0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Аз днес не започнах опит по фонда заради високо Фсх и  док ми предложи ЕЦ.Записах си час за преглед за понеделник 7-ми ден,сега като ви чета и доста се притеснявам дали ще ме "огрее".Другото което ме притеснява е как протича самата процедура какво и колко се плаща.Ако някой има желание,моля да ми разясни на лични
При кой д-р си и в коя клиника, тъй като и това има значение. В "Надежда" на ЕЦ - пункция без упойка беше 250лв., а с упойка 350лв. мисля. Ако всичко е ОК (т.е. имате оплождане, дели се добре и на ембриолозите им хареса ембриончето/та) - 400лв. първоначално за замразяване и после по 100лв. всеки следващ път за замразяване.
Благодаря ти Боги,точно в Надежда съм,при д-р Перенска.И мен секретарките ме предупредиха,че може да ми се обадят да променят часа и сега се притеснявам.Продължавам да си пия Мелатонина,Метфоогамма и Аспирин,ако всичко е наред на кой ден се прави пункцията?
Момичета, като чета,че в Малинов отказват пункциите на естествен цикъл и се отчайвам  :(
Миналия месец ме отложиха и се надявах този да се вредя.
И аз имам едно замразено ембрионче и  много се надявах на поне още едно преди да излязат в отпуска, но явно естествения цикъл е най-лесно отменим  :x
Дано септември да прояват по голямо разбиране към нас!!!
« Последна редакция: Юли 14, 2011, 22:33:12 pm от bluerose »
*
Предполагам, че клиниката работи с намален състав, и заради това отменят ЕЦ. Аз нямам проблем, но просто ми стана гадно, като ми отмениха часа. Все пак като на 4 юли д-р Стаменов ми е казал "Преди отпуска до края на юли правим още една пункция." за мен е като закон и не ми е и минавало през ума, че ще ми отнемят часа, ама на - на есен с песен. Щеше да е хубаво да не губя юлската яйцеклетка, ама какво да се прави като са решили така - не мога сама да си я извадя и да я оплодя я. Е, ще се пробваме по старомодния начин на морето, все пак стават и чудеса :lol:.
*

    anajens

  • ****
  • 717
  • Нашето мило бебче е вече вкъщи!:-)
 :DБоги, пожелава ти успех, мисля, че този начин е много добър и много по - приятен! :wink:
*
:DБоги, пожелава ти успех, мисля, че този начин е много добър и много по - приятен! :wink:
Безспорно е по-приятен, само дето при мъжки фактор, чудото е малко вероятно. Но път от опит глава не боли  :D
И аз оставам в септемврийската група.Днес ми се обадиха да ми откажат часа за понеделник,казаха на есен.До тогава ще си пия хапченцата.
*
И от мен: Честито Bebs-y. Стискам ти палци и се моля за теб и бебетата. Благодаря, че написа това ... аз имам право на още два опита по фонда, но лекарката ми предложи да опитаме на естествен цикъл. Може би защото последният път на иксито извадиха само 4 фуликула, от които само два се развиха. А и - много трудно се възстанових след това. Когато имаш възможност  :D защото сега най-важното е да лежиш, моля те напиши с какво са те стимулирали. Доколкото разбрах, даже при ест. цикъл има леки стимулации.

meduna1 имам 2 опита на ЕЦ, като при 1-я извадиха 1 фоликул, който се разви добре, но го замразихме, защото лигавицата не ми беше добре. Нямаше никаква стимулация, 2 пъти бях на преглед -на 12 и 14-ти ден и ми назначиха датата за пункция. При втория опит - следващия месец се повтори същото. Пак никаква стимулация. Явно пак имаше съмнения за лигавицата ми и док ме накара да отида 2дни след пункцията да ме види и се установи, че лигавицата вече си е уголемила размера и реши, че ще правим трансфер. Трансфера беше на 5-я ден след пункцията - този път изчака доста.
Чувала съм, че при доста хора се прави лека стимулация, но при мен, независимо че съм само с 1 яйчник, той явно все още се справя добре  :wink: и вероятно за това док реши без стимулация. А и досега от всички стимулации нищо не излезе.... всичко беше чудесно, но просто не се задържаха. Сега ми се иска да вярвам, че е станало точно поради липсата на стимулация.
Аз също имам още 2 опита по фонда и решението за ЕЦ беше докато чакаме одобрението да пробваме така. Надявам се да не ми се налага да използвам другите опити  :D
Според мен, послушай докторката и пробвай на ЕЦ. Ще ти стискам палци да е успешен. :crossfingers:


