваме (колко са хубави ще видим когато се размразят и видим двете чертички). Октомври, когато не пиех никакви лекарства извадихме Я, която се оплоди ,но на втори ден не се раздели правилно. Сега ще опитаме и този месец, та да видим дали ще извадим качествена Я, това е моят скромен опит. И аз съм се замисляла много пъти за лека стимулация, но за сега не са ми предлагали.

...Аз от два месеца пия Метфогамма и Мелатонин, изписани ми от д-р Стаменов. Незнам дали е от тях , но вече два поредни месеца вадим хубава Я, която се опложда и замръзяваме (колко са хубави ще видим когато се размразят и видим двете чертички).

Те само с лекарско предписание ли се взимат?
Напоследък чета из форума, че на много момичета ги изписват, особено Метфогаммата.

...Аз от два месеца пия Метфогамма и Мелатонин, изписани ми от д-р Стаменов. Незнам дали е от тях , но вече два поредни месеца вадим хубава Я, която се опложда и замръзяваме (колко са хубави ще видим когато се размразят и видим двете чертички).

Те само с лекарско предписание ли се взимат?

Само мелатонина можеш да си назначиш сама,но бих те посъветвала да си питаш док.,защото си е в голяма доза все пак 3мг. Като начало махни сладкото и въглехидратите,ако ядеш такива ,те скапват качеството на яйцеклетките(метфогаммата помага за това)

Сега се връщам от преглед 10 ден и започвам клостилбегит за 5 дни.Ще видим какво ще помогне.
« Последна редакция: Май 07, 2011, 11:16:40 am от Radosst »
*
Момичета , вече цяла седмица пия тоя метфогамм и всяка сутрин се събуждам с ужасно гадене и виене на свят! Мислех си ,че ми е обострен гастрита, но все ми се струва че е от това лекарство като чета страничните ефекти! Имала ли е някой подобен проблем ?
задължително го пий по време на хранене и сутрин закусвай, така ще намалиш до минимум неприятните усещания, аз така се преборих