0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: А сега как да постъпя?????
« Отговор #20 -: Февруари 11, 2011, 22:14:04 pm »
Благодаря много на всички за стиснатите палци  :lol:
Стискайте още 5 дни, а?

Минавам набързо, защото съм пълен парцал.
Накратко, оперираха свекър ми, след такава епопея, че ... някой ден ще я опиша, може да бъде полезна на някой. Изрязали са тумора и регионалните лимфни възли. Да е добър Господ да се възстанови и да не се срине духом. Оттук нататък ще борим последствията ...

Лемон :lol:, миличка, просто се моли за мен  :bighug:
В очакване ....
*
« Отговор #21 -: Февруари 11, 2011, 22:27:47 pm »
 Стискаме всички палци ,които имаме...

В нашето семейство свекървата имаше проблем с дебелото черво. Преди три години я бяха оперирали. Ходеше на прегледи , химио,но никой не и беше казал ,че трябва веднъж в годината да ходи на к-скопия . Като прокървя декември чак и се скараха,че не е ходила

Между другото. Мисля,че има начин в такива случаи да се прескачат личните лекари. Ако имате диагноза,можете да се диспансеризирате в специализираната болница и тогава ходихме направо там. Поне ние така бяхме постъпили с моята майка,с друг вид болест...

Още веднъж стиснати палци и Дай Боже всичко да е наред
*
« Отговор #22 -: Февруари 11, 2011, 22:39:19 pm »
Фусси,  :bighug:

Бързо възстановяване на свекър ти и много сили на цялото семейство!
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #23 -: Февруари 11, 2011, 23:04:51 pm »
Добри мисли за най-прекрасния Дядо!

Фусита, душа и :heartbeat: ние сме с вас!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
« Отговор #24 -: Февруари 11, 2011, 23:11:55 pm »
Бързо да се възстанови любимия дядо и да се радват на игрите с Нико, отново заедно :)
*
« Отговор #25 -: Февруари 11, 2011, 23:23:09 pm »
Фани, моля се от сърце.
Изпращам ти цялата си енергия и много те прегръщам.
Ако мога с нещо да помогна?
  :bighug:
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
*
« Отговор #26 -: Февруари 12, 2011, 00:19:10 am »
Фусии, стиснати палци и от мен за добрия дядо, който скоро пак да може да играе с внучето си.

*
« Отговор #27 -: Февруари 12, 2011, 01:17:20 am »
Фуси, от сърце пожелавам свекър ти да се оправи и да се радва на внука и семейството си още дълго време!

Днес се навършва точно една година, откакто почина вуйчо ми /на 54г/ от меланома /агресивен кожен рак, един от най-гадните/, та темата ми е и близка и болна... Вуйчо ми ми беше като баща, на сватбата ми той ме "даде" на мъжа ми, адски ми липсва и се моля възможно най-малко хора да чувстват такава липса, поради лекарско безхаберие и некадърност. Тези дни очаквам най-сетне да гушна сина си и като повечето хора преживели загубата на близък човек, си повтарям наум разни "утешителни неща", като ето: вуйчо си отиде, но на негово място ще се появи моето дете. Тъпо е, но го правя, защото друго не мога да напаравя и да променя...

Редно е да отбележа, че в нашия случай - заболяването беше хванато навреме, проведеното лечение беше адекватно и според всички съвременни стандарти, просто типът рак беше от тези с почти нулев шанс за преборване и го "изяде" за 8 месеца, този двуметров здрав мъж...Нямам упрек към лекарите, те направиха и невъзможното да го спасят, но не било писано.

Но искам да кажа следното на всички, които някога /недай Боже/ изпаднат в подобно положение, с подобна диагноза те, или техни близки. Джи-пи-то НЕ Е човека, който да следи нещата! Това го забравете и зачеркнете като вариант, въобще през ум да не ви минава. Състоянието на пациент, преборил онкозаболяване - в последствие се следи само от онкоспециалист! Майната им на осигуровки, ЗК, пари и пр. нищо не струва повече от живота. Дори онкологът може да пропусне нещо и това го има, ама ако той пропусне, джи-пи-то със сигурност няма да стопли за какво иде реч, докато не стане твърде късно. Изключенията от това правило са прнебрежимо малко.

Не защитавам общопрактикуващите лекари, те просто са едно безумно звено в безумната ни здравна система и лично аз, освен за това, че съм се разсополивила нещо - за друго нито бих потърсила такъв лекар, нито бих го послушала. Помислете реално каква би следвало да е длъжностната характеристика на един общопрактикуващ? "Специалист по всичко" - еми няма такъв лекар просто. Кой е този лекар който ще разбира от всякакви видове болести, при всички възрастови групи - "от бебе до баба" и с какъв акъл да му се доверя на преценката за нещо сериозно? Да, би трябвало въпросните за всяко нещо, което не знаят и не им е ясно да насочат към колега-специалист в дадена област, всъщност "позицията" им нормативно така е замислена - "гара разпределителна", но всички знаем, че напрактика не работят така и защо това не се случва. Както за репродуктивни проблеми не търсим кварталния АГ, както за децата си избираме педиатър, така и за всяко сериозно заболяване, особено доказано - постъпвайте по същия начин. Специалист и той да следи нещата.

Общопрактикуващите, често не са просто безхаберни и да не им пука за пациентите всъщност - просто са некомпетентни. В случая със свекъра на Фуси, по-вероятно за това става дума, а не за мърлявщина. Този въпросния лекар само си го представете...има пациенти бебета с алергии примерно, пациенти с младежки диабет, със старчески диабет, с епилепсия, със сърдечно-съдови заболявания, с онкозаболявания и с още 1000 вида болести на всякакви възрасти, плюс регулярните с настинка и грип. Е, абсолютно изключено е той да е наясно с всички диагнози и профилактика за тях. Пак казвам - не оправдавам никого от тях, искам да се замислите на кого поверявате здравето си и защо джи-пи-то не е човекът, на когото да разчитате при сериозен проблем.

Пиша това с пожелание, никой да не опира до лекари, освен за настинка! Но, ако все пак се случи - мислете рационално, за ваше добро.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #28 -: Февруари 12, 2011, 01:20:34 am »

И от нас много стиснати палци.
Дано човекът си има късмет, да поиграе още дълги години с внука си.

*
« Отговор #29 -: Февруари 12, 2011, 10:38:26 am »
Благодаря от сърце на всички  :lol:
В очакване ....
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #30 -: Февруари 12, 2011, 14:13:12 pm »
стискаме палци всичко да е наред!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #31 -: Февруари 13, 2011, 11:08:04 am »
Да се присъединя и аз към стиснатите палци. Незнам какво стана с този рак. Имам чувството, че стана заразен. Толкова много хора са болни от него.  :(
За здравната ни ситема и личните лекари с направленията си няма да коментирам. Както винаги в България нещата са плачевни. Ходим в пътеки от кал, дишаме облаци от прах, къпем се в море от химикали, ядем храни с всевъзможни нитрати, Е-та и какво ли още не,естествено в един момент организма ни не издържа и се разболява. И понеже цял живот си си плащал на държавата си и си бъхтал да постигнеш нещо, когато дойде денят в който тя да ти се отплати, получаваш един шамар и много сълзи.
Малко лекари останаха вярни на професията си. На всякъде гледат кой какво ще извади от джоба си. Плакала съм и аз от безпомощност и съм ритала вратата докато не стане на трески.. А най-ме мори безсилието да подобря с нещо това положение. Видях как бременно момиче изпрати баба си с рак на панкреаса. Видях агонията и, видях и още се давя в мъката на внучките и. Виждам и жената която работи при нас как идва на работа всеки божи ден. Мъжа и е с рак на белите дробове. Колежката ми преди седмица и отстраниха гърдата. Чакаме резултати и се молим. Дядо ми и т.н. Нечовешко е.
Знам само, че някой е отговорен за това и ще дойде ден в който ще отговаря пред господ за страданието което е причинил другимо. Така се оспокоявам аз и си казвам господ си знае работата.  :(
Фани дано всичко мине добре и свекър ти се възстанови. Дано и колежката ми е добре. Много е млада и е толкова добра жена.  :(
« Последна редакция: Февруари 13, 2011, 11:10:51 am от lidia »
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
« Отговор #32 -: Февруари 13, 2011, 13:22:29 pm »
Лидия и аз имам подобни мисли относно онкозаболяванията през последните години. Стана направо като грипна епидемия и по това, което виждам около себе си поне, гнусният рак въобще "не подбира" хора от т.нар. рискови групи за това заболяване, както е било преди години.
Ей сега в обедните новини гледах поредната глупост по въпроса, как печките на дърва били канцерогенни, пък камините... Постоянно ни заливат с подобни глупости, но за реалния проблем - мръсен въздух, боклучави храни, перманентен стрес - никой дума не обелва, като причина за ракови заболявания.  :x

Абе възрастните хора, които цял живот пушат качак, пият домашна ракия за закуска, ядат високомаслено сирене и мляко...те защо не са болни от рак а?! И не се греят с печки на дърва сигурно. Не, просто си живеят в някое планинско селце на чист въздух и се хранят с каквото трябва и не им гръмват галвите от дивотии по цял ден.
В моето семейство, три-четири поколения назад и по майчина и по бащина линия - един онкоболен не е имало и говоря за големи родове. И сега изведнъж "от нищото" през 2000-та дядо си замина от рак на дебелото черво, преди година вуйчо от рак на кожата. Непушачи, здарви мъже, без някакви вредни навици, без генетична предиспозиция за такова заболяване. Ако не от средата, в която живеем откъде ще дойде това чудо?! То ясно, че няма как да се промени положението, ами поне да спрат да ни заливат медиите с дивотии и "препоръки" какво да не ядем, пием и да не правим, че да избегнем рака и да ни пробутват поредното "чудо", което ще ни спаси от това заболяване - във вид на таблетки, или някаква дажджа. Ей това вече е нагло!
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #33 -: Февруари 13, 2011, 15:55:15 pm »
 :( ..по добре да замълча..
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #34 -: Февруари 13, 2011, 16:06:44 pm »
тепърва ще плащаме за това, което направиха с планетата ни и с животите ни...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #35 -: Февруари 13, 2011, 16:10:10 pm »
тепърва ще плащаме за това, което направиха с планетата ни и с животите ни...
:good_post: :(
*
« Отговор #36 -: Февруари 14, 2011, 13:25:30 pm »
Много хубаво стискате палци засега  :lol: :lol:

Благодаря ви от сърце  :bighug:
В очакване ....
*
« Отговор #37 -: Февруари 14, 2011, 14:11:11 pm »
Това е защото сме всемогъщи и с огроооооомни сърца :wink:
*
« Отговор #38 -: Февруари 14, 2011, 14:46:30 pm »
което си е, си е  :bighug:
Да се оправя вече дядо, че внук му орева света  :?
Моля се да имат още няколко години заедно, а и ние да си го имаме около нас

ПС
аз в чест на описаната история имам записан час за профилактичен преглед(да не казвам от колко години насам  :oops: :oops: :oops:)и този път, за разлика от последния, си обещавам да взема резултатите от изследването  :oops:
В очакване ....
*
« Отговор #39 -: Февруари 14, 2011, 14:53:37 pm »
 От тук нататък само хубави постове да има в тази тема!