Благодаря ти Bebs-y. През септември ще те послушам и ще отида да поговоря с докторката. Поне да опитаме преди новата заповед от фонда. Не се съгласих през януари заради завишени NK клетки, но сега ми излязоха новите резултати и май сме се преборили с това. Може би трябваше още тогава да се съглася, но видях едно от момичетата, с които бяхме заедно да се подлага отново на опит ... като попитах, каза че почти не е почивала през последната година. Мисля, че това ме ужаси. Предпочитам да се надявам ... отколкото всеки месец да не успявам.
За сега мисля да прекопирам опита за правене на бебе на Боги за лятото.  :D Подготвила съм бански и плажна шапка ... ще се опитам въобще да не се сещам за бебето, което се чуди точно кога да дойде и да се насладим на последното ни лятото без него. Пожелавам ви на всички приятна почивка, защото следващото лятото или ще бъдем много дебели и краката ни ще оттичат или ще бъдем със сенки под очите заради ревливи малко същества.
*
За сега мисля да прекопирам опита за правене на бебе на Боги за лятото.  :D Подготвила съм бански и плажна шапка ... ще се опитам въобще да не се сещам за бебето, което се чуди точно кога да дойде и да се насладим на последното ни лятото без него. Пожелавам ви на всички приятна почивка, защото следващото лятото или ще бъдем много дебели и краката ни ще оттичат или ще бъдем със сенки под очите заради ревливи малко същества.
Много ми импонира  :lol:
Пожелавам чудеса на всички, които ги очакват, дори да и да не вярват много в тях.
Момичета, събудете се!!!! Лятото свърши! Имам какво да разказвам.
Събирах, събирах ембриончета на естествен цикъл и събрах вече 3 (първите 2 много лесно, в последователни цикли, после се закучи малко, и след 2 празни фоликула и 2 извадени празни яйцеклетки този месец извадихме).
И от трите станаха хубави ембриончета, днес ми викнаха за трансфер, отивам аз щастлива и каква беше голямата ми изненада кото замръзените ембриончета не се размръзиха добре,върнахме само едното от тях,което не се беше разпаднало плюс прясното.
И така, аз не мога да си простя, че не ги връщахме, а ги заамръявахме, бяха толкова хубави, това са си 2 шанса.
Та момичета, иска ми се да подискутираме, на естествен цикъл кое е по-добре, да се замръзяват или да се връщат!
*
Когато има замразяване си спестяваш ежемесечния прием на хормоните, които се изписват след трансфер и е логично да е по-здравословния за жената вариант, ако ембрионите не са крехки. За мене се спестява и психическо натоварване от "пазенето" след многобройни трансфери и от поредни отрицателни тестове.
« Последна редакция: Септември 17, 2011, 20:00:36 pm от bril »
Ей, velichkaz я вземи да мислиш като една истинска бъдеща майка. Някак от всичките сметки разбрах следното: изкарала си страхотно лято, с огромната надежда, че ще забременееш през есента, после си отишла и са ти върнали 2 ембриончета. Сега ти предлагам да мързелуваш и да изчакаш търпеливо двете чертички. Все пак ... не може да родиш 4 бебета, нали. Две ти стигат - поне на първо време  :D. Не можеш да мислиш за тези ембриони, които не сте върнали по този начин. Сигурно въобще не биха се развили както трябва. Мисли за тези, които могат да се превърнат в пухкави бебета. Стискам ти палци с надеждата, че ще се преместиш в друг форум - онзи за бъдещите майки.
Когато правих последното си инвитро се запознах с една жена, със стимулации направи само един фуликул, от него - само един ембрион, от него - само едно бебе.  :D тя постоянно повтаряше на док.: Искам само едно бебе, да не вземете да сбъркате и да направите две, че едното ви го донасям вие да го гледате...
Честно казано аз не бих издържала всеки месец на трансфери. Всеки месец очаквания, броене на дните и почивка вместо активен живот, без да е сигурно дали ще се получи или не... Смятам, че си постъпила много добре.
Хей, тези ембиончета се събират много трудно,не за няколко месеца, а за точно година.
Два или три трансфера в годината мисля, че не е толкова много. Аз не се оплаквам, че така е станало,имам надежда ,просто споделям.Рразсъжденията ще са в полза на други момичета, които не отговарят добре на стимулация.
*
velichkaz честити 2 ембриончета, пази ги на топло и след 2 седмици да се похвалиш с  :bfp:
Относно замразяването, няма от какво да се притесняваш - рядко преживяват всички, винаги има отпаднали от класацията  :wink:, но това може да означава, че не са били толкова хубави, че да преживеят.
При мен се получи така, че всички оживяха, но предишния път от 3 замръзени (в друга клиника) само едно преживя размразяването, така че това е шанс. А и сега като ми върнаха и 3-те и като видях резултата от ЧХГ - 2663, да ти кажа малко се притесних дали не са се захванали и 3-те. Не е лошо като идея, но не винаги е възможно да ги износиш. Е, оказа се че героите са двама  :bori_002: :bori_002:
В темата на бременните има момиче, при което се бяха захванали 4 и трябваше да й правят редукция на 2 от ембрионите, а е много трудно се вземе такова решение...
Както и да е, стана много дълъг пост. Просто исках да ти пожелая успех и позитивно мислене  :goodluck:


