Аз си мечтаех да раждам нормално във вана...
В същото време, от самото начало бях решила, че бременността ще ми следи Д-р Дяволов и ще раждам при него. Той е в МД, а там варианта във вана го няма - та отпадна
Исках да раждам нормално, но не ми се получиха нещата...
Преносвах, в четвъртък бях на преглед и се разбрахме с док, че в понеделник влизам в болницата за предизвикване. Предупреди ме, че не е добре да раждам уйкенда, понеже той ще е в Пловдив на семинар...
В петък през нощта, без никакви други симптоми ми текнаха водите. Обадих му се , каза да тръгвам към болницата, но щом нямам контракции - няма да родя тази нощ. Каза че тръгва за София...
Приеха ме, голям смях...много ми беше весело, може би защото нямах никакви болки...или от адреналина.
После вече не беше така весело, защото си имах яки контракции, а никакво разкритие. Води нямаше, бебето стоеше високо, док го нямаше, жените около мен раждаха , само аз стоях...трагедия.
През цялото време Дяволов звънеше да следи как вървят нещата с мен. Дойде в 10 часа, прегледа ме, каза че нещата не вървят на добре, но ще направят последен опит за нормално...Сложиха ми система Окситоцин, след 2 часа имах контракции на 1-2 мин, но разкритието беше само 2 см...След общо 12 часа стана ясно, че нормално раждане няма да има и ме подкараха към операционната.
От Дяволов съм безкрайно доволна. От всичко.
От условията в болницата...ясно е, че има разлика държавна/частна. Бях в самостоятелна стая, направих си доста прилични условия . Стори ми се скъпо, според това което предлагат ( 70 лв на вечер ) но здраве да е !
Родилна зала, предродилна и операционната - сториха ми се страшна мизерия.
Не успях да намажа от лукса !
Точно докато раждах се ремонтираха родилните отделения .
Персонала - нито мога да кажа нещо хубаво, нито нещо лошо. Никой с нищо не ми е помагал, нито за раздвижване, нито за обезболяване нито за кърмене нито нещо да ми кажат/покажат...при все че усещах, че имат по-специално отношение към мен ( заради Дяволов и вип стаята, което ме дразнеше ).
Живот и здраве да забременея - пак при Дяволов ще раждам .