0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
niki75, дано, някой, който е правил лека стимулация да се включи  :D

Момичета, да споделя и аз какви мисли са ме налегнали. Днес си изследвах ТСХ. Имам диагноза Хашимото и взимам ел-тироксин 50. Първоначално, когато при отриха Хашимотото ТСХ беше около 4. След това се движеше около 2. Днешния резултат е 4.1  8O И аз веднага се вкарах във филма, че фоликула е бил празен заради високото ТСХ. До сега рових из интернет и намерих инфо, че при Хашимотки, често срещано е да няма овулация  :( Аз не съм си проследявала месец за месец как са нещата. Но сега с ЕЦ ще имам възможност да го направя. Дали има някой, който може да сподели нещо и по този въпрос  :) Благодаря много предварително  :D :D :D 

*
niki75, аз съм правила стимулация от 4-5 ден. Но то си е нормална стимулация, цената си е като на всеки стимулиран опит. Тогава имах най-много яйцеклетки.
Обсъди го с лекарите все пак, те биха ти дали най-подходящ съвет.
luce, аз съм като теб,
нямам проследяване всеки месец и затова и аз ще чакам някой да каже дали има връзка празния фоликул с нивото на ТСХ.
Според мен не би трябвало да има, но щом си ровила и пише друго - доверявам ти се. При всички случаи, според мен, е важно при процедури да се следи ТСХ ежемесечно, както при бременност и да се променят дозите според нивото на ТСХ, така че да е между 1 и 2.
*
biserche, благодаря, че споделяш  :D

Излезе и резултата от Ft4 - 10,15 при референти стойности 9.0-20.0

Знаех си, че ще е нисък, нали такава е връзката. В петък ще излята и ТАТ и МАТ, но предполагам, че ще са още по-завишени от преди, щом ТСХ се е качило. Ще питам като отида в клиниката следващия месец и ще пиша  :)

Абсолютно съгласна съм, че ТСХ трябва да се следи при процедури. На мен Начев ми беше казал, че 2 месеца преди започване на стимулация трябва да го проверя колко е.

То ЕЦ си е вид "стимулация", нали, поне може да се приеме за процедура  :D

Не бих приела, че ЕЦ-то е вид стимулация, помислете, не се намесват никакви лекарства /говоря за абсолютно чистото ЕЦ/.
*
Къди, аз имах предвид, че сигурно и за абсолютно ЕЦ, пак е добре да се следят ТСХ, пролактин и други хормони от значение  :D

Дано някое момиче отговори на niki75,защото и аз се интересувам колко ще ми излезе като цена с тази лека стимуация на ЕЦ!
Диди, индивидуално е според лекарствата. Най-общо ЕЦ излиза 1000лв. без лекарствата.........пишем го за n-ти път това!
Диди, индивидуално е според лекарствата. Най-общо ЕЦ излиза 1000лв. без лекарствата.........пишем го за n-ти път това!

КЪДИ,миличка ,не се изнервяй ,де!!
Всичко съм изчела за тоя ЕЦ ,ама нали тук си коментираме и не ни е за цел да си правим забележки . Питах отново и за н-път ,защото освен ,че ЕЦ е 1 000 лв. ми се струва ,че когато е стимулиран ще е малко по -скъп.Права си да казваш,че при всеки е индивидуално ,но говорим ориентировъчно.

Извинявам се ,ако спамя темата !!Обещавам повече да не го правя! :lol:
*
момичета, на всички  :bighug: :bighug:

Да ви споделя, нещо май много рано ще ми дойде този месец  8O - 21-22 ден. Сигурно е от щитовидната, нали нещо не "слуша" в момента  :x Чудех дали има връзка и ЕЦ. Дали и при вас се е случвало, ако някой сподели, много ще се радвам  :D 

При мен също дойде по-рано след опита на ЕЦ при който фоликула беше празен. Незнам дали има някаква връзка. Сега съм решила  един - два месеца да прескоча опити и следващия решихме да пробваме с лека стимулация.
« Последна редакция: Февруари 24, 2011, 11:08:51 am от galle74 »
*
благодаря много, galle74  :D

