0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Момичета, искам да вдъхна кураж и вяра, че ин витро на ЕЦ е процедура, която е успешна.

Забременях след IVF на спонтанен цикъл в АГ Варна при д-р Александров, след повече от 10 ин витро процедури (стимулирани и на ЕЦ), след бременност приключила в 22 гест. седм. и редица още операции, биопсии, хистероскопия и т.н.

На 9 ден от цикъла направихме преглед имаше 2 фоликула в левия яйчник, док. предложи да включим минимална доза Пурегон, за да се борим за 2 яйцеклетки, успоредно с това започнахме и Цитротид. Пунктира се една яйцеклетка, направихме трансфер на 2 ден на ембрион разделен на 4. За наша радост на 15 ден от трансфера ЧХГ теста показа 996.  :D

Пожелавам успех на всички!
deep, подозирах, но чаках да напишеш къде и при кой си постигнала успех, и наистина там няма прдположения, обещания, празни надежди, размотаване, не се прилага общоприетия принцип - грешка - опит - грешка, обещания, изследвания, обещания, безкрайно чакане за манипулация - грешка.
Безкрайно се радвам, че постигна своята мечта, макар и толкова трудно / просто човек, колкото и да е грешен не заслужава такава мъка и терзания и перипетии за най милото на света - детенцето/. Аз родих нормално, 3 дни преди термин, без всякакви упойки/ не по мое желание - просто беше много късно упойка/ и една седмица след това не спирах да плача от радост, всяко кърмрне беше обято със сълзи, защото аз не можех да повярвам в това което ми се е случило след 9 год. борба. сега съм на 41, и искам второ, ноооо оствям решението на док. може или не.
Бъдете безкрайно щастливи, радвайте се на детенцето ви, но не забравяйте, че нашите дечица са много интелигентни и ще се наложи да " да минете едно ново напред".
Щастие и успех.
« Последна редакция: Юли 01, 2011, 16:22:57 pm от шматка »
deep,страхотна новина  :D Желая ти лека бременност.Има НАДЕЖДА все пак :D

deep  вече има новородена дъщеря :D
Да и е жива и здрава дъщеричката и много да я радва. :D
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
Благодаря за пожеланията!  :bighug:

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
И от мен най-хубавите пожеланя и бъдете безкрайно щастливи! :biglove:
Прекланям се пред толкова силна личност като теб.Радвам се ,че сподели тук,за да вдъхнеш малко надежда на такива като мен ,което почти са си изгубили надеждата макар и да ми предстой едвам 3тата арт процедура :oops:Просто не се виждам толкова силна и така ми дотегна всичко :oops:...
И от мен най-хубавите пожеланя и бъдете безкрайно щастливи! :biglove:
Прекланям се пред толкова силна личност като теб.Радвам се ,че сподели тук,за да вдъхнеш малко надежда на такива като мен ,което почти са си изгубили надеждата макар и да ми предстой едвам 3тата арт процедура :oops:Просто не се виждам толкова силна и така ми дотегна всичко :oops:...

Ваня , ако това може да те успокои и аз не съм толкова силна , макар всички да твърдят ,че съм . И на мен ми предстои трети опит /последен / и вече нямам нерви и сили. Хубавото  е , че мъжът ми вече е съгласен да си осиновим и в момента единствено това ме крепи.Възхищавам се на жени ,които се борят години и правят адски много опити ,не се отказват .... и успяват !
*
И мен ми отложиха проследяването на ЕЦ.Сега трябваще да съм в София.Говорих със Стаменов и той каза да идвам следващия цикъл без час.Дано да мога да се вмъкна,че им предстои отпуска.Успокои ме ,че ще бъдат там до 5 август.
 То моята е една одисея ,като много други тук.Незнам да кога ще имам нерви и сили.Успокоява ме това ,че мъжът ми е съгласен да си осиновим дете.Имам два опита,единия беше ЕЦ другия стимулиран по Фонда.И при двата фоликулите ми бяха празни 8O!да му се не види!
Ще се наслаждавам на хубаво и слънчево лято!
На всички желая много хубави и спокойни летни дни!
*
Момичета, няма да се отказваме  :) Само, който е минал или минава по нашия път знае колко е трудно. Осиновяването също е възможност да имаме детенце. Честно казано, и на мен ми се иска да осиновим, но след като родя. Не знам защо така си мисля, че ще стане. Дори половинката се плаши от бройката  osi_14 - ако родя близнаци и още едно - общо стават три  :triplets:  :lol: Сигурно ще ви прозвучи налудничаво, но аз си знам, че ще родя  :oops: Вчера, за кой ли път, бяхме при доктор, който ни го препоръча наш много добър познат - гинеколог -ендокринолог. Слуша, слуша. Похвали ме колко добре съм овладяла медицинската терминология  :mrgreen:, прегледа дебелата папка и отсече - и аз не знам защо не става, вие всички изследвания сте направили и всички операции и по стимулациите вече трябваше и да си родила. Правете инвитро, то все ще се получи  8O. Направо ми идваше да го фрасна с папката по главата  :oops: То така е лесно да се каже на чужд гръб. Както и да - вече ми мина. И наистина никакви доктори повече и консултации. Само си губим времето и парите. Чакам си заповедта, ще се "гмурна" в борбата за час за хистеро, пък каквото стане. Ще ми бъде пети инвитро опит.

