Темата, освен че е информативна, и за споделяне на преживяно, е за социално значим фактор като здравеопозването. Мен ме вълнува, нищо, че не ми е на главата точно този проблем в момента. Откровен човек съм, и ребуси не обичам. Имам виждане, написала съм го, уважавам мнението на всеки писал по темата.
Кое ме провокира да изкажа мнение:
Жбрул в две страници, с характерното за нея многословие, което е смислено и уважавам, написа предимството при безпроблемни случаи и финансова възможност - на частното здравно заведение.
И понеже става въпрос за болници в Пловдив, алтернатива на частните са двете големи държавни - ВМИ и Окръжна.
Аз от 10 години, по местоживеене, ползвам услугите на двете големи болници, при най-малка нужда от специалист /който е на територията на П-в ще разбере за какво говоря - това са нашите алтернативи за най-адекватна помощ/.
Имаме си прекрасни лекари, които работят там, но порочната практика със заплащането на ръка, няма как....Имам си своите опасения и страхове от това дали си платил достатъчно за да получиш внимание, или пък при спешност ще получа професионална реакция, а след това аз трябва да се чувствам длъжна да благодаря парично.
Разсъждавах си с предните постове, какво да очаквам от едните и съответно другите.
И ако трябва да се перча с нещо, ще спомена, че кумовете ми са медицинси лица, съответно единия в Окръжна, кумата във ВМИ сестра в неонатология
Така, че ехеее имам под ръка нещо, което не ми трябва, и я ми потрябва я не.