0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

рара2011, съжалявам! Следващия цикъл нещата може да са различни.По-добре така откалкото на пункция да видите ,че няма я.За качеството няма смисъл да се терзаеш ,щом не ти е изписано нищо,до следващия път, няма как да им повлияеш.Аз пия вит.Е и Q10,но това по-скоро мисля че е за лигавицата.

Радост,а ти вит.Е и Q10 по предписание от лекар ли го пиеш?
Момичета , вече цяла седмица пия тоя метфогамм и всяка сутрин се събуждам с ужасно гадене и виене на свят! Мислех си ,че ми е обострен гастрита, но все ми се струва че е от това лекарство като чета страничните ефекти! Имала ли е някой подобен проблем ?
задължително го пий по време на хранене и сутрин закусвай, така ще намалиш до минимум неприятните усещания, аз така се преборих

ами така го пия , но имам гастрит и доста болки си навлякох от това лекарство!спрях го и няма да го пия по свое усмотрение . сега си лекувам гастрита  :(.
Дидомира,витамин Е-400мг.ми е изписан от док.,но като го питах за др.добавки които приемам като Q10,омега 3,каза да си ги пия.Всъщност омегата ми е изписана от имунолозите.А Q10,го пия с прекъсвания,защото ми е доста скъпичък.
Привет момичета,

Пиша Ви с молба да ми разясните как става заплащането при ЕЦ. Интересуваме оплождането на всеки опит ли се заплаща или еднократно. Имам в предвид, че ICSI-то е скъп метод и ако всеки път се заплаща .. просто не мога да удържа. Много Ви благодаря и стискам палци на всяка една от вас
*
didilia, заплащането при ЕЦ е така : хормони по 18 лв -2 х 18 лв=36,ПКК - 18 лв, прегнил - 30 лв.,вирусология ако нямаш скоро правена (не мога да кажа колко е в клиниката, аз я правя в ХЕИ защото излиза по-евтино), пункция без упойка - 250 лв, с упойка - 350 лв. Първо замразяване - 400 лв, всяко следващо - 100 лв. Трансфера е около 600 мисля. Ако замразявате би ти излизало към 400 лв без упойка + 100 за всяко замразяване или 500 с упойка + 100 лв за замразяване. Оплождането е включено общо -пункция и оплождане, плащащ всеки път. 

Желая ти много успех :)

Момичета, аз временно ще се "оттегля от ринга".

Въртят ми се много мисли из главата и трябва да ми се проясни малко.

Това, което мога да се похваля е,че ще се омъжвам най-накрая  :D Ще довършим това,което бяхме започнали преди две години  :wink:

Аз ще продължавам да ви мисля, да ви чета, да ви стискам палци и да не спирам да се надявам,че някоя от вас съвсем скоро ще се похвали с положителен резултат  :)

Благодаря на всички от сърце за подкрепата, разбирането  и прекрасното отношение  :)

:bighug: :bighug: :bighug: :bighug: :bighug: :bighug: :bighug: :bighug: :bighug: :bighug:   

didilia, заплащането при ЕЦ е така : хормони по 18 лв -2 х 18 лв=36,ПКК - 18 лв, прегнил - 30 лв.,вирусология ако нямаш скоро правена (не мога да кажа колко е в клиниката, аз я правя в ХЕИ защото излиза по-евтино), пункция без упойка - 250 лв, с упойка - 350 лв. Първо замразяване - 400 лв, всяко следващо - 100 лв. Трансфера е около 600 мисля. Ако замразявате би ти излизало към 400 лв без упойка + 100 за всяко замразяване или 500 с упойка + 100 лв за замразяване. Оплождането е включено общо -пункция и оплождане, плащащ всеки път.  

Желая ти много успех :)

Момичета, аз временно ще се "оттегля от ринга".

Въртят ми се много мисли из главата и трябва да ми се проясни малко.

Това, което мога да се похваля е,че ще се омъжвам най-накрая  :D Ще довършим това,което бяхме започнали преди две години  :wink:

Аз ще продължавам да ви мисля, да ви чета, да ви стискам палци и да не спирам да се надявам,че някоя от вас съвсем скоро ще се похвали с положителен резултат  :)

Благодаря на всички от сърце за подкрепата, разбирането  и прекрасното отношение  :)

:bighug: :bighug: :bighug: :bighug: :bighug: :bighug: :bighug: :bighug: :bighug: :bighug:  

Хей ,Честито , миличка! Желая ти всичко най  , най ,най и каквото и да си решила съм сигурна ,че ще е твоя правилен път. Предполагам какво си решила ,защото и аз съм се запътила натам .Ще те държа "под око", за да обменяме опит !

