По-вероятно е за медикаментите за свестяването на таткото
, както и за легло, на което да го положат да легне, милия, докато му дойде сърце на място
По въпроса с контракциите - при мен много бързо зачестиха, но моя случай е малко по-различен, бях 3 дни с изтекли води и системи за задържане /преждевременно раждане/. Първите контракции започнаха малко преди да ми свалят системите, бях с около сантиметър-два разкритие. Това се случи около 9:30 сутринта, за отрицателно време станаха на 3 минути, с доооста силна болка в корема, нещо като болка при цикъл, но мноооооого по-силна. Буквално между контракциите заспивах, толкова много енергия ми отиваше в овладяването на болката
Всичко трая около 3-4 часа, като накрая вече бяха много начесто, както казва камбозолка, имах едни 50-60 секунди, а дали не бяха и по-малко, за да си поема въздух. Накрая разкритието бързо стигна достатъчни размери, за да започне раждането, появи се усещане за напъни, сякаш ми се ходи до тоалетна по голяма нужда. Тогава ме преместиха в родилна зала вече, качиха ме на магаренцето и се започна. Самото раждане трая кратко, не болеше чак толкова, напъваш с дъното на таза, ако мога така да се изразя
, сякаш ходиш по голяма нужда, но без да издуваш бузи при напъните и без да се надигаш от магарето, т.е. гледаш минимално да издишаш, за да можеш да използваш контракцията. Дъщеря ми се роди в 13:37 часа, след 3-4 напъна. Слушаш внимателно акушерката и НЕ НАПЪВАШ докато не ти каже. Хората си знаят работата, няма страшно.
Това е в общи линии, ако имаш други въпроси, питай!
Успех!