0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Графиката на plamak
« Отговор #220 -: Април 06, 2011, 21:46:11 pm »
Тук в холондия също на 21 ден пускат прогестерон а останолите на трети ден от МЦ
Красиfile:///
*
« Отговор #221 -: Април 07, 2011, 12:26:46 pm »
Готова е и спермограмата на мъжът ми , може ли да кажете мнения ,защото не съм наясно.
Въздържание: 4 дни

Цвят   Белезникав

Втечняване  10 минути   

Вискозитет  Нормален

Обем  2.4 ml

pH  7.8

Общ брой в 1 ml   31 479 000

Общ брой  75 549 600

Нормокинезис  10%

Хипокинезис  55%

Акинезис  35%   

Нормални форми   92%

Патологични форми   5 % главични форми , 3 % шийни форми

Находка   22 - 24 левкоцита на зрително поле , групи от левкоцити , детритни материи . простатни телца .
« Последна редакция: Април 07, 2011, 13:13:21 pm от plamak »
*

gergana :-)

• 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
« Отговор #222 -: Април 07, 2011, 15:40:48 pm »
Пламък, като те посъветваха момичетата да направиш спермограмата в специализирана клиника, сега можеш единствено да се убедиш в думите им, че тази няма да е достоверна :?. Морфология 92% (нормални форми) 100% не отговаря на действителността. Иначе мисля, че нормокинетичните трябваше да са повече според референтните стойности. Не помня над 20% ли беше... Нашите са 16% и се водим с Астенозооспермия. И левкоцити имате. Абе, с две думи - вървете си направете една разширена спермограма, за да придобиете представа как стоят нещата.
*
« Отговор #223 -: Април 07, 2011, 21:37:51 pm »
Пламъче Гери е права вървете направете спермограма-разширена в цпециализиран Ин Витро център в Бургас неможе да нямате...Там има биолози,които правят всеки ден по 200 спермограми на ден...Останалите правят по 2 в месеца сама си направи изводите,колко кадърно е направена тази...Нека мъжа ти се пази около 5 дни и отивайте в кадърен център за да се види какво му е състоянието...Левкоцитите които ги има нетрябва също да са там,доколкото съм запозната...Той боледувал ли е от нещо вирусно в близко време???Говорим за шарки и т.н. На бившият ми мъж намерихме левкоцити в еякулата от прекарана шарка 5 години преди да погледнем матеряла му под микроскоп,ние дори не правихме спермограма а най обикновен микроскопски обзор за да видиме има ли изобщо подвижност и т н.... Късмет мила...Не се отчайвай само...Чудото ще дойде слънчице....
*
« Отговор #224 -: Април 07, 2011, 22:38:50 pm »
Пламъче,
Можеш да пуснеш резултатите от спермограмата ето тук
Момичетата ще ти ги коментират.
И аз като Гери смятам, че тази спермограма е някаква нереална и ще трябва да се повтори в специализирана клиника  :?

« Отговор #225 -: Април 07, 2011, 22:48:07 pm »
Пламъче момичетата можеби са прави наистина спермограмата се прави в специализирана лаборатория.  Aз като виждам цените наистина е скъпо. Не може ли с направление да се направи, или погледни в форума момичита които са си правили и в обикновина и специализирана каква разлика им е дало ако наистина е фрапираща тогава можеби трябва да се замислиш.
*
« Отговор #226 -: Април 07, 2011, 22:52:13 pm »
Благодаря ви за мненията момичета , ние решихме след като направим всички изследвания на мен да отидем до Варна и да повторим спермограмата , тогава ще чуем вече и мнение.Силно се надявам да няма нищо сериозно ,въпреки че нещо ми действа отчайващо тия резултати, дано греша , не знам да  е карал скоро шарка ,поне от както сме заедно (малко повече от 2г)е нямал такива заболявания.
*
« Отговор #227 -: Април 07, 2011, 23:11:03 pm »
Пламъче не се отчайвай...Тая спермограма е направена от някой некадърник...Спермограма се прави само в специализиран ИН ВИТРО център...Спермограмата повторете преди да започнеш със себе си....Където и да отидеш 1-во се започва с това....Поне на мене навсякъде са ми искали спермограмата и чак тогава се започва и с мене....Дори и най малоумните лекари първо казват ,че искат спермограма....Не се бавете а я направете по най бързия начин...
*
« Отговор #228 -: Април 09, 2011, 15:31:04 pm »
Здравейте отново от мен  , аз днес звънях във Варна да си запазя час за д-р Александров , казаха ми да отида 10-12 ден от цикала и да се обадя долу горе толкова време преди това че ще ходя .Обясних им нещата и ми казаха освен хормоните и спермограмата друго за момента не им трябвало , също така да си нося старите изследвания.Та  за сега това от мен , живот и здраве май месец ще видим какво има , надявам се нищо сериозно.В понеделник съм и на лекар да си направя цитонамазка и микробиология, за да отметнем и това като изследване и вече остава да чакаме да дойде време да ходим във Варна.Малко ми е притеснено ,защото не ми е ясно какви изследвания ще ми правят , за мъжът ми е ясно спермограмата , ама за мен?Дано мине лесно всичко и резултатите да са добри. Аз ще си взема този месец тестове за О обаче се чудя от кога да ги почна тъй като последните месеци ми е различна дължина цикъла, а по принцип си ми е около 30-31, но последният беше 36.
*

gergana :-)

