0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

А кога ще е другия път, Дидомира, какво планирате?
   hope-love, записах си час за 29 април за коментар . Не съм сигурна дали искам да продължавам с тоя ЕЦ ,но като се познавам най вероятно ще си почина един месец и .. пак ще се пробвам. Чакам си и одобрението от фонда за последния опит, но бая ще се почакам май . Ти правила ли си генетични между впрочем и какъв е проблема при теб ?
дидомира не се отчайваи има много успели момичета на ец починиси и продължавай смело напред
Ето ме и мен-за 3 пореден пьт с неуспешен цикьл.След като миналия цикьл бях с клостил и извадихме 1 Я,тя се оказа незряла и нищо не се полу4и.После-изобщо не ми доиде М.,с 3,4 дни закьснение ми се полу4и кафяво зацапване-за 2 дни и после-обилно цервик.слуз.Отидох на преглед-когато би трябвало да ми е 8 ден от цикьла,ако нещата бяха нормални и се оказа-фолик.-22мм,друг 12 и друг-16!Но хормоните подсказват,4е сме закьснели,ако това не е задьржан фоликул?Но дали е вьзможно,след като на 24. 02.бях на пункция и друг фоликул не се виждаше?Както и да е ,факт е,4е на мен нещо не ми потрьгна на ЕЦ-ве4е 3 месеца подред.Дано да се класирам поне за биопсия!
Ти правила ли си генетични между впрочем и какъв е проблема при теб ?
Да, правихме генетични двамата със съпруга ми - там няма никакъв проблем.Едната ми тръба е отстранена заради хидросалпингс, а другата - била уж проходима /констатация от лапароскопията, когато махаха тръбата, потвърдена след това с цветна снимка от д-р Персенска/. Имах леко завишени НК-клетки и ТСХ, но както знаеш, тези пробеми са решими. С две думи, "клоним към неизяснен стерилитет", както каза преди последната процедура д-р Стаменов.
Ти правила ли си генетични между впрочем и какъв е проблема при теб ?
Да, правихме генетични двамата със съпруга ми - там няма никакъв проблем.Едната ми тръба е отстранена заради хидросалпингс, а другата - била уж проходима /констатация от лапароскопията, когато махаха тръбата, потвърдена след това с цветна снимка от д-р Персенска/. Имах леко завишени НК-клетки и ТСХ, но както знаеш, тези пробеми са решими. С две думи, "клоним към неизяснен стерилитет", както каза преди последната процедура д-р Стаменов.
Ясно , добре дошла в групата  :D!
Това, което ме кара да съм оптимист на фона на трите ни неуспешни ин-витро/икси процедури, е отстраняването на хидрослапигса, който по всяка вероятност е съществувал тогава /макар никой да не ми е споменал/ и много добрите ми имплантационни показатели, установени с биопсия, в цикъла преди процедурата. Т. е. ако преди все съм ми мислила, че има нещо, което пречи на имплантацията, сега се окуражавам, че няма такова нещо и има шансове да стане.
hope-love, при вторият си опит инвитро /неуспешен/ д-р Стаменов ме посрещна с усмивка на лице .Доста се зачудих как може да се радва като пак нищо не стана . Това ми е първи опит при тях и втори по принцип в друга клиника ,за която не искам да се сещам даже .  Той ми каза ,че този път знаем поне причината . Аз получих силни контракции на 10-я ден и той беше убеден че имам някаква инфекция и с биопсията ще разберем поне причината. Е , да ама не . Всичко си беше супер . Имунологичните също .. ,сега чакам и генетичните да видят . Факт е и ,че и при замръзеният си опит всички ме уверяваха как всичко е наред при мен и няма причина да не стане тоя път . Еми , не стана. Ако докторите не грешат и правят всичко както трябва ...явно е и до късмет ли ?!! Незная какво да мисля вече !
Дидомира, ако правилно съм разбрала, сега чакате резултатите от генетични изследвания? Така ли? Доколкото знам, генетичните причини за стерилитет са един нищожно малък процент от случаите. Така че, сигурно и там всичко ще е наред.Поне да се успокоите от тази гледна точка.Жалкото е, че "играта" е такава, че по-малкото проблеми не винаги означават по-малко опити до успеха. Поне в твоя случай, май пропорцията почва да става обратна - елеминират се проблеми, но неуспешните опити се увеличават. Е, какво да се прави - трябва да си носим кръста.
p.s.Би ли споделила коя е била другата клиника /може да лични/
hope-love, при вторият си опит инвитро /неуспешен/ д-р Стаменов ме посрещна с усмивка на лице .Доста се зачудих как може да се радва като пак нищо не стана . Това ми е първи опит при тях и втори по принцип в друга клиника ,за която не искам да се сещам даже .  Той ми каза ,че този път знаем поне причината . Аз получих силни контракции на 10-я ден и той беше убеден че имам някаква инфекция и с биопсията ще разберем поне причината. Е , да ама не . Всичко си беше супер . Имунологичните също .. ,сега чакам и генетичните да видят . Факт е и ,че и при замръзеният си опит всички ме уверяваха как всичко е наред при мен и няма причина да не стане тоя път . Еми , не стана. Ако докторите не грешат и правят всичко както трябва ...явно е и до късмет ли ?!! Незная какво да мисля вече !

