Абе хайде стига собствени желания и прочие...Не виждам как се управлява болница, ако няма никакъв ред. Що за анархия ще настъпи, ако всеки прави каквото си иска в родилните отделения. Разбирам правото на избор, обаче трябва да има и някакъв ред. Българина за съжаление много често бърка правото на избор с анархията.
Да, и аз съм на това мнение.
Има си правила в болницата, те не са създадени случайно...Ако не ти харесва - избери си друга.
А и фактът, че места много често няма - значи наплив има на богато. На никой няма да накривиш шапката, че не си избрал да раждаш там. Има платено - там са с претенциите, има безплатно - там се съобразяваш.
Представям си на какви заплати работят сестрите в МД. И аз доколкото видях, много често в залите при бебетата имаше само 2-3 жени ( а от тях и стажантка ) !
Е как тези жени да имат график за обгрижване на бебетата и в същото време да се съобразяват с твоите желания и да търсят децата по стаите. Да речем че в 15 часа ги къпят, ама половината липсват...Значи една жена трябва да остане да варди, другата да чака или къпе...Глупости.
Изобщо не смятам че става въпрос за мързел и простотия. Не съм видяла някой в детскот отделение да си седи и чете книжка...постоянно бръмчаха.
Както има часове за хранене и всички се съобразяват, така и с това. Или да седна аз да кажа, че си плащам, а те не ме хранят в 10 часа ! Ми аз в 7 не ям...е как, гладна ли да стоя после..
А и
Жбрул, болницата за която говориш все пак е частна ! Различен е стандарта, броя на персонала, заплатите...всичко! Нормално е да има и разлика в обслужването.
Все едно да сравняваме МД с Токуда.
Всичко в този живот трябва да е балансирано. В крайна сметка не е чак такава драма, че да се прави проблем от това.
Боби не знам какво ти харесва в такава работа...детското отделение - ама то само рев !