0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Успех, Дидомира  :D, дано не се задържиш дълго тук  :)

Успех, Дидомира  :D, дано не се задържиш дълго тук  :)

Благодаря ти ,миличка . Искрено ти го желая и аз !
Другата седмица и аз се включвам в групичката. На преглед съм на 6 април. Дано този път има яйцеклетка.
Извинявам се ,ако вече някъде го пише , но дали имаме право на болничен при ЕЦ.Питам ,защото при ЗЕТ нямаш право.
*
Да,имаме право на 10 дена болничен при ЕЦ. Успех!
*
да, абсолютно вярно - дават 10 дни болнични от деня на пункцията.

galle74, стискаме много палци и за теб   :crossfingers: :crossfingers:

Ох, момичета,как ми се иска да се напълни темета само с хубави новини  :D Дано  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:

Аз ще ходя на лекар чак към края на април - достатъчно време дотогава някой да се похвали и с положителен тест  :D

На всички  :bighug: :bighug: :bighug:

*
galle74, Дидомира, вие на абсолютно ЕЦ ли ще пробвате или ще имате някаква стимулация  :)

luce,прегледа ще е на 7-ми ден от цикъла и зависи какво ще покаже ще решим дали да се направи лека стимулация или както е било до сега на абсолютно ЕЦ. Аз от вчера съм доста притеснена , защото на съпруга ми му откриха заболяване на щитовидната жлеза и незнам дали лекарствата няма да окажат влияние върху спермограмата и преди да започне с лекарствата ще направим консултация с лекарите. А ние така или иначе сме с мъжки фактор.
*
galle74, дано всичко се подреди  :crossfingers:  Аз съм с Хашимото и съм постоянно на ел-тироксин и нищо не са ми казвали. Извинявай и още един въпрос - в коя клиника сте. Ние сме в Малинов и до сега не са ни предлагали никаква стимулация. То може и да е защото аз се опитвам да "избягам" от всякакви лекарства по възможност и май вече са го научили в клиниката  :lol: Но ако кажат, разбира се, ще помисля сериозно. Все пак докторите знаят най-добре  :)

В Малинов съм. Предния път като бях и като се видях ме, че е празен фоликула и питах Шефкетова за някаква стимулация и тя ми каза, че е възможно. Тогава бях и с едно друго момиче, което сподели че при стимулация с Клостилбегит е изкарала 2 хубави яйцеклетки, които са замразили. Просто търся вариант и за това попитах докторката.
galle74, Дидомира, вие на абсолютно ЕЦ ли ще пробвате или ще имате някаква стимулация  :)

Ще бъда изцяло на ЕЦ. Аз исках да бъда поне на някаква лека стимулация, но д-р Персенска ми каза ,че нямало нужда и така при мен било по-добре да се пробва ... , та ще видим .
*
аз след празния фоликул февруари, когато отидох за първи път на преглед през март попитах за нещо за подобряване качеството на яйцеклетките и Шефкетова ми изписа метфогама по 1/2 вечер. След като през март имаше яйцеклетка, която вървеше добре, но в деня, когато трябваше да замразят казаха,че е спряла да се дели на 4, реших да пропусна един цикъл за да се натрупа малко тази метфогама, но ако и края на април (аз съм с къс цикъл - 25 дни) не стане нищо, може би и аз ще питам за нещо.
Дано сега при теб станат също поне два хубави ембриона  :crossfingers:  :D

Здравейте и от мен,
Едва сега разбирам за съществуването на тази тема, а се смятам за експерт по инвитро на ЕЦ :)
Имам въпрос, както разбирам, почти всички от вас са в клиника Малинов и правите криопрезервация. Какво ви замразяват обаче, Я или ембрионите? Кой взима това решение? Теориите са, че Я не понасят замразяване, но замразяването на ембриони значително оскъпява всичко.
Вторият ми въпрос е май по-болезненият - има ли забременели?
luce,дано имаме този късмет. Ако не и за ще питам за нещо за подобряване на нещата, защото скоро очаквам обаждане от фонда и ще се стартира стимулирано инвитро.
*
enigmata, замразявят ембрион. Да, и аз съм чела, че шанса при замразяване на яйцеклетка и по-малък за преживяване след това. Ние за първия ембрион платихме 400 лв, за всеки следващ ще плащаме по 100 лв. На нас докторите ти казаха, че искат да се съберат три и тогава връщаме. Аз имам приятелка, която е бременна от ЕЦ, но връщане веднага, тоест със свеж ембрион. По-напред в темата има момичета, които са писали, че са забременели от ЕЦ. Доста по-несигурно е, в смисъл,че има много АКО,но аз лично смятам,че си заслужава да се опита.

Аз съм убедена, че има смисъл. А и съм наясно, че това е бъдещето.

Манията за добиване на максимален брой Я е отживелица. В чужбина се залага на качеството и с ЕЦ то е по-добро и по-близо до природния начин. Когато замразяването на Я стане рутинно и успешно, процедурата за инвитро ще придобие съвсем друг вид, но... ние сме тук и сега.
Е ха, колко много момичета за другата седмица, и аз ще съм там, но не знам точно кой ден, в понеделник ще разбера, най-вероятно на 6 април.Аз ходя първо тук в града ми на преглед, за да зная кога да отида в София.
Успех на всички момичета и може и да се видим!
И аз трябваше да продължа на ЕЦ, но ми предстои пътуване точно в тези дни, в които ще е време за пункция и трансфер..
Май няма да успея да се класирам за този месец.. уффффф...
Все пак ще прескоча до София да видим какво ще каже др. Персенска.

"Бъди благодарен за това, което имаш. Накрая ще имаш повече.
Ако се концентрираш върху това, което нямаш, никога няма да имаш достатъчно."
Момичета, мина днес моят преглед на 9 ден 14 мм фоликул, на 6-ти април пак на преглед, пък ще видим този месец как ще са нещата!
Това от мен , успех на останалите момичета в процедура, мисля, че някой друг беше писал за преглед на 6-ти, маже и да се видим!
*
velichkaz, не сме пускали палците, нали си знаеш  :) Ще чакама да ни се похвалиш с още по-добри новини  :)