0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Момичета, пускам "новата стара тема" за инвитро на естествен цикъл.

Нека, всички, които са захванали този не лек път, при желание да споделят опита си.

Ние успяхме миналия месец да замразим едно ембрионче, а този, за съжаление не стана нищо защото фоликула беше празен. Моля ви, споделете имало ли е при вас такива месеци и ако знаете на какво се дължи това.

За успелите мами  :D - моля ви споделете колко време ви отне и правихте ли и други "подготовки"

Успех на всички  :D :D :D  
« Последна редакция: Юли 18, 2011, 14:10:33 pm от Мели »

*

Zai

• 955
  • Вкъщи сме вече 4 заека!
luce, да попитам аз, че ме вълнува темата. Колко ти беше естрадиола, когато се разбра, че е празен фоликула?

Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
*
Zai, при втория опит Е беше 120, когато беше празен. Пре първия беше 170 и нямаше проблем. Аз си знаех, че сигурно нищо няама да стане този месец.

*
Zai, при втория опит Е беше 120, когато беше празен. Пре първия беше 170 и нямаше проблем. Аз си знаех, че сигурно нищо няама да стане този месец.
Извинявам се за правописните грешки  :oops:

*

Zai

• 955
  • Вкъщи сме вече 4 заека!
Хм, при мен на 8 ден беше 85, на 9-и изведнъж скочи на 146 и ми биха Прегнила. Дано да е имало яйцеклетка.

ПП Аз правих инсе.

Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
*
Дано, ще чакаме да се похвалиш  :D :D :D

Моя опит с ЕЦ е 2 опита и двата пъти бяха празни фоликулите. :( Следващия път решихме да направим слаба стимулация казаха да си запиаша час на 4-5 ден от цикъла. Нямам и идея с какви лекарства ще е стимулацията, но съм решена и това да пробвам.
Моя опит с ЕЦ е 2 опита и двата пъти бяха празни фоликулите. :( Следващия път решихме да направим слаба стимулация казаха да си запиаша час на 4-5 ден от цикъла. Нямам и идея с какви лекарства ще е стимулацията, но съм решена и това да пробвам.

galle74, здравей!
Аз скоро ще съм на преглед и ще поискам да направя ЕЦ с лека стимулация. До колкото знам се пие клостилбегит . Ще се радвам ,ако споделяш в темата как вървят нещата при теб.

Дано повече момичета се включат и похвалят с положителни резултати.
luce, много се радвам,че пусна темата
*
Дидомира, а аз много се радвам, че споделяме  :D

galle74, много съжалявам, че така се е получило  :( Аз четох по въпроса, но няма много инфо. Ще попитам другия месец когато отида на преглед и ще пиша тук какво са ми казали.

При мен бяха тръгнали няколко и може и това да чест от причината, че фоликула беше празен. Е ми беше 120, а миналия месец за един фоликул Е беше 170. Но риска е известен при ЕЦ.

Успех момичета, сигурна съм, че има момичета, успели по този начин. Само се надявам да се включат  :D 

*
Има успели,разбира се,имаме съгражданка с две здрави и хубави деца,син на 3 години и дъщеря на 3 месеца.И двете на естествен цикъл в "Малинов"
И ние ще успеем  :P
Възможно е, но сигурно е била на 20+. Аз съм скептик относно ЕЦ при 30+.
Възможно е, но сигурно е била на 20+. Аз съм скептик относно ЕЦ при 30+.
Къди , защо така мислиш ? То не е ли същия шанс и при ЗЕТ примерно ?
Да, при ЗЕТ имаме 2-3 ембриона все пак. Ако го комбинираме ЕЦ+ЗЕТ преспективата става по-оптимистична. Освен това дори фоликулът да е кух имаме замразени и опита не е напразен. Лични разсъждения.
Привет момичета!
Радвам се, че виждам темата и бързам да се запиша в нея!
С моя доктор обсъждахме вариянта за ин инвитро на спонтанен цикъл с лека стимулация от 3-5 ден (не запомних).
До сега съм правила инсета и реагирах доста добре на стимулация (правех по 3-4 фоликула). Проблема е, че не знаехме дали има и читави ли са айцеклетките.
Вас с какво са ви стимулирали?
Любопитно ми е и на каква цена излиза такава процедура...
За съжаление - всичко трябва да се планира по-рано ... 
Да ,но ако имаш и стимулация с клостилбегит не е ли шанса също добър и дали се образуват поне 2-3 Я? Много се надявам да се включи някое момиче и да пише !
*
Къди, аз съм на 37, почти 38 и мисля,че възрастта също има значение. Ето, например, този празен фоликул сигурно е и от това. Но ако си имаш овулация и нямаш проблем с хормони или някъкъв друг сериозен, мисля, че шанса е немалък. Освен това може да се замразят, а не да се върнат веднага. Аз чакам одобрение от фонда, но дотогава искам нещо да направя - пък ако стане - стане, ако не - пак ще се боцкам.

Разбира се, че ще успеем  :D :D :D :D

Да ,но ако имаш и стимулация с клостилбегит не е ли шанса също добър и дали се образуват поне 2-3 Я? Много се надявам да се включи някое момиче и да пише !

Когато говорих с моя лекар го питах с Клостил ли се прави стимулация при ЕЦ. Неговото мнение е, че това е много остаряла техника, която вече е отречена. Стимулацията доколкото разбрах е с гонадотропни. При добър отговор може да излезнат поне 4-5 Я. От от тях 2-3 да са хубави... и две да се оплодят ... Такива сметки си правя аз...
Аз съм на 35, риска от празни Ф или негодни Я и при мен е завишен ... :(
*
орхидея, това, за което говориш си е утра - къс, стимулиран, не е ЕЦ.
Такъв съм чела, че д-р Владимиров практикува.
nimika, в нейния дневник е описала такъв стимулиран ЕЦ.
 А д- р Стаменов с клостилбегит ли практикува?