0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Утрогестан 100 – моля за инфо
« Отговор #20 -: Юни 08, 2006, 16:29:08 pm »
Цитат на: FreshBreeze
Старлетче, за съжаление явно не е точно така - ето при мен, всичко винаги е перфектно на вид (на УЗ), естрадиол - слънце, пък виж какво стана при пункцията :(

А овулацията ти късна ли е? Иначе незнам какво е станало на пункцията  :oops: просто извество време ме нямаше много, много из форума преди и не успявах да изчета всичко когато успея да влезна  :oops: ! Мисълта ми беше, а и питането на Ванина-ссс беше по този повод, че късната овулация не предполага некачествени яйцеклетки. Дай ми линк към темата където си писала за пункцията  :oops:
  :balk_21:
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
« Отговор #21 -: Юни 08, 2006, 16:32:36 pm »
Старлетче, писала съм в темата ми в Неизяснен стерилитет.
Иначе не ми е късна овулацията. Иначе и аз съм го чувала това твърдение за късната овулация, но от друга страна има толкова графики с бременности при късна овулация :?
Благодаря ти, Бени!

*

Starlet

• 1937
« Отговор #22 -: Юни 08, 2006, 16:41:09 pm »
Цитат на: FreshBreeze
Иначе и аз съм го чувала това твърдение за късната овулация, но от друга страна има толкова графики с бременности при късна овулация :?

Е, да де мисълта ми е същата като твоята :D , май за едно и също си говорим.  :D  Просто късната овулация си е късна и няма отношение към качеството на яйцеклетките. А иначе и аз съм чувала това твърдение, но ако беше вярно и имаше връзка между късната овулация и качеството, доста момичета не трябваше да са бременни и родили досега! Сага ще погледна патилата ти!  :grouphug2:
*
« Отговор #23 -: Юни 12, 2006, 15:41:31 pm »
Момичета, тъй като Утрогестан 100 трябва да се приема до идването на М, а може да предизвика и известно закъснение, имам следния въпрос:
Утрогестан ми бе изписан от 17 ден (при 29-31 дневен цикъл и ОВУ на 14 ден). Приемам го вагинално. Имам хапчета за още 2 дни. Утре най късно (31 ден)- трябва да ми дойде. Но тъй като цикълът ми е нередовен (имам случаи по 38 дни) +  закъснене с 1-2 дни предизвикано от Утрогестан-а… не мога да бъда сигурна и в това.
При всички случаи ще ми трябва втора опаковка. Лекарят ми каза да отида при него ако прокървя, за да пуснем тогава хормоналните изследвания. Той беше сигурен че Утрогестана ще ми стигне докато ми дойде неразположението, но явно няма да се получи така
Според вас необходимо ли е да започвам нова опаковка, без да ми е предписана и да я приемам до идване на М или да спра след свършване на първата дори и да нямам прокървяване?
Благодаря за отговорите ви ;)
« Отговор #24 -: Юни 12, 2006, 16:54:19 pm »
Според мен си купи един блистер и продължи, докато ти дойде цикъла или докато не ти дойде  :D
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

Starlet

• 1937
« Отговор #25 -: Юни 12, 2006, 19:20:45 pm »
Цитат на: wassilena
Според мен си купи един блистер и продължи, докато ти дойде цикъла или докато не ти дойде  :D

И аз съм за това решение  :D !
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #26 -: Юни 12, 2006, 20:41:44 pm »
Съгласна съм с Василена и Старлет!Успех!!! :lol:
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #27 -: Юни 14, 2006, 12:42:39 pm »
не е много по темата,ма за някои може да е важно-от няколко дни в складовете няма Утрогестан и по аптеките вече трудно се намира(освен ако нямат останало количество).
<br />
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #28 -: Юни 14, 2006, 21:17:37 pm »
е тия вече окончателно ме убиха...
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
« Отговор #29 -: Юни 15, 2006, 10:28:31 am »
Цитат на: z22
не е много по темата,ма за някои може да е важно-от няколко дни в складовете няма Утрогестан и по аптеките вече трудно се намира(освен ако нямат останало количество).

