В предишния си пост по невнимание "излъгах"
От 4-те ми нощувки в болницата, трите нощи Дани го гледаха в "аквариума", а последната ни нощ там си го оставих в стаята. Сега това го отчитам като грешно решение, но за другия път ще знам, ако имам късмета да има "друг път".
Та имах възможност да пробвам и двата варианта, поради което мнението ми е в полза на "аквариума" за нощното гледане.
Аз започнах да кърмя в деня преди изписването и съответно реших бебето да си спи при мен, считайки че ще е по-удобно така за кърменето. Те хубаво ми разправяха акушерките: абе легни си поспи, утре да си свежа, чака ви път, докато се настаните у вас, докато се нагласите, нека си отпочинала... Щяха да го вземат, да го гледат през нощта, да ми го носят като огладнее да го кърмя и пак да го взимат, а аз между кърменията да си дремна. Ма аз "умницата" не та не, тука ще стои. И стоя де, тогава не знаех, че е и с рефлукс и като го накърмя се почваше едно сумтене и огъване и познайте дали цяла нощ не се кокорих в него да не умре случайно
Та от този момент, в който си го оставих в стаята, минаха почти 48 преди да намеря някакво време да дремна вече в къщи, а кърмата ми секна за над 24 часа тогава, заради собствената ми глупост. Ама сега го знам това. Тогава пърхах от щастие и се чувствах желязна, ама не било така.
То не ми е за първи път да върша глупости понеже съм твърдоглава, а и водена от убеждението "айде бе, толкова майки си гледат бебето 24/7 веднага след раждането, че какво толкова пък..." само си докарах допълнителна умора без никаква смислена причина.
Това го споделям, само като "друга гледна точка" по въпроса. Иначе съм категорична, че "мама наистина може всичко" и няма жена, която да не е в състояние да се грижи за бебето си, независимо колко е изтощена, как е раждала и колко часа не е спала. Като го видиш бебето само и ти идва прилив на енергия одма.
Просто мамите на които им е за първи път, от радост и висок адреналин, често сами си създават излишно натоварване, а силички им трябват занапред и то много. За това, всеки час отмора преди да си отидете в къщи - не е за изпускане, поне според мен
На всички - леко раждане и кротки, усмихнати бебета пожелавам!