:bighug:
*
Много ти благодаря  :), да знаеш, че си ми една от любимките, признавам с риск да обидя някой  :oops:

И знам, че ще успеем със сигурност - по един или по друг начин  :D

Момичета,извинявайте,че пиша в тази тема,но съм доста уплашена.При последния ми преглед се оказа,че имам задържан фоликул с р-р 26мм и док ми каза,че следващата седмица ще го пунктираме.Било като пункция на Я и дали ще издържа на болката без упойка.Някоя от вас правила ли го е без упойка?Колко продължителна е манипулацията.Предварително благодаря за отговорите.
*
mimcho123, не се притеснявай, болката е като боцкане и е за няколко секунди буквално. На мен, лично винаги повече ме боли докато ми търсят вена за абокада и самото му поставяне отколкото самата пункция. Няколко пъти дори не съм усещала кога са я направили. Само имай предвид,че зависи как е застанал яйчника и самия фоликул, в случая кистата. Но щом докторите са преценили,че ще може  и без упойка, бих те посъветвала да опиташ така. Винаги има и опция да сложат и упойка, анестезиолога е там и е в готовност. Стискам палци всичко да мине бързо  :)

Много благодаря за бързия отговор.То каквото трябва да направя ще го напеавяобаче исках да знам дали болката е поносима.Толкова ме е яд на този фол.,че ако можех и сама щях да го бодна.Никога до сега не съм задържала фоликули и точно този месец се случи та да не можем да почнем стимулация.
*
Бих те посъветвала - гледай напред ведро и с оптимизъм  :). Ина мен се е случвало да имам задържан фоликул. Пиех един месец противозачатъчни и кистата я нямаше на следващ преглед. Ще започнете следващия месец и всичко ще е наред  :bighug: :bighug: :bighug: :bighug: :goodluck:

Минавам да се отчета,сутринта ми мина пункцията.Чудесни хормони-празен ф-л,за съжаление. Следващия месец пак.
*
Миличка,  :( :( :( :( :( :(, огромна  :bighug: :bighug: и :hug2: :hug2: :hug2: :hug2: :hug2: от мен за подкрепа.

*
Radosst - много кофти ситуация. Защо така се случва - не знам. Съжалявам страшно. Прегръщам те и ти желая много сили. Знам, че няма да се откажеш.
luce - на теб ти желая да изживете една страхотна сватба, спомена от която да ви топли дълги години. И съвсем скоро да имаш яснота кое е правилното за вас.
А на всички желая скоро къщите ни да са пълни с деца.
И все пак - за да съм по темата - не отписвайте този метод. Не е безнадежден. Само факта, че не те натоварват с лекарства е достатъчно силен аргумент. Поне за мен!!!
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."

*
Здравейте момичета,аз съм на 37г правила съм два опита инвитро неуспешни,след като ми отстраниха лявата тръба правих един опит икси по фонда който приключи на 09.05.2011 отново с неуспех.Днес бях на преглед и доки ми предложи да започнем да опитваме на ЕЦ защото не реагирам добре на стимулацията,всеки път правя по два фуликула.Мисля да опитам и по този начин.Успех на всички и дано слънцето изгрее и на нашите :P улички.
Минавам да се отчета,сутринта ми мина пункцията.Чудесни хормони-празен ф-л,за съжаление. Следващия месец пак.
Радост, съжалявам за неуспеха  :(. Много неприятно  :(. Единственото, което мога да направя за теб е да те :bighug:
Не мога да си обясня как така "чудесни хормони, а празен фоликул"  :? Нали точно хормоните показват дали във фоликула има Я или не? За качеството й няма как да се знае, но дали има зряла яйцеклетка, според мен, се разбира от хормоните  :ask:

рара,Мира,благодаря ви момичета.Какво да се прави,явно не винаги всичко е като по учебник.ЛХ-7(с което винаги съм имала проблем)Е2-198.Е....това е положението,продължаваме няма как.
runka,съжалявам,дано ЕЦ ти донесе успех.
*
Radosst съжалявам, че така се е получило при теб, явно и когато хормоналната картина е добра и това не е гаранция за успех.
Runka и аз съм на твоята гара, също не реагирам на стимулация и затова на ЕЦ пак е някакъв вариант да се продължи напред, ако и докъдето ти стигат нервите и парите.
Mimcho 123 минал ли пункцията?
...Момичета, аз временно ще се "оттегля от ринга". Въртят ми се много мисли из главата и трябва да ми се проясни малко.
Това, което мога да се похваля е,че ще се омъжвам най-накрая  :D Ще довършим това,което бяхме започнали преди две години  :wink:

Люце, желая ти всичко най-хубаво, една прекрасна и вълшебна сватба, такава, каквато е в мечтите ти.  :married:
Надявам се да не ни оставиш, а да хвърляш по едно оченце от време на време. Аз от скоро се присъединих към вас и определено имам нужда от съвети от вас "старейшините"  :wink:

Момичета, някой от нашата групичка няма ли да се похвали с нещо хубаво?