Еее, най-после намерих малко време да разкажа и за моето раждане
Моето малко момче Виктор се роди на 24.04.2013 г. в болница Токуда след планирано цезарово сечение /9 дни преди термин/. Огромни благодарности на д-р Илиев, който направи раждането ми най-прекрасното изживяване, въпреки моите неразположения!
В болницата постъпих предния ден на обяд, подписах един куп документи, взеха ми кръв за изследвания, няколко пъти мереха тоновете на бебчо, дойдоха да ме консултират анестезиолог и неонатолог. Следобяда получих силни болки и д-р Илиев си подготви екип за през нощта, ако се наложи
Но издържах до сутринта
Рано, рано сутринта на 24.04. започнаха да ме подготвят - клизма, тонове, система и хайде към операционната.
След упойката много ми падна кръвното - не знам от упойката ли, от страх или от вълнение, но ми стана много зле, но това не притесни моят лекар - докато си повръщах, той си ме режеше
В 9.34 ч. изплака моето бебе, а д-р Илиев с усмивка възкликна "А, момиченце!" За момент се вързах на шегата му и си помислих "и Виктория е хубаво име", но сестрата побърза да ми покаже пишката му
Пуснаха ни Happy Birthday и ми дадоха да цункам бебчето си. Това беше най-най-прекрасният миг в живота ми - след 4 г. неуспешни опити, след 3 спонтанни аборта, и множество манипулации, най-после дочаках да видя второто си детенце живо и здраво. Чувството е невероятно!
След като извадиха бебо, явно ми пуснаха нещо приспивателно в системата, защото започнах да се унасям, чувах какво си говорят, осъзнавах, че си шептят, че нещо не е наред, но нямах сили да попитам какво става. После разбрах, че съм имала множество сраствания, плацентата също е била срастнала с матката и съм загубила много кръв. 2 часа са ме рязали и в 11.30 излязох от операционната. Доведоха съпруга ми, като преди това са му показали бебето.
Още същия ден два пъти ми доведоха бебето. На другата сутрин ме раздвижиха и вече Вики беше по цял ден с мен, вземаха го само за тоалет, за изследвания.
Много съм доволна от неонатолозите, оказа се, че Вики има повишено CRP и 5 дни беше на АБ. През целия ни престой в болницата, лекарите ми даваха подробна информация за състоянието му, за стойностите на изследванията. Освен това много помагат за кърменето, всяка сутрин правят преглед и тоалета на бебето пред майката.
Ако имах време за трето дете отново бих отишла да раждам в Токуда