Mousyt, прясната ми информация (родих на 26.05 със секцио по мое желание прекрасно 4 кг. момченце) за Токуда е:
- секцио по твое желание няма как да стане без избор на екип, защото някой трябва да си измисли причина за секциото
, (което е моя случай се оказа, че винаги трябва да си слушаш инстинкта. Терминът ми беше определен за 30. 05, а аз направих планирано секцио в последния възможен момент, защото по мои сметки бебето е заченато по рано, след раждането всички лекари, които видяха детето ме питаха колко е преносено
)
- секцио по медицинска причина планирано,
- секцио непланирано
- нормално раждане
И трите могат да минат и без избор на екип, защото попълваш документи в които просто трябва да отбележиш, че нямаш избор на екип. Нооооооо като цяло лекарят, който ти прави предродилната може би ще очаква избор на екип, като под избор на екип разбирай избор на лекар останалите от екипа са тези, които са на смяна.
Наистина почти всички и гинеколози и неонатолози са много мили, много внимателни и т.н, но си има и по някое кофти зрънце.
Когато застъпват на смяна минават и без значение чий пациент си ти обръщат внимание, естествено на тези на който те са били на раждането ( без значение с избор на екип или не) обръщат
по-голямо внимание.
По повод храната - УЖАС!!!!!! Дори и леко мухлясал хляб
Всички други консумативи са ОК. Нощници колкото са ти необходими и когато са ти необходими, само си поискваш. Да се смени на бебето памперса, ако смяташ за необходимо няма проблем (само трябва да намериш акушерка от неонатологията, което по някога е трудно, защото са само две на смяна, а обслужват родилна зала, операционна, интензивно и всички други)
Визитацията на бебето се прави докато му се прави тоалета (баня, намазване и т.н работи се с хубави марки козметика) на която ти присъстваш, питаш, гледаш и т.н
Храненето на бебето е както Вие решите, ако искате да е само на кърма е само на кърма, те си предават инфото и нямате проблем.
Ако сте в обикновена стая, която е с 4 легла по принцип не можете да държите бебето при вас между 11 и 7 сутринта, но ако това е което искате и това има как да стане, ако жените с които сте в стая са съгласни. През деня беби е при Вас, ако искате да излезете за нещо, можете да го оставите на акушерките в стая с контролирана среда (температура и стерилност).
Бебето може да го види само бащата и то веднъж, което вече е кофти.
Ако се наложи престой повече от предвидените дни не се плаща допълнително нито за Вас, нито за бебето. Ако се наложи да минете на преглед при друг специалист те Ви пращат на преглед при дежурния ( едно от момичетата в стаята имаше бучка под мишницата и я пратиха на мамолог) и този преглед не се плаща.
Освен за избор на екип Вие попълвате още и документ дали имате ДЗО (допълнително здравно осигуряване), както и документ кой пакет желаете за бебето, имате 3 варианта - 400, 500, 600 лв.
Накрая Ви се дават 3 фактури една на името на бебето, и две на Вас една за доплащане на раждането и една за избора на екип.
Ами това е, което се сещам в момента, ако искаш нещо по конкретно да знаеш питай, ако знам ще кажа. Желая ти успех.