Ще ти стискаме палци и ще чакаме добри новини  :D

Мерси, luce за хубавите пожелания. Дано всички да се похвалим в скоро време с хубави новини.  preggo  ylinfant
Леле момичета, какво стана с тези празни фоликули?
Мина днес и моята пункция, и ... празен фоликул, чак се чудех дали да споделям тук, за да не изплашим вече някой с тия празни!Обаче с мен на 2,3 момичета още им извадиха, така, че явно е инцидентно.Док каза, че понеже този месец естрадиола се "влачеше", може би яйцеклетката е била некачествена, преди прегнила беше 155, но аз със 150 съм изкарвала хубава яйцеклетка, незнам...
По въпроса за ТСХ, мерих го миналия месец, беше идеално-1,69.
Следвашия месец продължаваме, падаме, ставаме и така!
Мен също ме вълнува въпроса за леката стимулация ,и ще следя, ако някой направи такава, даже съм чела някакви варианти, ама да видим.
*
velichkaz,  :hug2: :cuddle: :balk_150:

Много съжалявам, че така се е получило и при теб  :( И при моята пункция, мисля, че на другите момичета на ЕЦ им бяха извадили пълни фоликули. И аз си мисля, че естрадиола ако не е много висок, не трябва да се очаква много. И моя така се е "влачел" сигурно. Извинявай, при теб колко фоликула бяха тръгнали в началото.

Разбира се, че продължаваме, то като пада човек много и колената му стават по-твърди и после по-бързо се изправя  :)

И благодаря, че си споделила. Не мисля, че някой ще се изплаши. Дори напротив. Ето, вижда се, че се случва. Аз си признавам, че първите дни си мислех, че нещо тотално ми се е скапало  :oops:, но сега вече наистина нямам търпение да видя какво ще се случи следващия месец.

Мила  Velichkaz, горе главата, с теб сме  :bighug: :bighug: :bighug:

*

Zai

• 955
  • Вкъщи сме вече 4 заека!
Док каза, че понеже този месец естрадиола се "влачеше", може би яйцеклетката е била некачествена, преди прегнила беше 155, но аз със 150 съм изкарвала хубава яйцеклетка, незнам...
velichkaz, съжалявам за празния фоликул, явно на всички се случва. Как точно се е влачел естрадиола? Предишните му стойности преди да стане 150 колко са били? При мен скочи от 85 на 146 за по-малко от 24 часа, и се чудя това добре ли е или зле.

Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
*
Айде и аз да се включа. :)
Да разбирам ли, че и при хубави стойности на естрадиола, може да има празен фоликул?
Благодаря ви момичета за подкрепата!Да, като съм чела в чужди сайтове, най-вече американски, там много правят инвитро на естествен цикъл, и пише, че е напълно нормално да има понякога празен фоликул или да спука фоликула преди пункция , напълно в реда на нещата.
Luce, Вече имам 3 опита на естествен и при трите тръгват различен брой фоликули.
Първите 2 пъти тръгнаха по 2,3, обаче затова не порастваха, а най-големия като мине 14мм ми биеха прегнила.Сега тръгна 1 и аз щастлива, че порастна до 18, ама ето, че празен.
Естрадиола 2 дни преди прегнила беше 85, на следващия ден 97 и в деня на прегнила 155.
Дано да съм била изчерпателна.
*
При мен на последния опит бяха тръгнали също няколко фоликула, но накрая беше останал само един. Естрадиола,три дни преди прегнила беше 120, а предишния опит 170. Фоликула 3 дни преди пункция беше 17 мм.

Сега нещо се опитва да ми дойде, обаче и аз не знам какво става. Имам някакво съвсем леко зацапване от онзи ден и само толкова. Такова "чудо" до сега не е било  8O.

*
luce месеца в който имах празен фоликул ми дойде 4 дена по-рано.Преди това ден два зацапваше.А пък следващият цикъл ми закъсня с 5дена.
Няма начин да няма начин!