Блу, моят лекар ми обясни същото, което казва и
Боби, даже ми го онагледи показвайки ми с една спринцовка за какви обеми иде реч. Факт е при мен, че коластра - нямаше. Нищо не текна до третия ден и вариантът беше, или наистина малкия да седи гладен, или АМ. Какво било при мен - естествено не е показател, че при всички ще е така, казвам само, че и това го има все пак. И когато си прясно родила и ошашкана и те "емнат" всякакви спецове и някоя напориста консултантка по кърмене - съвсем се шашкаш и губиш представа кое е добре, кое не е...
Моята консултантка по кърмене, беше буквално фанатично настроена и за да ме убеди, че бебето трябва нон стоп да ми виси на гърдите, които не пускат нищо, съвсем сериозно ми заяви, че не правя ли така - кърма ИЗОБЩО нямало да слезе.
Попитах я, защо тогава на майки, които предварително са решили, че няма да кърмят се налага да им дават медикаменти, че да спрат лактацията - при все, че същите жени - нито слагат бебето на гърда, нито помпи ползват... Беше неприятно изненадана от този ми въпрос и смени темата.
А както казах и кърмата дойде и бебето си сучеше. Мисълта ми е, че болничният персонал понякога изпада в крайности, зависи на кое течение в областта е фен и шашка пресните мами излишно.
Една мама, наша близка, чиито син е 15 дни по-малък от Дани, го "обзаведе" сега с вирус. Понеже тя се разболя, бебето е изцяло на кърма и дружките й кърмачки, я убедили да го кърми и болна, понеже му изграждала антитела така. Не знам какво му изгради, ама човечето сега е на АБ и беше доста зле като цяло. Същия съвет ми даде консултантката по кърмене, когато ни изписваха - ако се разболея, да продължа да кърмя, че било добре за малкия. Лекарят ми - каза да имам винаги АМ и ако се случи това - да не кърмя. И двамата имат някакви основания за твърденията си, аз избрах мнението на Д-р Даскалов за по-разумното, но всяка жена - сама си решава за тези неща.
На всички пожелавам, веднага да им слезе кърма и изобщо да не ги мислят тези неща, като дойде бебчо!