0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ох момичета, много ми хареса като прочетох последната страница на темичката.
Hope-love, стискам палци за пункцията, и на мен двата пъти, когато имах хубави яйцеклетки, фоликулите бяха 14-15 мм,и също ме интересува пункцията без упойка, сигурно и аз ще се престраша следващия път, най малкото не е хубаво толкова често да се бият упойки.
Да се отчета: след един къс цикъл с ранна овулация ми дойде на 18 ден, и сега в други ден съм на преглед още на 5 ден, за да не изтървем нещата, но умирам от страх, че пак може рано да се развие фоликула, пък и лекари няма тази седмица, на конгрес са.
Та момичета имам нужда от стиснати палци!чао за сега, ще пиша след прегледа, ние се борим за трето ембрионче.
*
velichkaz,  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:, дано стигнете до хубаво ембрионче и връщане и след това  :bfp1: и preggo

Време е вече някой да "повлече" крак  :)

Дано всичко се развива добре  :)

Пункцията ми мина днес. И изобщо не усетих нищо. Ами как ще усетя, като беше с упойка :o А аз толков страх брах, че ще бъда будна и ще ме боли. Не ме питаха искам ли и не са ми обяснявали защо ще вадят една единствена яйцеклетка с упойка, но всъщност стана добре. Казаха ми, че е добра, в смисъл, че си има яйцеклетка, не е празен фоликула и че ще оставят да се опложда ин-витро, няма да иксират - така практикували при първи опит на естествен цикъл. Пък ха дано стане при този първи опит.
Айде палцитееее  :crossfingers: :crossfingers:
понеее до  + резултат :)

"Бъди благодарен за това, което имаш. Накрая ще имаш повече.
Ако се концентрираш върху това, което нямаш, никога няма да имаш достатъчно."
Благодарско! Дано.....
*
браво, hope-love , дано всичко върви така добре  :crossfingers: :crossfingers: Пожелавам ти да не ти трябва пункция без упойка, тоест сега да ти върнат хубаво ембрионче и след девет месеца за гушкаш бебче  :)

Аз поглеждам за velichkaz, дано нещата вървят добре и при нея  :crossfingers:

Браво, hope-love, супер новини напоследък, пожелава ти най-хубавото ембрионче!
Аз утре съм на първи преглед за този цикъл и ще пиша, благодаря за стиснатите ви палци!
Пункцията ми мина днес. И изобщо не усетих нищо. Ами как ще усетя, като беше с упойка :o А аз толков страх брах, че ще бъда будна и ще ме боли. Не ме питаха искам ли и не са ми обяснявали защо ще вадят една единствена яйцеклетка с упойка, но всъщност стана добре. Казаха ми, че е добра, в смисъл, че си има яйцеклетка, не е празен фоликула и че ще оставят да се опложда ин-витро, няма да иксират - така практикували при първи опит на естествен цикъл. Пък ха дано стане при този първи опит.
И при мен стана така този месец. За една яйцеклетка док каза не може без упойка, че яйчника бил някак по-нагоре,и фоликула някъде на по-неудобно място. Ама по-добре. А това за първи ест цикъл не съм го знала. Аз правих миналата година на ест цикъл за първи път, но мисля че си беше икси. Вие със спермограмата добре ли сте?
Re: Инвитро на естествен цикъл - споделени въл
« Отговор #208 -: Март 30, 2011, 09:21:46 am »
Спермограмата всики я определят като "добра", "безпроблемна", макар че морфологияга е под норма - и при изследване по Крюгер и по СЗО. Моят опит е изобщо първи в тази клиника, така че д-р Стаменов ми обясни, че ще оставят да видят дали ще има оплождане, а ако няма - при следващите опити да правят само ИКСИ. Той ме преглежда само първия път този цикъл, но явно това решение остава, защото вчера д-р Шевкедова го потвърди. Така че, чакаме... Всъщност кога най-рано мога да очаквам обаждане, за да кажат дали се оплодила и пр.
« Последна редакция: Март 30, 2011, 09:30:21 am от hope-love »
*
hope-love, очаквай да ти се обадят след 10.00 часа. От личен опит мога да споделя, че когато всичко е било наред се обаждат по-рано, а ако има проблем и към 11.00 са ми звъняли.

И при нас спермограмата е добра. Има само ДНК фрагментации (по единия показател сме супер - много рядко се срещало толкова ниско число - свързан с оплодителната способност, а другия който е свързан с преживяемостта на ембриона е леко завишения), но съвсем малко над норма, но оплождането е ИКСИ. Аз докато "почивам",започвам да се замислям дали отново да не повдигна въпроса, да не би пък там да е разковничето  :balk_172: Ще видим когато успея да си запиша час отново  :)

Хайде, очакваме добри новини и от   hope-love  и от  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:

Благодаря за изчерпателния отговор, luce. Много ми помагаш като на "новобранец". Очаквах да ми отговорищ, ама не видях името ти в темата и побързах да попитам и в "Пациентки на....".Какво да се прави - луда работа, истерията ме обзема :)
*
hope-love,  :D :D :D :wink:, хайде, очакваме да пишеш, че всичко върви добре  :) Тази тиха "лудост", която ме е обхващала и мен, е и една от причините да реша да си "почина" един месец. Но другия - в атака  :D 

Така, така - без атака, няма сполука. Успех на всички "себеподобни"!
Обади ми се ембиролог още в 10 часа - яйцеклетката е оплодена. Каза утре по същото време да чакам следващото обаждане, за да разбера дали се развива....Изчезвам, че съм се нагърбила с много служебни ангажименти за днес.
*

"Бъди благодарен за това, което имаш. Накрая ще имаш повече.
Ако се концентрираш върху това, което нямаш, никога няма да имаш достатъчно."
Браво hope_love, така те искам, сега ще се развие добре, няма къде да ходи.
Аз бях на преглед, малко рано съм отишла,имаше все още само малки  фоликули,но аз, за да не изпусна и......, тъкмо ще се върнат лекарите от конгрес.
чао от мен,luce поздрави :wink:!!!!
*
velichkaz, браво и на теб  :D Аз да споделя, единия месец бях отишла също малко по-рано и като започна Персенска - в ляво - три, в дясно - четири и аз  8O и се шашнах, че нещо не ми е наред и като попитах това дали е нормално и дали е хубаво и че нищо не съм пила за стимулация и разсмях докторите   :lol: Стискам палци, да има поне един доминантен фоликул, който да е пълен с качествена яйцеклетка  :crossfingers: Сега ще чакаме добри новини и от теб  :D

*

Zai

• 955
  • Вкъщи сме вече 4 заека!
Обади ми се ембиролог още в 10 часа - яйцеклетката е оплодена. Каза утре по същото време да чакам следващото обаждане, за да разбера дали се развива....Изчезвам, че съм се нагърбила с много служебни ангажименти за днес.

Браво! Супер, че се е оплодила! :D

Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
Здравейте, момичета ! Отдавна не съм писала , ама то нямаше и какво.
Да се похваля сега ,че на 8 април стартирам и аз на ЕЦ.
Пожелавам успех на всички !