Наистина е лято и май най-добре за всички ще е да му се насладим и все пак да не губим надежда, че стават и чудеса.

Пожелавам на всички много усмихнато и слънчево лято, пълно с положителни емоции и приятни изненади
« Последна редакция: Юли 06, 2011, 09:08:42 am от luce »

Момичета, няма да се отказваме  :) Само, който е минал или минава по нашия път знае колко е трудно. Осиновяването също е възможност да имаме детенце. Честно казано, и на мен ми се иска да осиновим, но след като родя. Не знам защо така си мисля, че ще стане. Дори половинката се плаши от бройката  osi_14 - ако родя близнаци и още едно - общо стават три  :triplets:  :lol: Сигурно ще ви прозвучи налудничаво, но аз си знам, че ще родя  :oops: Вчера, за кой ли път, бяхме при доктор, който ни го препоръча наш много добър познат - гинеколог -ендокринолог. Слуша, слуша. Похвали ме колко добре съм овладяла медицинската терминология  :mrgreen:, прегледа дебелата папка и отсече - и аз не знам защо не става, вие всички изследвания сте направили и всички операции и по стимулациите вече трябваше и да си родила. Правете инвитро, то все ще се получи  8O. Направо ми идваше да го фрасна с папката по главата  :oops: То така е лесно да се каже на чужд гръб. Както и да - вече ми мина. И наистина никакви доктори повече и консултации. Само си губим времето и парите. Чакам си заповедта, ще се "гмурна" в борбата за час за хистеро, пък каквото стане. Ще ми бъде пети инвитро опит.

Наистина е лято и май най-добре за всички ще е да му се насладим и все пак да не губим надежда, че стават и чудеса.

Пожелавам на всички много усмихнато и слънчево лято, пълно с положителни емоции и приятни изненади

luce,миличка , ама хич не звучиш налудничево с това ,че си убедена ,че ще родиш . Няма по -хубаво от това. Аз пък съм убедена ,че ще съм Майка и то точно в този ми живот ,че друг не знам ще имам ли  , ама само дето не съм сигурна по кой начин:lol:!
Това обаче няма значение ...

Убедена съм и ,че всички ще сбъднем мечтата си рано или късно!
Момичета здравейте!
Аз да се отчета, явно съм от малкото естествени цикли този месец.
Непосилно трудно успях да взема час за 8 юли за проследяване (с ежедневно обаждане няколко дена) и ето ме вчера на преглед.
Фоликул 17 мм, лигавица 10, обаче Е2 65 и...... прекратихме опита, кажете ми не е ли каръщина, не знам кой месец подред вече.
Но, друг ми е въпросът
Как лигавицата ми е толкова дебела, а естрогена толкова малко, нали тя нараства от естрогените?
Фоликул 17 мм, лигавица 10, обаче Е2 65 и...... прекратихме опита, кажете ми не е ли каръщина, не знам кой месец подред вече.

Вили, на кой ден от цикъла ти са тези изследвания? На мен също ми прекратиха опита на 12-ти ден от МЦ след преглед с Фуликул 18мм, лигавица 8 мм. Хормоните били ниски  - LH 5.86 mIU/mL при референтни с-ти 2.12 - 10.89; PROG 0.33 ng/mL при референтни с-ти 0.31 - 1.52; Е2 60 pg/mL при референтни с-ти 24 - 114. Казаха ми, че може би фуликула е празен затова няма смисъл да правим опит.

