Хайде и втората от 01.07 да разкаже...
След много лутане и ужасяване от големите БГ АГ болници, съвсем случайно попаднах в родилното на Окръжна болница и реших да родя там.
Хиляди благодарности...
На 30ти юни бях на мерене на тонове.
В болницата постъпих в 10ч на 01.07
Запис на тонове, преглед на ехограф / много сладко,на прегледа излезе,че термина ми е именно 01
/ слагане на нощницата,клизмичка, абокат и хайде пред операционната да чакам момента...
Към 12:30ч д-р Жекова дойде да направи вагинален преглед с цел да види състоянието на серклажа.Обещаха да го махнат,след поставяне на упойката.Само за сведение в МД ми казаха,че ще ми го свалят в кабинета преди да отидем в операционната...
В 13ч дойде анестезиолога и каза ,че след мъничко започваме.В 13:15 упойката ме хвана.Самото и поставяне изобщо не е болезнено.Целия екип беше на лице и започнаха.Точно си мислех,че няма смисъл да ми слагат чаршаф.Корема беше толкова голям,че изобщо нямашешанс да видя нещо
Е,сложиха, естествено.В самото начало усетих една тежест при дишане в диафрагмата.Веднага ми дадоха кислород и за секунди всичко се оправи.
В 13;30ч чух "яяяяя,колко красиво бебе" Ослушах се за плач,но долових че почистват устата и гърлото на бебо,та за това не реве и после ,стори ми се цяла вечност преди да ми го покажат,защото първо ми придадоха търговски вид, видях най-най-най желаното ...Калоян, душата,която ме кара да се просълзявам от умиление...
Операцията продължи до 14ч със зашиването ми и след това ме приведоха в реанимацията. Това е една много приятна ставя в родилно отделение,на която врата е широко отворена и често често акушерките ме проверяваха.Вливаха ми се разни неща,едното от което беше за контрахирането наматката.Беше ми предписано обезболяващо,но аз още не го осках.Неприятните моменти бяха,при натискането на корема от акушерките с цел изцеждане на кръв и течнисти от матката...Към 22ч си поисках обезболяващото и спах като къпана до ранни зори.
На другия ден отново към 14ч станах за първи път.Имах голяма тежест.Странно ,не ме болеше операцията,а корема от двете страни...Въпреки това успях да отида сама до стаята,в която ме местеха. След първото по-тежичко ставане, след това не можеха да ме спрат да се разхождам по коридора.С всяка крачка ти става все по-хубаво и леко.Пък и исках да съм на шест при идването на бебчо...
В 5ч сутринта ми го донесоха,за първо ядене.Гърдите вече ми бяха готови.Акушерките носят и шишенце с адаптирано мляко,ако има проблем с кърменето и бебо е неспокоен. От този момент, до днес, не съм се разделяла с него.Взимаха го само рано сутрин да му направят тоалет .
Условията в Окръжна болница са страхотни.Екипът е невероятен.Всички са страшно внимателни.За два дни престой познаваш вече целия персонал.Всички са изключително внимателни и заинтересовани от състоянието ти...
Пускам няколко снимки да видите как изглежда стаята...
За цената: 350 лв е избора на екип, в която ти влиза ,както и упойката,така и престоя във ВИП стая...Не съм дала нито лев повече. Ззписите на тоновете в целия девети месец там също са безплатни,ако си избрал да раждаш там
... Няма двугаде такива цени.Всичките ми близки до последно си мислеха,че ще има подводни финансови камъни...
Хиляди благодарности на д-р Жекова, д-р Динче,акушерките Диляна и Дани,както и на всички останали,които се грижеха за мен и бебчо.
С удоволстве бих родила още веднъж там