Имайте предвид, че ако раждате без избор на екип в Токуда, за бебето не са включени трите прегледа-узи на коремни органи, трансфонтанелна ехография и изследване на тазобедрените стави.
Crystal, аз мисля, че плащането за бебето е отделно от плащането за раждането.
Има си разширен неонатологичен пакет, който включва тези изследвания и струва 500 лв. за нормално раждане и 600 лв. за секцио. Цената е по-скъпа при секцио, защото майката, респ. бебето стоят по-дълго в болницата.
На мен ми излезна всичко 2300 лв. (1500 лв. раждане с избор на екип, 300 лв. епидурална упойка, 500 лв. неонатологичен пакет).
P.S. Да си допълня поста
Изборът на екип със сигурност има предимства (друг е въпросът дали струват 700 лв. или повече или по-малко
А предимствата са:
1. Лекарят ти се занимава само с теб по време на раждането, а не наглежда едновременно и други родилки.
Ще дам пример. Аз раждах през нощта и моят лекар се случи на смяна. Аз му казах, че това е късмет, а той каза, че не е, защото предпочита изцяло да се занимава с неговия пациент, а така трябва да отговаря едновременно и за други. Така и беше наистина.
Едновременно с мен раждаха още две родилки. Преди да дойдат техните лекари, моят лекар сновеше между мен и тях. Поради тази причина мисля, че извикаха анестизиолог и ми биха по-късно епидуралната упойка, отколкото можеше.
След като дойдоха техните лекари, вече моят доктор беше 100% от времето с мен.
2. След раждането моят лекар идваше да ме вижда и се интересуваше персонално от моето състояние.
Минаваха разбира се и дежурните лекари, но при тях малко или много го има конвейрният принцип.