0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

След обяд ще ходя на преглед като силно се надявам нещото да го няма,но ако е там,ще ми определят ден за пункцията.От сърце ви благодаря,че ме мислите.
*
Хей, момичета, къде сте  :) Много ни е "осиротяла" темичката.

Успех на всички  :D

Здравейте,
аз имам въпрос за организацията на инвитро на ЕЦ в клиника Малинов.
Как стои въпросът със записването на часове и с чакането, когато се прави подготовка за ЕЦ? Има ли опасност да се пропусне датата, поради липса на час или друга организационна неуредица?
*
не, няма такава опасност. Когато си записваш час, "ключовата" дума и ЕЦ и няма проблем. Дори да го няма "твоя" доктор, някой от тези, които са там ще те прегледат. Много стиснати палци  :D

Мерси, Люси, и все пак, прекарваш ли по половин ден в чакалнята?
*
честно казано, става бързо. Само моя "ужас" е когато дойде момента за прегнила защото имаш час за 11.00 да речем. Преглеждат те и ти казват . за пункция си, но пусни хормоните и изчакай и ще ти кажат сестрите кога точно да дойдеш. Което означава, че трябва да чакаш до към 13.00, после за самата инжекция. А аз съм излязла от работа, както и много други момичета. Но вече съм се "изхитрила", тръгвам си и се връщам към 17.30. Когато първия път ми се случи да чакам така, щях да полудея, защото излязох от работа към 10.30 и изобщо не се върнах, но после се "ощраках"  :lol: :wink:

О, Прегнила си го бия сама. Случи ми се на коктейл в Историческия музей и то с министъра на здравеопазването. Само помолих да ме извинят за минутка и в тоалетната се развихрих. Подредих си всичките партакеши върху казанчето, сменях игли, топих памуци и с чантата на рамо се набодох едно хубаво. Е, малко пъшках и охках, и се наложи да се бучна на 3-4 места, но то беше по-скоро за фасон.
Леле, вие сте герои,
следя темичката ви относително редовно, защото първата ми стимулация беше ужас /хормони "като за три булки", а само 4 фоликула.../ и сега се питам дали да не опитаме на ЕЦ. Уви, май финансово няма да се справим ако минем на ЕЦ.
Не съм се бола сама, мъжа ми и майка ми вършеха това. Биеха ми прегнил и след като забременях, също и но-шпа, дупето ми беше на решето и на бучки месеци наред ...
Сега нещата ще се повторят, предполагам ...
За не-задържане на фоликули - аз правех най безобидното нещо - по 200-300 коремни преси на ден, около овулация и никога не съм имала проблем.
Много ви стискам палци, вярвам че неуспехите са временни и ни правят още по-борбени.
*
Във вторник бях на преглед за ЕЦ, ден 6-ти и изведнъж изненада - фоликул 18 мм, Е2-344, LH-8, на пункция в петък и така.................съм се спекла, предния път ми се спука фоликула предния ден, стойностите на Е2 бяха високи и сега се опасявам този висок Е2 отново да не ме докара до там, да не говорим, че толкова рано не съм имала така оформен фоликул, с две думи стискайте палци!
Аз този цикъл ще го пропусна.
Днес ми е 1 ден от МЦ. Обадих се в клиниката да си запиша час за преглед на 10/11 ден от МЦ, оказа се, че докторите нямало да ги има, единствения свободен час, който можеха да ми предложат е на 15-ти ден от МЦ. Нямам никакъв шанс :?
Казаха ми: "Обадете се следващия цикъл"  8O

Уф, времето си минава, а аз нямам никакви резултати.
Ядосах се, но не знам какво да правя.
Миналия цикъл поради лоши изследвания чаках да дойде този цикъл, този цикъл заради отсъствие на докторите ще чакам следващия цикъл, следващия кой знае какво ще стане............... :? Вкиснах се  :(
patilabel, не се притеснявай, изглеждат ми много добре при теб хормоните, нищо, че е рано, това няма значение.Аз също имам понякога ранна овулация и сме правили пункция на осми ден- успешна.Този месец също усетих, че овулацията ще ми е рано(вече от толкова много опити се ориентирам сама), но отказаха да ми запишат час за вторник, когато и но мен се падаше 6 ден,защото ще отсъстват лекарите и ме пратиха за другия цикъл.
Желая ти успех, всичко ще е наред :)!!!
*
patilabel, ако знаеш с какво нетърпение ще чакам да споделиш, че този път има яйцеклетка и колко се надявам да стигнете до замразено ембрионче  :) Много, много стиснати палци и от мен.

velichkaz,  papa2011 ето на това му се казва късмет  :x Аз като отидох, ако се бях съгласила щяха пак да ме "пунктират" ама дадох назад  :x А вие искате и не може да уцелите графика на докторите. Моля ви ,не се ядосвайте, все ще стане. Дори може да го приемете като лека почивка- глътка въздух и следващия месец - отново в атака.

Аз сега до юли ще си почивам активно от клиниката  :x. Надявам се от новата хистероскопия да не излезе нещо ново и като гледам септември ще съм ОК за започване на стимулация. Ох, а тъкмо започнах да заслабвам  :lol:. Ама каквот сабя покаже  :D

Момичета, да знаете, че поглеждам редовно тук и чакам хубави новини.

