Да се включа и аз по темата.
Всичките ми опити с бремненности са били в АГ - Варна. И преди трите имам правен сондаж и цветни снимки!
Искам да добавя все пак нещо - при първия ми опит там, сондажа беше извършен от един лекар, а трансфера - от друг! При което д-р Александров на трансфера ме попита: Имам ли правен сондаж? След като разбра, че имам, каза че е трябвало да го направи той! Но аз тогава не знаех реда, та нямаше как да си издействам от него сондаж. Та малко по-дълъг и труден беше трансфера ми - първия!
Та - мисълта ми е - нека лекаря, който ще прави трансфера - той да ви прави и сондажа! Макар и всички "писания в картоните ни"!
При този същия ми опит имаше защипване и съответно кървене след трансфера! Но бях предупредена, че ще се изчисти за 2-3 дни и това няма да е пречка! Така и стана - бременност имаше, но не до края за съжаление!
И после при всички следващи трансфери съм имала опасения мънички за трансфера, но всичко е било огледано предварително и такива неуредици повече е нямало!
По въпроса за проверка на тръбите:
ПРЕДИ ВСЯКА ПРОЦЕДУРА ИН ВИТРО/ИКСИ - ПРАВЕТЕ ЦВЕТНИ СНИМКИ, МОМИЧЕТА!
Не е страшно толкова, колкото се пише в интернет пространството, но може да ви спести много неуспешни опити, а и финанси естествено!
Още се сещам за единия ми доктор, при който имах неуспешен опит - как му подавам цветната снимка, направена от преди, а той ми я върна с думите: Не ми трябва - аз ако има нещо - ще го видя на апарата! Да ама кога?!?!?! Като ме стимулират едно хубаво с медикаменти и по някое време да ми каже:Ами има хидросалпикс - спираме! Ами това хич не ми хареса!
Извинявам се за дългия пост /обикновено не съм чак толкова многословна/!
Но и едно момиче да убедя да си направи цветна снимка преди процедура - все е нещо!
Успех на всички пожелавам!