На мен ми казаха същото, на 13 ден, явно се случва, но главното е , че вече възраста си оказва влияние, имам чувството, че се боря с вятърни мелници, но продължаваме, няма отказване, по-горе има дадени смели примери, няма да се излагаме :D :D

Papa21, специално за теб,клиниката ще прави пункции най-късно до 01.08, за да може след това ембриолозите да си свършат робатата до 05.08 , така ми казаха вчера.Така, че горе-долу, ако си знаеш на кой ден ти е пункцията няма да ти откажат час!

Здравейте, според мен, щом сте се хванали с ЕЦ, трябва да правите пункцията, независимо от стойностите на Е2. Очевидно те не са меродавни. Аз съм имала Е2 над 1000 и пак некачествена Я.
*
При ниско Е2 и на мене категорично са ми казвали, че няма смисъл от пункция.
Момичета и при мен при ниско Е2 ми прекратиха опита, отделно, че тогава нямаше и да ги има. :?
Papa21, специално за теб,клиниката ще прави пункции най-късно до 01.08, за да може след това ембриолозите да си свършат работата до 05.08 , така ми казаха вчера.Така, че горе-долу, ако си знаеш на кой ден ти е пункцията няма да ти откажат час!

Понеже цикълът ми е много редовен,  винаги знам кога ще ми дойде /в диапазон от 1-2 дни де... :D/.
По моите сметни ще ми дойде на 22 или 23.07., 10-ти ден за преглед ще се падне 31.07., обикновено на 13-ти ден пак съм на преглед, което вече ще е 03.08., а ако се стигне до пункция тя ще е не по-рано от 04-05.08. Така, че по всичко личи, че ще ме оставят за наесен  :? Аз обаче ще се пробвам и като ми дойде веднага ще звънна в клиниката да видим какво ще предприемат.  :phone:
Обаче все се чудя  :ask: след като останем всички за на есен - Септември, как ще ни поемат тогава? Няма да има свободни часове и пак ли ще пропускаме цикли?
На някой случвало ли се е да го отложат защото няма свободен час за преглед /проследяване/?
*
Няма да може всички да се вредим за септември според мен. Пак ще отлагат явно и то обикновено ин-витрото на ЕЦ. Мнооооого сме ....
Момичета вижте това - интересно ми се стори:
http://www.hera.bg/s.php?n=1280
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."

papa2011, какво съвпадение, и на мен трябва да ми дойде на 22.07, и на мен пункция на около 13 ден, аз също смятам да се пробвам, така, че ще подържаме връзка, пък може и да се видим, дай боже да се вместим в графика!
Иначе за септември не се притеснявайте, аз миналия септември в началото започнах да ходя в тази клиника и нямаше много хора и също нямаше проблеми с часове, а и имайте в предвид, че то като започне септември няма веднага на всички да ни дойдат циклите и на момичетата за стимулация всичко да е наред, така, че септември като всеки друг месец.
Не пропускайте да се наслаждавате на лятото!
*
Здравейте момичета. От доста време чета вашите коментари, но сега за първи път се включвам. Реших да споделя и моя опит и да дам надежда на всички вас, че нещата все пак се случват, просто трябва повече търпение, постоянство и вяра.
Аз имам 4 неуспешни опита ин витро със стимулации и сега док реши да пробваме на естествен цикъл. Приех идеята с доста скептицизъм, защото аз имам само 1 яйчник и нищо друго, благодарение на една киста на яйчника и една извън маточна бременност. По принцип яйчника ми реагира добре и винаги имаше около 4-5 оплодени яйцеклетки, но за съжаление никога положителен резултат на теста. До сега. Всичко стана за два последователни месеца, през които вадихме по един фоликул, той се оплождаше и тъй като имах един замръзен от последния опит ин витро, събрах 3 и направихме трансфер. И каква изненада беше когато на 15 ден резултата от теста беще 2667. Не можех да повярвам! На първия преглед потвърдиха бременност с близнаци. Сега съм в 9 седмица и прекарвам по цял ден в леглото, защото имах прокървяване, продължава зацапване и контракции, но въпреки това вярвам, че този път ще стане и ще дочакам щастливия край. Днес бях на преглед и бебетата се развиват добре.
Мили момичета, пожелавам ви кураж и много късмет, защото каквото и да си говорим трябва си и много късмет. Не се отказвайте! Успех на всички!

*
bebs_y, благодаря от сърце, че споделяш с нас, поздравления и най-искрено ти пожелавам времето до срещатата с бебчовците да мине бързо независимо,че трябва да лежиш  :D Стискам много палци всичко да продължава да се развива добре  :) Много  :bighug: :bighug: :bighug: и на тримата  :D