Момичета аз не съм по вашата тема,но току що изчетох всичките ви 30 страници и съм възмутена от отношението на лекарите в някои клиники,наистина!!!Аз съм пациентка на АГВарна,правих първи опит ИКСИ,утре е денят за теста ми.Въпреки,че съм на 500км от Варна ,нито за секунда не съжелявам за избора си!Ако не дай си Боже този път не стане ,пак ще отида там.С д-р Александров обсъждахме един опит на ЕЦ(сега разбрах от от вас,че след къс протокол имало добри шансове)Нямате си на представа за какво отношение става дума в тази клиника,досега не съм чула да отлагат часове.Звучи ми ужасно това чакане с месеци.Аз се обадих на д-т Маркова на 10,08 и на 23,08 започнахме стимулация(имах изследвания от месец май-две неуспешни инсета).Простете за спама,но наистина се възмутих,все пак става дума за мечтите и живота на хорта..
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
Здравейте момичета,
Искам да ви попитам какво означава рязкото падане на естрадиол  :(
Вчера естрадиола ми бе 312, а днес рязко спаднал на 156! Естествено ми отложиха пункцията и ми казаха направо да отида следващия месец, но аз се притесних какво ли може да означава това рязко спадане. Тъй като не можах да се видя с лекар , а ми беше обяснено само от акушерка.  :?
Привет и от мен. Ето, че така очаквания Септември месец дойде. Дано няма повече отлагания на процедури поради отпуски или други отсъствия на лекарите, че лично аз чакам от м.Май.
Всеки момент чакам  :witch: да ме връхлети и ще се обадя в Малинов да ми определят час за ЕЦ. Знаете ли дали всичко там е наред с часовете, дават ли свободно за спонтанен цикъл?



Да записват часове за естествен цикъл в клиниката, няма проблем и даже вчера имаше трансфери от стимулирани опити.
Bluerose, когато пада естредиола означава, че може би яйцеклетката не е качествена , нормално той трябва да се повишава, това естествено е само за този месец.
Пожелавам ви успух момичета!