0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Извинявам се, че не помня Velichkaz, ако си споделяла по-рано, ама тези две ембриончета, замразени ли са ви?
velichkaz,luce, благодаря за подкрепата .

Та да се отчета:фоликул 16 мм и доста тънкаааа лигавица - 6, 5 мм, за която никой не казва нищо . Сега не приемах естрофем .Без никакви хапове каза док . Като пък приемах едва стигаше до 9 мм . Незная ,но съм си наумила ,че това ми е голям проблем , а никой не го отчита като такъв .Тази вечер ще си сложа прегнил , и  в сряда ако е още там фоликулчето .. следва пункция.

Успех на всички и,ако има някой в сряда за пункция нека пише!!
Кажете ми моля как да редактирам, защото днес нещо пръстите не ме слушат?Извинявам се за недовършените и абсурдни писания
hope-love, като си погледнеш последния пост горе в дясно има две бутончета "редакция" и "цитат". От редакция влизаш да си коригираш поста, до два часа след публикуването му може да правиш промени.

Има и бутон "изтрий", ако искаш да го махнеш  :wink:
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
hope-love , дано разсеяността ти да е заради  preggo  :D

Дидомира, тъничка е лигавицата  :?, сигурно ще замразявате и затова нищо не ти казват.

Стискаме палци  osi_9 :crossfingers: :crossfingers:

hope-love , дано разсеяността ти да е заради  preggo  :D

Дидомира, тъничка е лигавицата  :?, сигурно ще замразявате и затова нищо не ти казват.

Стискаме палци  osi_9 :crossfingers: :crossfingers:

Не, няма да замръзяават . Прединият ми опит беше с три замръзени. Сега искам да е пресен . Ако всичко е наред , ще има и трансфер при мен !
*
в такъв случай бих те посъветвала, изрично да попиташ за лигавицата. Може би се надяват, че ще порасне. И ще ти дадат лекарствата след пункцията, няма да ти се разминат  :wink: Дано всичко върви добре и да ни зарадваш и ти с хубави новини  :D

в такъв случай бих те посъветвала, изрично да попиташ за лигавицата. Може би се надяват, че ще порасне. И ще ти дадат лекарствата след пункцията, няма да ти се разминат  :wink: Дано всичко върви добре и да ни зарадваш и ти с хубави новини  :D

Питала съм многократно. Д- р Персенска казва ,че всичко е наред и при 9 мм не била тънка /говоря за предният си опит/ .Д-р Стаменов пък каза ,че е тънка и това не му харесва ...
Оффф, тънща ,дебела явно това е положението .
*
Щом става 9 мм не е проблем, и аз така мисля. И моята обикновено е към 9-10-11 мм и до момента на се ми казвали нищо. Най-добре мисли за бебчо - как ще изглежда, кака ще му се радвате и т.н. Мисля, че позитивното мислене много ще помогне  :), колкото и изтъркано да звучи  :)

В какви количества приемате метфогама?

Тънката лигавица може да се повлияе и с Герикапс/Геритамин/витамин А + Е поотделно. Дебелината на лигавицата трябва да съответства на деня от цикъла, но над 9 мм си е добре. Освен това трябва да е трислойна, но се забременява и с много по-тънка, ако е писано да стане...
*
на мен метфогамма 500 ми е предписана по 1/2 таблетка вечер.

Да, и аз споделям твоето мнение относно лигавицата, enigmata  :) 

enigmata,на теб лекарите ли са ти предписали лекарства за лигавицата .
за да не спамим тук ,би ли ми писала на лични  твоята колко беше дебела и кога са ти предписали лекарства ?
Лигавица 9 не е тънка, аз съм чувала, че д-р Стаменов иска 10, но това когато се връщат ембриончета замразени от повече цикли, на мен той ми каза така:всичко трябва да е идеално, и даже затова иска и трите да ги замразим и когато се прави трансфер да се дадат лекарства и лигавицата да е идеална, иначе моята е 9-10-11.
Момичета, днес от тая Метфогама за малко да припадна, на мен без това понякога ми пада кръвната захар, щях да колабирам,тръгнах си от работа, цялата треперех и май ще я спра, не знам какво да правя, предписана ми е по 1/2 вечер от 1000 обаче!
За лигавицата много помага витамин Е.
hope-love, да, нашите ембриончета са замразени от два цикъла.
Странно, аз пия 2 х 500 на ден и нищо ми няма, освен на 2 пъти стомашно неразположение. Сигурна ли си, че не пиеш нещо друго? На мен така ми ставаше от Утрогестана.
Трябва да се приема с храна. Това спазваш ли го?
hope-love, да, нашите ембриончета са замразени от два цикъла.

[/quote]
Да, ориентирах се вече, че е заради по-тънката лигавица и стремежа на доктора всичко да бъде идеално - и така ще бъде, ще видиш. Всъщност той е преценил, че е добре да имате поне три ембриончета, за да подготви лигавицата и да направи трансфер или как?
*
velichkaz, мисля, че е нормална реакция. На мен когато ми го изписаха, рових доста из интернет да разбера какво ще пия, как ще ми действа и т.н и съм попадала на теми за метфогаммата, в които момичета пишат,че в началото не им понася добре. Аз имах също стомашно неразположение първите дни, но всичко отмина много бързо. Аз забелязвам, че някак съм се прибрала  :oops:, дрехите ми са станали малко по-свободни. И в неделя се срещнахме с едни приятели,с които не бяхме виждали известно време и ми казаха,че им се струвам поотслабнала. И мен ме обзе едно такова щастие  :D :D :D. Не знам дали е от метфогаммата или може би защото започнах да ходя и на плуване, но определено съм доволна  :) Сега остава и да извадим хубава яйцеклетка, която да стане на ембрион и да го замразим и ще я призная (метфогаммата) отвсякъде  :) :wink:

Дано бързо ти премине неразположението,   velichkaz  :)

И аз да се включа с "мъдър" съвет. Не съм пила тази метфогама, ама ми се струва, че трябва да проявиш постоянство и да не я спираш. Както казват и другите - понякога през първите дни, докато привикне организмът ти към някое лекарство, може да имаш по-неприятни усещания, които после изчезват. При мен се случи така, когато започнах Агапурин по предписание на имунолозите, но го изтърпях и после свикнах. Хайде, не се глези :wink: и ще успееш.
Ще опитам да я почна тази метфогама пак в събота и неделя, когато съм си вкъщи, защото не мога да отсъствам от работа, ако така ми прилошава, иначе я взех с яденето разбира се и то с доста солидно ядене :)
Величка, аз пия метфоргаммата след вечеря.Беше ми изписана от ендокринолог и ми каза първата седмица по 1/2 от 500мг.докато привикне организма и след това по 500мг.Обясни ми ,че може да имам някакви неразположения,но аз не съм имала.Надявам се да отминат при теб по-бързо.
Аз още не мога да видя ефекта при яйцеклетките (пия метфоргамма от 1г.вече)но пък съм прибрала пояса и паласките,което се дължи на това сигурна съм. :D