Мишле, плаща се за ВИП стая. На 7 етаж престоя е безплатен, освен в една стая, която е ВИП. На 12 етаж всички са ВИП и там се плаща за самата стая, отделно си е избора на екип, ако имаш такъв.
Боби, не знам дали е рядко явление. Аз също нямах коластра веднага. На втория ден вечерта ми дойде коластрата, а след няколко дни си слезе вече кърмата. Не знам дали това има общо с преждевременното раждане. Гърдите си така и не усетих пълни и напрегнати. Цедях се като за световно само и само да поддържам и увеличавам лактацията, докато Габи е в неонатология /стоя там 28 дни/. В крайна сметка постигнах едни посинени гърди, отвращение към цеденето и накрая кърмата ми така или иначе спря. Дали кърмих и 10 дни като си взех малката вкъщи. Да не говорим какъв кошмар беше кърменето, понеже имам доста големи гърди и поза, удобна за кърмене просто няма. Детето се уморяваше много бързо и нищо не сучеше, накрая си дояваше с АМ. Абе кошмар си беше. Много исках да кърмя и голям рев изревах, че не се получи, още повече, че детето ми е недоносено и друго си е кърмичката. Дадох й това, което бях замразила във фризера и дотам бяхме с кърмата.