Fussii, минах наскоро по този път и ме боли много за това, което преживявате и което ви предстои.
Баща ми претърпя спешна операция на стомаха заради спукана язва и перитонит. Една година по-късно се оказа с карцином на стомаха в четвърти стадий, с разсейки в черния дроб. Нито един профилактичен преглед от личния лекар, нито едно изследване, въпреки оплакванията за затруднено хранене и болки.
Когато в последните дни отидох да взема от същия този личен лекар болничен за майка ми, видях едно безхаберно същество по джапанки, без престилка, завряно в кабинет в кварталната поликлиника поради факта, че е получило медицинска диплома преди години. Всеки път като чуя за протести на лекарите срещу ниското заплащане, се питам колко от тях са точно такива, и само искат, искат, искат пари от правителството и пациентите си, без да могат да дадат нито грижа, нито съпричастност, нито знания и умения.
Мен системата просто ме смаза. И сега се разтрепервам като сетя за дебненето на лекари по коридорите и вечно заключените кабинети, недоумението кой чака подкуп и кой наистина мисли, че няма начин, абсурдните постановки на клиничните пътеки, неуредиците покрай рутинни изследвания, и цинизма и дебелоочието на лекарите.
Ако гневът ти може да доведе до нещо добро като наказание за лекарско нехайство, по-стриктни грижи за други пациенти в бъдеще или просто лично удовлетворение, подай жалба.
Но ви предстои голяма борба за оцеляването на близкия човек. Колко битки на колко фронта можете да водите ще решите ти и твоето семейство.
Искрено ви желая кураж и късмет!