0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравей, meduna1. Аз съм от забременелите с ИКСИ на ЕЦ, но в комбинация със замразени ембриони и абсолютно вярвам в успеха на този метод, въпреки че е много рисков. Има и други момичета също забременели по този начин. Успех и на теб, и на всички останали момичета.

*
pop4o, това е възможно ако си била по къс протокол. Аз направих така веднъж и имах 3-4 фоликула, които вървяха много добре, и хормоните бяха добри, но понеже правих вливане на имуновенин точно преди пункцията и направих страхотен алергичен шок, в крайна сметка извадиха само една яйцеклетка, която си беше супер качествена. Ако не бях направила тази реакция сигурно всичките щяха да са си качествени.

Забравих да напиша, че подадохме документи за фонда през октомври миналата година, втората половина, някъде около 9770 сме.
Luce, аз току-що правих опит по къс протокол, за съжаление вчера разбрах че е неуспешен. Д-р Стаменов ми предложи след като ми дойде цикъла да отида на 7-мия ден и да опитаме на естествен цикъл. Интересно ми е ако си била в същата клиника, как точно протича и колко излиза. А, на мен ми вливаха Киовиг предния месец и за моя радост ми понесе добре. Предвид, че вливанията се правят 7-10 дни преди трансфера и след като вече си минала по този път, би ли споделила как стои въпроса, когато опита е на естествен цикъл. Извинявам се, че се получи малко дълго.
*
А това не е ли възможно, когато стимулацията е била по дълъг протокол. Ако на някой му е ясно - нека разясни.  Хващам се като удавник за сламка - но идеята ми се струва много добра. Стимулацията ми беше доста силна и ми се струва, че ще има ефект и следващия месец. А пък блокажа може да е полезен за моето високо LH и да го държи малко по-ниско.
При ин-витрото на ЕЦ ходиш на 1 до 3 прегледа с хормони - наблюдава се как расте фоликула - паралелно с Е2 и LH. Назначават ти по някоето време Прегнила и деня на пункцията. Следва пункция. Инфо на другия ден дали всичко с оплождането е ок. И евентуално каквото сте решили - замразяване или трансфер. Без лекарства - супер е.
« Последна редакция: Юни 07, 2011, 11:30:36 am от mira_m66 »
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."

Мира ,възможно е ,но при теб няма да има нужда...надявам се :D
*
Дано. Ще видим съвсем скоро какви съм ги свършила. Вече нямам търпение - от вчера вече съм луда. Искам да знам и това е.
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."

*
Дано. Ще видим съвсем скоро какви съм ги свършила. Вече нямам търпение - от вчера вече съм луда. Искам да знам и това е.

