Аз също се спрях на "Селена" в Пловдив, секциото ще го прави Д-р Даскалов. До момента поне - не съм чула, или чела някакви негативни отзиви и за болницата и за Док, много се надявам да не съм първата имаща повод да каже нещо кофти по въпроса
, другата седмица вече ще ви разкажа подробно.
Понеже тук става дума и за критериите, по които избираме къде и при кого да раждаме, лично аз не споделям позицията "все едно къде, единствено лекарят/екипът са важни", но това си е моята гледна точка все пак. Независимо кой ми беше лекар, колкото и да го харесвам и да му вярвам и пр. - не бих отишла да раждам в някоя болница като описаните по-горе, с хлебарките, мизерията, грубия персонал и подобни "екстри", само защото "моят лекар" работел там. Този момент съм го чакала толкова време и не съм склонна да си го развалям, защото ме "подритват" разни простакели от низшия персонал и за капак да съм им "в ръцете" и да не мога по никакъв начин да реагирам на поведението им. Още повече, че не се и налага да го правя, при условие че вече има достатъчно на брой нормални болници, в които работят неслучайни специалисти. Болници, които разполагат с космическа апаратура в неонатологиите си и в това отношение - не са по-малко сигурни при възникването на евентуален проблем с бебето от държавните такива. Битови условия и отношение на персонал е излишно да коментирам дори - там е ясно. Изключвам от картинката раждане в по-малки частни болници при многоплодни бременности, протичащи с висок риск - за тях специално, да, МД-София, но за София и Токуда е вариант.
Но за такива като мен, да се завра зорлен да раждам в някаква мизерия, с имагинерното убеждение, че нещо в такава болница било по-добро...не виждам какво ще да е това "по-доброто" честно казано. Дори и за пари да говорим, като чета какви цифри се спрягат за раждане в т.нар. ВИП на АГ-Варна примерно, като му "ударя чертата"...ами то в Селена ми излиза и по-евтино, което вече е
Да не говорим, че "списъкът" за болницата се състои от: четка за зъби и чехли за мама, за бебето - нищо и само дрехи за изписване за двамата /или колкото сте там на финала
/
Естествено, всяка бъдеща мама си решава кое й е по-важно, или най-важно при избора на болница. Просто вмятам, че отдавна не е нужно да се прави компромис с едно, или друго, при условие че можеш да получиш всичко накуп.