Дидомира, разбирам те напълно няма по-кофти диагноза от "неизяснения стерилитет". Рано или късно ще стане, трябва да се научим да си вярваме. Казвам го сега, но и аз все още не успявам да си повярвам, надявам се с времето да се научим. Успех ти желая!

Благодаря ти ,Къди. До колкото помня май и ти беше с тази диагноза.
Успех ти желая най-искрено ,защото до колкото помня си в процедура. Дано не греша само !

« Последна редакция: Април 15, 2011, 13:49:13 pm от Дидомира »
Дидомира, ако правилно съм разбрала, сега чакате резултатите от генетични изследвания? Така ли? Доколкото знам, генетичните причини за стерилитет са един нищожно малък процент от случаите. Така че, сигурно и там всичко ще е наред.Поне да се успокоите от тази гледна точка.Жалкото е, че "играта" е такава, че по-малкото проблеми не винаги означават по-малко опити до успеха. Поне в твоя случай, май пропорцията почва да става обратна - елеминират се проблеми, но неуспешните опити се увеличават. Е, какво да се прави - трябва да си носим кръста.
p.s.Би ли споделила коя е била другата клиника /може да лични/

hope-love, при пускане на генетичните лекарката каза същото, т.е че едва ли ще открият нещо . Аз пък за първи път искам да намерят нещо , та да го лекуваме в крайна сметка.

Първият ми опит беше при д-р Табакова . Опита си правих при нейния син ,който ме подложи на зверсска стимулация и едва успяха да извадят 4 Я ,като само две се оплодиха . Когато резултата беше отрицателен бях съкрушена,защото той ми каза че няма смисъл да се подлагам повече на инвитро и ,че съм с почти ИЯР . Благодарение на този сайт  / до тогава не знаех за съществуването му/ и момичетата тук научих за клиника Малинов . При прегледа си при тях и след поредната цветна снимка се  оказа че имам остатък от тръба и множествено страствания,които уж ми бяха отстранени черз хистеро и лапаро при от д-р Табакова . Със съвсем лека стимулация впоследствие в клиника Малинов  ми извадиха 8 Я като всички се оплодиха и имах и замръзени. Хубавото е,че аз ужасно много им вярвам и все още продължавам ,разбира се !
Дано не ми се скарат ,че спамим само ! :oops:
Аз заради спама предложих на лични, но няма нищо...Надявам се да ни извинят другите. Хайде не унивай и "запрятай ръкави" за следващ опит. Всъщност, оказало се, че нямаш ИЯР, така ли?
Аз заради спама предложих на лични, но няма нищо...Надявам се да ни извинят другите. Хайде не унивай и "запрятай ръкави" за следващ опит. Всъщност, оказало се, че нямаш ИЯР, така ли?

Виж други неща сигурно имам в излишък ,ама точно това категорично НЕ :D .