Мира, недей така, най-важното е да си спокойна. И аз все това си повтарям.
Вярно вчера беше тежък ден за мен, но започна хубаво - с надежда. Независимо от резултата, всеки ден започвам с надежда. И си казвам, че все пак съм благословена да бъда с мъж, който обичам и който ме обича. Вярвай и ще стане!!!
здравейте,вчера трябваше да ми правят пункция но не се стигна до там т.к. фоликула ми се беше скапал  :( и д-ра много се озадачи и лигавицата също просто ужасно, но ми изписа дуфастон и клостилбегит и продължаваме напред
 успех на всички!
Благодаря за надеждата mgstra. Стори ми се много малък шанса само с един ембрион  :D но след толкова дълго чакане на бебе мисля, че и едно ще е добре. Сега чакам нова заповед за стимулиран опит и силно се надявам да ми останат и за замразяване. Ако останат - със сигурност ще те послушам и ще добавя още един от ЕЦ.
Момичета, ако има някоя от вас, забременяла само на ЕЦ, без замразени ембриончета нека да пише.
mushmul 79, спокойно. Доколкото ми е известно и при нормално забременяване не можеш да забременееш всеки месец. Въобще не се отчайвай. Ще си изпиеш хапчетата, ще отидеш на море  :)и после ще се получи. Или на планина - аз от клостилбегита направо побеснявах  :D...
*
Записвам се и в тази тема.
Имам един ЕЦ през ноември 2010-фоликула беше празен, и сега юни 2011 правихме стимулиран цикъл по Фонда.Но уви на пункцията  фоликула отново празен.а всичко уж вървеше ОК.
Описвам цикъла и моля за коментар:
6 ден- ЛХ -31,61
     -прог-0,85
     -Е2  -75
Стимулираха ме с Fostimon,Cetroticle
7 ден също Fostimon,Cetroticle
8 ден също Fostimon,Cetroticle и Menogom(дано съм го написала правилно)
ЛХ-16.41
прог-0.91
Е2-136
9 ден само Cetroticle и вечерта ми беше Ovitrelle
ЛХ-23.92
прог-1.34
Е2-143
10 ден почивка
11 ден пункция и уви празен фоликул,беше хубав голям 20мм,имах хубава лигавица 10мм,Доктора каза срахотна лигавица и Фоликул,но празен.Имах и още един фоликул но беше малък 14 мм.
Препоръчаха ми ЕЦ следващия месечен цикъл.
Здравей geko,
Моят коментар на лаик е, че не е било чак толкова ОК:
1. твърде нисък естрадиол, теорията е 300 pmоl отговарят на 1 яйцеклетка. Все пак какви са референтните граници? Пила ли беше контрацептиви?
2. прекалено високо LH. То също скапва качеството. В какви количества е била стимулацията?
От всичко, което съм чувала фактът, че не става със стимулация не означава непременно, че няма шанс. Защото стимулацията изцяло подменя естествения процес и незначителните отклонения, които даже не могат да бъдат  засечени, се оказват пагубни.
Това, че си имала кух фоликул на ЕЦ не е проблем. Трябва упорство и много здрави нерви, но ти това го знаеш...
*
Здравей geko,
Моят коментар на лаик е, че не е било чак толкова ОК:
1. твърде нисък естрадиол, теорията е 300 pmоl отговарят на 1 яйцеклетка. Все пак какви са референтните граници? Пила ли беше контрацептиви?
2. прекалено високо LH. То също скапва качеството. В какви количества е била стимулацията?
От всичко, което съм чувала фактът, че не става със стимулация не означава непременно, че няма шанс. Защото стимулацията изцяло подменя естествения процес и незначителните отклонения, които даже не могат да бъдат  засечени, се оказват пагубни.
Това, че си имала кух фоликул на ЕЦ не е проблем. Трябва упорство и много здрави нерви, но ти това го знаеш...
Благодаря за отговора.
Пих Фемосон 8 месеца но го спрях защото се появи  силно глаовболие.Спрях Фемостона на 18 ден и веднаха след 3 дни ми дойде.Не съм пила противозачатъчни.За качеството пих Метфогамма и Аримидекс.
Залагам изцяло на ЕЦ.
Аз ужасно съжалявам, че не започнах с ЕЦ преди години, но изобщо не се бях сетила, а и Щеревите не благоволиха да ми напомнят, че ембрионите могат да се събират.
*
Enigmata, и аз съжалявам че изгубих много време в чакане на заповедта си от Фонада и още повече съжалявам когато Персенска ми каза да пробвам на ЕЦ преди 2 години.
Е какво да се прави,за минали неша да не съжаляваме.
Мисля че ще успея,усещам го вътре в себе си1
Успех на всички и ще следя темата.Може би следващия цикъл ще опитам ЕЦ.
Непременно ще успееш! И другите - също!Дано  за всички ни да бъде скоро.
*
Момичета на мен в неделя ми бе пункцията.Информативно...ЛХ-16 , Е2-196 , лигавица 9мм. Вчера ми се обадиха да ми кажат че се е оплодила , но днес обаждането ме притесни . Казаха , че се разделила за сега на 3 и ще изчакат и утре да видят дали въобще ще стан е за замръзяване. Кога говорим за хубав ембрион, в смисъл как трябва да се е разделил , за да става за замръзяване?
А има ли момичета на ЕЦ с високо ФСХ?
*
А има ли момичета на ЕЦ с високо ФСХ?
       Естествено , че има...аз съм една от тях.
Успех,doniss!Пожелавам ти утре да получиш добри новини
*
 И аз съм вискоко ФСХ и затова ми препоръчват ЕЦ.
doniss,дано всичко е наред. :crossfingers: Аз не знам моите 2 на колко са били разделени ,за едното ми казаха ,че хич не им харесвало ,но все пак го замръзиха.
Цеци тук повечето сме с високо ФСХ или отговаряме зле на стимулация...не си сама :wink: