аз да попитам кандидат-доброволците за обгрижване на бездомни животни - как постъпвате с животинките, които се мотаят с купища по улиците?
заобикаляте ги на път към приюта за кучета, където ще положите доброволен труд?
Храня ги. Около блока винаги има и котки, и кученца. И не само аз, много хора го правят, за което им се възхищавам. Да, не мога да помогна на всички, но ако всяко семейство помага на едно животинче, положението ще бъде много по-различно.
Казваш, че няма да им направиш услуга, ако ги храниш и ги подпомагаш да водят "помиярското си съществуване". По-морално ли би било да ги убием всички, за да не се мъчат? Повтарям се, но вината е в хората, животните не са отишли на улицата доброволно.
Eille, постъпката ти е достойна за възхищение!
За жалост, наистина българинът държи домашният му любимец да е от порода, да не каже някой случайно: "Гледай, взели помияр!". Гледам и аз Animal Planet, и като че ли в САЩ например хората не подбират дори здравословното състояние, когато избират животинче - взимат и болни от диабет, които се нуждаят от постоянни грижи и инжекции, и такива с ампутирано краче... Има много да учим, с нашето примитивно мислене и елементарен манталитет.
Форумът е много полезен, открих и Фондация Шарко, която за съжаление не е в Пловдив, но ще проуча нещата.