Аз съм доволна от отношението на акушерките и санитарките на 12ет. в МД. Още на следващата вечер след секциото акушерката ме извика да ми покаже как да кърмя и тогава ми тръгна коластрата. Дори жената от млечната кухня беше много мила като я питах как да претегля бебето на кантара и дойде да си бъбри с мен. Хубавото на самостоятелните стаи е, че леглото е персон и половина и позволява да си легнеш с бебчето. Още там усвоих легналата поза за кърмене, така по-малко ме болеше от секциото.
А на 5-ти етаж, където ми правеха запис на тонове и където ме приеха в деня преди секциото акушерките бяха още по-любезни. Направиха ми клизма сутринта преди операцията толкова внимателно, че почти нищо не усетих, а доста се притеснявах, защото имах хемороиди
Единствено трябва да внимавате в МД да не ви настанят в северна стая, дограмата е нова, но с лоши уплътнения и духа ужасно. В южните стаи е ОК, дори често проветрявах от жега в средата на декември.
Аз също съм пациентка на д-р Дяволов. Избрах го, защото исках да раждам нормално, а другите доктори смятаха, че е излишен риск на моята възраст. Последно се оказа, че бебето е седалищно и минахме на варианта секцио. Единственият ми лош спомен е студа в предродилно и в операционната. Екипът работеше с настроение, бяха пуснали музика поздрав за Дяволов и "се състезаваха" с екипа от съседната операционна. В шеги и закачки извадиха бебето, Дяволов веднага прати асистентката си да го покаже на таткото. Имаме снимки на младежа минути след раждането още неизкъпан
Дяволов ми беше запазил самостоятелна южна стая на 12ет., иначе искаха да ме настанят в северните стаи. На другия ден въпреки, че беше в отпуск, докторът дойде да ме види.
И аз се блазнех от лукса в Токуда, но не съжалявам, че избрах МД. През декември в Токуда бяха заразили бебче с вирусен конюктивит и са искали да го изпишат болно, да не заразявало другите деца. Там може да е луксозно, но нямат достатъчно места и специалисти. Напоследък чувам често лоши отзиви за Токуда, явно побългариха японския модел.