Много гуш на всички  :)

И аз днес бях за коментар на биопсия.Попаднах при Док.-познаите колко приятно бях изненадана,защото бяха ме записали за д-р Шефкетова.И без това отдавна исках да поговоря с него.Биопсията се оказа с нормални стоиности,но то зи ЕЦ при мен хи4 не вьрви-от февруари до сега само 2 пункции сме направили,но налице-нищо-пьрвия пьт нямаше Я.,втория-беше незряла.А оттогава-все не може да се хване нормално ниво на хормоните за пункция.Бях готова да се откажа,но Док.каза,4е е необходим много инат и постоянство.Преска4ам този цикьл заради отсьствието им ,оставам за следващия и така-сигурно до зимата ,наи-много.После-трябва да раз4итам на донор!
*
dani42, така е, абсолютно съм съгласна,че трябва много инат и упоритост. Аз временно се оттеглих защото имам нужда малко от почивка - физически, психически  и финансово. И аз имам 4 пункции от началото на годината и само едно замразено ембрионче. При нас абсолютно разнообразие - единия път празен фоликул, на следващ опит изостана в развитието на трети ден и не го замразиха и сега последния път беше презрял (аз си знаех,че така ще стане като видях резултатите от хормоните, но както и да е). И понеже до момента съм реагирала добре на стимулации, това е другата причина да реша да оставя ЕЦ и да си изчакам номера от фонда и опитаме пак със стимулация. Искаше ми се да не се тъпча с лекарства и хормони, но явно няма да мина без тях  :x. При мен страничния резултат след стимулация е сигурно качване на кг и не сваляне след това, но така стоят нещата.
Иначе, ако ми кажат, че ЕЦ ми е единствения вариант, ще преобърна света да събера необходимите ембриони. Знам колко е трудно и тежко и как ти идва да зарежеш всичко понякога и как се ядосваш или униваш или те наляга голямо отчаяние.

Но тези форуми са за това - да си помагаме и споделяме и да се подкрепяме, а после да се радваме и дори поплачем от радост за успеха на някоя от нас  :)

Така,че мили момичета, горе главата, всички ще успеем. Някои по-бързо, други по-бавно, но няма начин упоритостта, страданието и вярата ни да не бъдат възнаградени.

:grouphug: :grouphug: :grouphug: :grouphug: :grouphug: :grouphug: :grouphug:

Люси, много ти се радвам на духа, който имаш. Така трябва да сме всчики тук и наистина ще успеем. Вие всъщност кога сте падали заявлението във фонда?
Аз съшо искрено се зъзхищавам на Люси за силния й дух и как постоянно пише и съветва момичетата тук!  Аз за сега се отказвам от опитите си с ЕЦ.Макар да пробвах веднъж ,смятам да си изчакам опита по фонда ,който и ми е е последен  Имам и други планове и да се похваля че скоро ще сключа и брак.  В момента съм се отдала на тази емоция и опитвам да не мисля за друго 

На всички Ви пожелавам успех и макар рядко да пиша постоянно ви чета .
Охооо :), Дидомира - поздравления!!
Духа на Люси май е заразен :).

"Бъди благодарен за това, което имаш. Накрая ще имаш повече.
Ако се концентрираш върху това, което нямаш, никога няма да имаш достатъчно."
*
Дидомира, честито и от мен  :lol: Много се радвам за теб. Да не се окажем булки в един и същи ден и в една и съща обредна зала  :lol: Ще е много весело. Аз съм от София и сватбата ще е на 21.10., вечерна, в залата в Красно село. И аз като теб сега се вълнувам с разни организационни работи около сватбата въпреки,че вече всичко спретнах. Включително имаме и рокля, и костюм, и бижу, и чанта и др.такива. Като обикалях да пробвам, мислех, че трудно ще намеря рокля за кит  :mrgreen:, но след като успях да вляза без проблем в няколко и на няколко места ми казаха,че първо големите размери свършвали - направо грейнах  :lol: Ако мога с нещо да ти помогна - насреща съм  :)

hope-love,  Дидомира - благодаря, момичета  :grouphug2:

manga-zunga, за теб най-голямата и най-силната  :bighug:, ти знаеш защо

*
Зачетох се във форумите, че след стимулация имало някакъв остатъчен ефект от лекарствата и действали в следващия цикъл.
Някой пробвал ли е веднага опит на ец и дали е установил нещо такова?
manga-zunga, Люси , благодаря Ви!

Люси , да не се окаже ,че и сме съседи че аз живея и работя до Красно село? Иначе ще сключим брак сега на 12 юни и няма да има сватба и тем подобни .Няма да сме обаче в обредната зала на Красно село , а на Възраждане .  Само най-близките ни ще са с нас  :)! На мен ми предстои сега пък да си търся тоалет ,но и аз имам леки затруднения ,че все са ми големи пък рокличките дето си харесвамл  Имаше продавачката дето ме прати в детския магазин  :D, та чак неудобно ми стана

Ще стискам палци на всички ви и ,Люси ,ти кога ще чакаш одобрението си от фонда ?