0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

wild cat

• 404
  • Няма начин да няма начин!
Да, при ЗЕТ имаме 2-3 ембриона все пак. Ако го комбинираме ЕЦ+ЗЕТ преспективата става по-оптимистична. Освен това дори фоликулът да е кух имаме замразени и опита не е напразен. Лични разсъждения.
Звучи много логично. :wink:
*
Къди,момичето е на 34,вярно в началото на 30+,но успяла,за да ни вдъхва надежда.
А д-р Стаменов практикува с всеки индивидуално,при мен е с клостилбегит.
*
Не знам дали и на мен няма да предложат някаква лека стимулация, въпреки, че аз не губя надежда да стане и съвсем на ЕЦ, нищо, че към в залеза на 30+  :D

Дано всички да успеем, момичета  :D :D :D :D

орхидея, това, за което говориш си е утра - къс, стимулиран, не е ЕЦ.
Такъв съм чела, че д-р Владимиров практикува.
nimika, в нейния дневник е описала такъв стимулиран ЕЦ.
Да, пациентка съм на др. Владимиров. АКо трябва да бъда точна при него даже се води Спонтанен цикъл! Останала съм с впечатлението, че той не практикува 100% ЕЦ.
Мен лично този тип стимулация ме устройва.

nimika, в нейния дневник е описала такъв стимулиран ЕЦ.

Простете невежеството ми, но как/къде  мога да открия дневника на nimika?

благодаря предварително! :)
*
 Аз имам два опита на ЕЦ.
 Първия беше без медикаменти.Имах един фоликул с добър размер и Естрадиол 201 в деня преди пункцията.Оказа се кух.Нормално било .Жените след 25 започват да имат по един ановулаторен цикъл в годината,а по-късно и по повече.
 При втория опит пих клостилбегит от 3ти до 5ти ден.И гонал по една доза на 5ти,7ми 9ти ден.Имах три яйцеклетки,две се оплодиха,но едно беше отлично.Отрицателен тест
*
Форум дневници, стр 2, 15-ти ред - дневник nimika :D
Форум дневници, стр 2, 15-ти ред - дневник nimika :D
сърдечни благодарности! :)
*
Ето и моя опит с естествения цикъл (на 39 години и 9 месеца съм  :)):
Цикъла ми е 28 дни. Имам ранна овулация и за това бях на преглед на 7-ден. Тогава имах 2 фоликула - 12 и 16 мм, лигавица 9 мм мисля, че беше. Веднага ми назначиха изследвания - LH, PROG, E2 и ПКК. Е2 в деня преди предгнила ми беше 132.
На 8-ми ден ми биха Прегнил.
9-ти ден почивах, на 10-ти ден ми беше пункцията без упойка по мое желание.
Пункцията ми беше на 4-ти февруари - изваден 1 фоликул и веднага ми казаха, че си има яйцеклетка. Трансфера - на 7-ми.
В деня на трансфера ми размразиха и 2-та ембриона, а те бяха замразени точно на 3-ти ден, за това и трансфера ми беше на 3-ти ден пак. След трансфера предлагат и акопунктура.
Не съм правила други изследвания и процедури.
Но мисля, че също така е важно и в коя двойка при кого е броблема. Ние тръгнахме с мъжки фактор, но след първия неуспех се промениха нещата. Направих хистероскопия за отстраняване на полип, а същевременно и проведох лечение за завишени НК-клетки.
След което направих ЗЕТ + ЕЦ = положителен тест :D
Успех на всички!

*
mgstra, благодаря, че споделяш тук  :D Имаме много общи "неща". Силно се надявам скоро и аз да напиша ЗЕТ + ЕЦ = положителен тест Още веднъж те поздравявам за успеха  :D :D :D

*
Може да започна да досаждам с писането, но го правя, за да покажа, че не винаги само годините са причината за неуспеха. Аз също се притеснявах от този факт и когато зададох въпроса на д-р Персенска, тя ми отговори с усмивка, че при мен те не са никакъв проблем, защото яйчниковия резерв ми е много добър и правя много добра лигавица.
За това казвам, че трябва да се намерят причините, да се отстранят и тогава ще дойде и успеха.

*
Може да започна да досаждам с писането, но го правя, за да покажа, че не винаги само годините са причината за неуспеха. Аз също се притеснявах от този факт и когато зададох въпроса на д-р Персенска, тя ми отговори с усмивка, че при мен те не са никакъв проблем, защото яйчниковия резерв ми е много добър и правя много добра лигавица.
За това казвам, че трябва да се намерят причините, да се отстранят и тогава ще дойде и успеха.

:bighug: :balk_47: :balk_602: :balk_602: :good_post:

*
:good_post:
*
Ето още теми за ин витро/икси на ЕЦ:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=32560.0
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=37774.0
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=44835.0

Аз забременях от комбиниран трансфер ЕЦ +  ЗЕТ  :) Моя позната роди момченце от ЕЦ, като преди това имаше 3 неуспешни стимулирани опита. На вливанията се запознах с 2 жени също бремени след ЕЦ. Така че, момичета, не подценявайте опита на ЕЦ, не се знае къде ще ви излезе късмета  :D
*
Аз имам три опита на ЕЦ, като и при трите бях  стимулирана. При първия опит - 1 фоликул - 1 яйцеклетка, 1 хубав ембирон, резултат отрицателен, при следващите - и двата пъти по два фоликула - празни. Сега очаквам първата си среща в друга клиника при друг лекар и започване отново на такава процедура,ако изобщо решат, че ставам,  тъй като не реагирам добре на стимулации.
Записвам се в желаещите да правят инвитро на ЕЦ.
Мисля, че темата ще ми е полезна. Досега съм била стимулирана само с Клостил, отговарям добре, но правя само по 1 доминантел фуликул. Сега разбирам, че е желателно да имаш повече фуликули. Ще обсъдя вариантите с лекаря си.
Аз също съм на ЕЦ и за сега имам 2 замразени емриона.При мен проблема е в бързото покачване на ЛХ.Този цикъл ф-ла се беше спукал.Във вторник съм отново на преглед (18 ден)от цикъла ,док иска пак да ме погледне и май ще пия хормони, това му бяха думите.Ще пиша пак ,какво е решил.
Успех на всички и честито на успелите.
Ще споделите ли какви са задължителните изследвания, които трябва да се направят преди да се престъпи към Инвитро, било то и на естествен цикъл?
Ще споделите ли също така и приблизително на каква цена излиза Инвитрото на ЕЦ?
Ние сме с неизяснен стерилитет. Има много изследвания, които все още не сме правили и тепърва предстоят /някои генетични, имунологички, ДНК, антитела и т.н./.
*
papa2011, ние сме в Малинов. Аз ходя на преглед 6-8 ден за да се види дали има фоликул. След това следва нов преглед след няколко дни и пускаш хормони за изследване - LH, Prog, E. Ако всичко е ОК, дават ти прегнил и дата за пункция. Ние замразяваме. На месец ни излиза около 300-350 лв - пункцията е без упойка (пункцията без упойка е 250, а с упойка 350 лв.). До момента нямаме трансфер.

Правили сме абсолютно всички изследвания до момента,но имам 4 неуспешни опита  :?

Успех  :D

Мецани, много ти благодаря, че споделяш тук опита си. На мен лично ми действа много обнадеждаващо и окуражително  :D :D :D :D :D   

Благодаря още веднъж  :D

*
papa2011, ние сме в Малинов. Аз ходя на преглед 6-8 ден за да се види дали има фоликул. След това следва нов преглед след няколко дни и пускаш хормони за изследване - LH, Prog, E. Ако всичко е ОК, дават ти прегнил и дата за пункция. Ние замразяваме. На месец ни излиза около 300-350 лв - пункцията е без упойка (пункцията без упойка е 250, а с упойка 350 лв.). До момента нямаме трансфер.

Правили сме абсолютно всички изследвания до момента,но имам 4 неуспешни опита  :?

Успех  :D

Мецани, много ти благодаря, че споделяш тук опита си. На мен лично ми действа много обнадеждаващо и окуражително  :D :D :D :D :D   

Благодаря още веднъж  :D

Забравих да напиша, че платихме 400 лв - първоначално замразявена. След това се плаща по 100 лв.