Дойде време и аз да пиша в тази тема.
Истина е, че дълго избирах болницата и екипа за раждането. Ходих на доста отворени врати, проучих мнения за лекари и накрая се насочих към Шейново. Лекарят, който избрах там ми беше препоръчан от клиниката, в която следих бременността си, а именно д-р Диков. Излишно е да споменавам, колко бях психирана от последните случай на починали родилки. Медийната атака допълнително утежни последният ми месец, това беше темата на деня и информацията, която се поднасяше с нищо не ми помагаше. След 33-та седмица започнах да ходя в Шейново за измерване на тонове, а до самият край на бременността следях бебето в клиниката.
Датата на секциото беше определена от проследяващият ме лекар и д-р Диков се съобрази с нея. Така на 14-ти декември в 10ч. сутринта постъпих в Шейново за планирано секцио. Разгледаха документите ми, дадоха ми нощница и се настаних в родилно отделение. Тук ми направиха всички необходими изследвания - УЗ, запис на тонове, ПКК, урина, консултация с анестезиолог. Сутринта в 6ч. акушерката ми направи необходимият тоалет и се отправих към операционната. Започна подготовка за операцията, дойде анестезиолога и подробно обясни кое как ще се случи и какво се иска от мен. Седнах на масата, заех необходимата поза, а той продължаваше да обяснява какво ще направи и аз какво ще почувствам. Убождането на упойката беше много леко, усетих топлина по краката си, легнах и в този момент те почнаха да ми изтръпват. Сложиха паравана, дойде д-р Диков усмихна се и каза "започваме" - беше след 8:30. През цялото време анестезиолозите стояха до главата ми и говорехме. Имаше момент, в който кръвното много ми падна и леко се замаях, но те го овладяха много бързо. После чух "хайде мила, бебето чука на вратата" и в 9ч. тя се появи. Наистина не беше красива, но за мен това беше и ще си остане най-вълнуващият миг в живота ми. Взеха я да я почистят, дадоха ми да я целуна, сложиха гривните и я отнесоха. Колко дълго продължи операцията не помня, но вече беше без значение. После ме преведоха в реанимация, където лежах 24ч. Не ме болеше кой знае колко, поносимо беше, непрекъснато вливаха някакви банки. Целият екип в реанимация беше невероятно добър. Сутринта всичко ме болеше от лежането, нямах търпение да махнат тръбите и да стана. Раздвижих се сама, веднага след като можех да стана, бавно, но славно. Качиха ме на 3ет. където бях взела самостоятелна стая. Повече нямах нужда от помощ, напълно сама се оправях. Бебето го носеха на всеки три часа, а когато ги помолех я оставяха при мен. Условията в стаята бяха добри, доволна съм. Колкото до д-р Диков и екип - невероятни хора, всичко мина перфектно, след това непрекъснато идваха и се интересуваха как съм и ми направиха всички след оперативни изследвания.
На петият ден ни изписаха и вече се радваме една на друга в къщи.