Плумерия, това обяснява защо в Щереви не са ти правили сондаж. Оператора обработвал раничката ти е наясно с анатомичноста на шийката ти. В едно обаче си права, едва ли вида на катетрите са енигмата защо едни правят сондажи, други не.
Нека си представим следната ситуация: попадам в дадена клиника, стигам до стадий бластоциста, предстои ми трансфер и тъй като оператора ми не е наясно с анатомията ми – не може да направи трансфер и ембрионите ми загиват, защото преди това не е сметнал за необходимо да добие представа за кривата ми шийка (искам да изясня нещо, образа от цветната снимка съвсем не дава добра представа за цервикса, там той е защипан и опънат). Коя от вас ще оправдае действията или бездействията му?
Понеже много от нас са споделяли проблемните си трансфери ще ги изборя по памет: аз, джия, джазибейби, fci, rozovelka, jingle_bell, Danny S... никак не сме малко кривите.
Мишле82, мисля че обработването на раничките не е причина за изменения. Виж кюртажи, несръчни дилатации..., но ранички не мисля.