Теди, аз родих сутринта (бях първо раждане за деня), а бебка ми я донесоха на другия ден. И по-добре беше така, защото целия ден имах болки от свиването на матката и бях с катетър и беше невъзможно да стана. Вярвах че за Соф ще се погрижат добре и нямах никакви притеснения. Вечерта дойдоха да ни помогнат да станем. На другия ден ни махнаха катетрите и ни донесоха бебчетата. Да ти кажа голям зор беше със ставането и гушкането, абе операция си е и си боли
Още втория ден започнах да стимулирам гърдите си с помпа и ми потече коластрата и май на третия ден ми показаха как да я кърмя. На четвъртия правих пробно кърмене и спрях АМ-то и останахме само на кърма.
Иначе сутрин в 7 донасят бебчетата, след половин час бутилките с АМ
, към 9 отивате да им правят тоалет и да ти обясняват как, има и консултация с неонатолог. После пак ги взимат за смяна на памперса и вечерта към 20ч май беше ги взимат за нощния сън. Мен опреденено ми беше по-удобно да спи с "аквариума", защото ставането ми отнемаше време, а и все пак в стаята има и други момичета които спят и пробуждането на бебето би ги събудило. На две от момичетата бебчетата бяха в кувиьози и щеше да е нередно да ги будим.
Първото ядене което ти дават след операцията е каша - непременно да я изядеш
Едно от момичетата при нас не я изяде и я караха да пие рециново масло
Ако имаш други въпроси питай