• 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
« Отговор #229 -: Април 09, 2011, 15:39:48 pm »
Правилно си се насочила вече :wink:. Не се притеснявай от изследванията - първичният преглед си е обикновен гинекологичен преглед, преглед на старите ти изследвания, изобщо запознаване с вашия случай... Ти мисля беше споменала, че си пуснала и хормоните на щитовидната жлеза или се лъжа? Сигурно ще иска освен читава спермограма и цветна снимка да направите.
*
« Отговор #230 -: Април 09, 2011, 15:57:19 pm »
Да хормоните една част ги пуснах другата предстои , но и тях ще направя.Ох , така си ме притеснява тая цветна снимка ,по принцип съм мъжко момиче , ама нещо в тоя случай ми бяга тая част от мен :oops:.Даже смятам да ходя и сега на ендокринолог за да дам актуални изследвания и за възелчето което имам.В общи линии гледам да подбера всичко важно като за начало , за да стане по лесно.
*
« Отговор #231 -: Април 15, 2011, 10:33:26 am »
Момичета имам много странно вчера падане на Т, а днес рязко покачване , на какво може да се дължи?Според мен е рано за О, ама то аз вече не че мога да хвана дължината на цикъла си , но така или иначе дори и тогава не ми се покачва толкова рязко.Благодаря предварително за мненията. :grouphug:
« Отговор #232 -: Април 15, 2011, 11:55:45 am »
Здравей, относно графиката...мисля, че утрешната температура ще покаже дали е било овулация (спада на темп. предния ден) или...възможно е да е настинка, грип...нещо такова. Но ако се задържи висока темп....следва, че този спад е бил овлацията. Аз така разсъждавам :) А за цветната снимка...не се страхувай...аз изгубих 5 год. от страх...но не се получават нещата. Вече я направих...и мога да те уверя, че няма нищо страшно :)
Благодарим Ви д-р Александров, д-р Кисьов, д-р Ковачев, Малена и Ани - МЦАР Варна.

*
« Отговор #233 -: Април 15, 2011, 12:15:55 pm »
Ами за настинка определено не е ,чувствам си се добре , но наистина ще проличи ,просто винаги ми е по късно О и за това не очаквам да е това,може би нещо друго е повлияло.А за цветната аз самата си се настройвам психически дето се казва и става по лесно така. :)Благодаря за подкрепата Dragon.
« Отговор #234 -: Април 15, 2011, 15:25:59 pm »
Пламъче да не би да си консумирала алкохол снощи,при такива случаи температурата се повишава ?!

Вярвам!!!!
*
« Отговор #235 -: Април 15, 2011, 15:27:55 pm »
Пламъче да не би да си консумирала алкохол снощи,при такива случаи температурата се повишава ?!

Алкохол не съм консумирала от вече не помня колко време , дори и бира не съм пила, да не говоря за твърд алкохол , който аз и без това в годината веднъж два пъти ако изобщо употребя.
*
« Отговор #236 -: Април 16, 2011, 01:05:08 am »
За тебе мила и нека тази бяла лястовица донесе желаната рожба в дома ви....
« Отговор #237 -: Април 18, 2011, 09:40:58 am »
Хайде Пламъче служи тука някое сърчице мисля че е време :balk_21:
*
« Отговор #238 -: Април 18, 2011, 10:58:43 am »
Рано е още за сърчица , днес  теста за О показа отрицателен още(т.е. много, много бледа втора чертичка) , а и днес трябва да започват фертилните дни при 32 дни цикъл , ще изчакаме със сърчицата за това.
« Последна редакция: Април 18, 2011, 11:11:05 am от plamak »
*
« Отговор #239 -: Април 18, 2011, 14:00:41 pm »
Моя цикъл си беше 29 дни,после като почнахме по-старателно бебеправенето се промени от 30 до 36 дни, сета след аборта пак е 29 дни... Можеби тази промяна в дните става на психична основа, де да знам. Но както и да е стискам силно палци да хванете яйцето  :goodluck: :crossfingers: :crossfingers: