Абе доста момичета просто нямат никаква информация /истинска/ за какво става дума при упойките, ама във всякакъв смисъл. И не търсят такава, което ми е най-странното на мен. Ако не смятате за информация: "пък на една позната познатата каза..." и "по телевизията показаха една дето..." Това да питаш лекаря си за тия неща, или да седнеш да поровиш и да се ограмотиш, - масово не се счита за опция.
Мен жена родила две деца, нямаща вид на малоумна, висшистка, работеща и изкарваща добри пари ме пита по повод секциото: "Не те ли е страх да ти забиват игла в
гръбначния мозък ?" И както и да й обяснявах къде и как се поставят подобни упойки - така и не ми повярва, че никой нищо няма да ми забива в гръбначния мозък.

Щели да ми го прекъснат с тия ми ти анестезии и да съм в инвалидна количка и си вярваше...
Хората са адски негрмотни и в повечето случаи - оттам им идват страховете, чули-недочули, недоразбрали.... Много са далеч в масовия случай, от опасенията на някои мами тук, които са в обратната крайност - толкова чели и проучвали, че са склонни да хиперболизират даден риск, дори незначителен.
Категорията "фенки на естественото отвсякъде" - не я вкарвам в горните редове, но я уважавам за куража. Аз нямам такъв.