Много е важно да ти улучат точната стимулация ,както всички знаем !
Сега ще си отдъхна на морето по Великденските празници и .... и ги запрятам . Дано се улучим и с теб пък някой път на скамейката в клиниката !
Дано се улучим и с теб пък някой път на скамейката в клиниката !
Бих се радвала :wink:
Здравейте и от мен момичета,мина моята пункция в петък,но до там.Успяхме да запазим фоликула до пункция,извадиха яйцеклетка,но се оказа не годна за оплождане.Тръгнала била да презрява.Така че,и замръзения трансфер пропадна за сега.Ако не излезе някаква пречка до следващия месец-ще пробваме пак.Макар да ми е криво и да ме е яд за ситуацията,знаех предварително за тези рискове.Искам да попитам,някой тук пие ли мелатонин и може ли да се комбинира с метфогама и Л-тироксин.Отдавна искам да си го самоназнача,но не знам нищо за това как се пие и би ли попречило за нещо?!?!Това за сега от мен и много  :bighug:
Здравейте и от мен момичета,мина моята пункция в петък,но до там.Успяхме да запазим фоликула до пункция,извадиха яйцеклетка,но се оказа не годна за оплождане.Тръгнала била да презрява.Така че,и замръзения трансфер пропадна за сега.Ако не излезе някаква пречка до следващия месец-ще пробваме пак.Макар да ми е криво и да ме е яд за ситуацията,знаех предварително за тези рискове.Искам да попитам,някой тук пие ли мелатонин и може ли да се комбинира с метфогама и Л-тироксин.Отдавна искам да си го самоназнача,но не знам нищо за това как се пие и би ли попречило за нещо?!?!Това за сега от мен и много  :bighug:

Ники , миличка , съжелявам .Дано следващият път успеем . Имаш си и замръзени ,така че имаш голям шанс за успех .  :bighug:

Колкото до метфогама и Л-тироксин ... никога не съм пила подобни лекарства и не мога да съм ти полезна . Защо обаче искаш да пиеш мелатонин ? При предния зъмръзен опит имах проблеми със съня и пиех мелатонин. На трансфера обаче казах на д-р Персенска и ми каза веднага да го спирам . После пък четох ,че на доста момичета го изписват и даже видях една мацка в клиниката държеше същото лекарство. Така ,че и аз съм в чуденка защо ми го забраниха на мен, пък на други го изписват .... 
*
привет, момичета  :)

Няколко дни бях в отпуск и вие доста сте изписали. За съжаление, няма добри новини  :(, но както някоя от вас го е споменала, това е риска при ЕЦ- има много ако и неизвестни. Но все пак не спирам да мисля, че има смисъл да се пробва и така.

Прегръщам силно и Ники, и Дидомира, и Дани  :bighug: :bighug: :bighug: :bighug: :bighug: :hug2: :hug2: :hug2: 

Знам колко голямо е разочарованието когато не стане. И както, някой беше споменал също, понеже ние вадич фоликулите всеки месец,а не всеки има или са качествени и когато не стане, го преживяваме трудно. А в действителност, все си мисля, че ако една жена без репродуктивни проблеми се подложи на такова нещо и при нея няма да има ембриони за замразяване всеки месец. Но на нас понеже ни се иска да стане, ако може ей сега, веднага и направо и три  :) и затова така.

Все ще успеем, знам си  :)

Аз взимам еутирокс (сама го смених вместо елтироксин и забелязах, че ТСХ ми влезе абсолютно в норми- 1.58, нищо, че казват, че е едно и също, не съм сменяла дозите) и метфогама. Най-добре да се питат докторите дали може да се приема и мелантонин.

И при нас има направени всички операции и изследвания. И аз се надявах да има проблем при биопсията защото това беше последното. Резултата беше без проблем.

Така,че и затова се заехме с ЕЦ.

Успех на всички и горе главата. Битката може и да е загубена, но не и борбата   :grouphug2: :balk_77: :balk_602: :grouphug:   

Кръвният ми тест се оказа отрицателен днес - на 17 ден след трасфера. Няма съмнение при нищожното ЧХГ от 0.100. Така че, ето още едно неуспешно ин-витро на естествен цикъл. За мене беше само първи такъв опит, така че не съм обезкуражена все още. Но със сигурност ще почивам поне до есента. Хайде пак ще подканя кое е забременял или зане за такива от ин-витро/икси на естествен цикъл - припомнете ни, за да поемем малко надежда и оптимизъм.
*
hope-love,  :hug2: :hug2: :hug2: :hug2: :hug2: :hug2: :hug2: :hug2: :hug2: :hug2:, не е честно. Не знам какво друго бих могла да напиша. Прегръщам те силно ! 

hope-love, съжелявам много!
Прегръщам те !