Ммм да, по този повод да разкажа за жената, която роди в предродилна зала...на леглото до мен.
Дойде през нощта, жена на около 30-35, сложиха я в моята стая . Още докато я настаняваха тя каза нещо за упойка... не си спомням точно думите й, но каза че иска ! Акушерката, която я преглеждаше се направи че не я е чула и продължи да говори нещо по прегледа ( разкритие, води и т.н. )
Аз направо се втрещих и много се ядосах
Бях готова да хукна по коридора да търся анестезиолога . Тръгна да излиза акушерката, аз я попитах няма ли да викне някой за упойката, тя се направи пак на глуха
Много се ядосах и притесних едновременно, защото и аз исках с упойка да раждам и си викам тази ако и на мен ми се направи така на луда ще скоча на война
Дойде след 15тина минути и върза на жената колан за тоновете. А тя милата през цялото време, жената, гък не каза. Беше се свила на една страна и с ръце си държеше лицето ( за мен това беше адски неудобна поза, но ето че при всеки е различно...). Аз само следях няма ли да дойде анестезиолог - такъв не идваше ! След още 15 мин акушерката пак влезе, заедно с още една жена, започнаха пак да я преглеждат и казаха да не напъва много силно защото главата вече се показва.
Аз като чух това пак попитах с упойката какво става ?!
В крайна сметка се оказа, че жената е дошла с 5 см разкритие, второ раждане и очевидно протичаше толкова бързо, че нямаше време да викат анестезиолог...
Акушерката това ми обясни, че докато слезе анестезиолога, докато види родилката, сложи упойката и тя подейства - отдавна ще е родила. Та явно не е била глуха жената, а просто не е искала да стряска родилката излишно.
Бебето излезе много бързо, жената беше воин
, нямаше разкъсвания ( или поне не чух за такива ) .