Аз си купих преди 7-8 дни без проблеми :roll:

Но ти си все пак в кухнята и сигурно е така :roll:
Много загубена работа с доставките на лекарства - все на някое му спират вноса, щото си чака подновяваване на лиценза и пр. - няма ли планиране в тия работи бре :evil:
Благодаря ти, Бени!

*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #30 -: Юни 15, 2006, 10:37:08 am »
ами в някои аптеки може да има застоял.При нас вчера дойде едно момиче и взе последния и беше много щастлива,че е успяла най-накрая да намери.
 След малко ще правя поръчки и пак ще питам в склада.
<br />
И аз да попитам като новак
« Отговор #31 -: Юни 16, 2006, 23:00:04 pm »
Предписаха ми да пия тоя УТРОГЕСТАН (2х1т. - 10 дни, като го почна от 16 ден след започването на цикъла) Имах кървене между двата цикъла и ми направиха кюртаж (добре бе, че нямам нещо лошо от изследванията), но за да се спрат тези кървежи за вбъдеще ще трябва да пия 3 месеца по 10 дни така и да се прегледам. Та, и аз съм изправена пред този проблем с намиране на тези таблетки. А и искам да попитам дали се дебелее от тях и какво чувствате като го пиете ? Благодаря ви :wink:
*
« Отговор #32 -: Юни 17, 2006, 22:19:51 pm »
И мен ми се наложи да купя още един блистер Утрогестан,защото първата опаковка не ми стигна  -обиколих целия град за да намеря.
Така че и аптеките в Русе през които минах споменаха за трудности със зареждането и изчерпване на количествата в склада.
Що се отнася до симптомите - при мен предизика подуване и болезненост на гърдите (като преди М.)
При сексуален контакт (няколко часа след поставянето на хапчето) имах некомфортно усещане за сухост и бодежи.
Не знам да ли се напълнява от Утрогестана. Може би при вагиналното му приложение няма чак такова видимо покачване на теглото. Лично аз го вземам само  от 1 месец и не забелязах напълняване.
*

Anonymous

« Отговор #33 -: Юни 18, 2006, 13:42:31 pm »
`Утрогестан` в твоя случй се взема до идването на М., ако липсва се ходи на лекар и се продължава по схема/ако има бременност/
На мен ми действа зле, но това са от изключенията.
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #34 -: Юни 19, 2006, 10:13:26 am »
Като чета насам натам забелязвам, че доста се предписва този утрогестан. Задължителен ли е приема му или само при остановен дифицит на прогестерон и проблеми с предишни бременности? Успех и дано да не ти доиде поне 9месеца :wink:
Re: Утрогестан 100 – моля за инфо
« Отговор #35 -: Януари 06, 2007, 15:59:44 pm »
ами в някои аптеки може да има застоял.При нас вчера дойде едно момиче и взе последния и беше много щастлива,че е успяла най-накрая да намери.
 След малко ще правя поръчки и пак ще питам в склада.

Виждам, че темата е от преди шест месеца, но се изкушавам да пиша. Предписан ми е Утрогестан, но не мога да го намеря по аптеките. Липсата му периодична ли е, мога ли да се надявам, че ще го има или направо да търся заместител?  :?

*
« Отговор #36 -: Януари 06, 2007, 19:44:25 pm »
z22, гледам че отдавана си писала, че го е нямало, но сега също е изчезнал. Имаш ли инфо, дали го няма временно или е постоянно явление от Новата година?
« Последна редакция: Януари 06, 2007, 19:48:40 pm от Lan »
« Отговор #37 -: Януари 06, 2007, 19:52:13 pm »
Как бе хора, при нас го има без проблем!  8O
« Отговор #38 -: Януари 06, 2007, 19:52:28 pm »
Момичета, аз точно на 24/12 си купих от аптеката на Плиска - тогава все още имаше...

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*
« Отговор #39 -: Януари 06, 2007, 22:47:31 pm »
Mari_Pz, и тук го имаше до към 5.1., но за последните опаковки съм обиколила цяла София и навсякъде вземах последния я блистер, я опаковка.