Моля ви за малко информация.
В края на миналата седмица бях на първата си фоликулметрия. В четвъртък (12 ден)- фоликул десен яйчник 22 мм, в петък (13 ден)– 23 мм. Лекарят ми каза задължително сексуален контакт в събота и неделя. В събота много ме болеше десния яйчник (импулсни болки, като преди неразположение) но въпреки това правихме секс- сутринта и вечерта. В неделя нямахме изобщо такава възможност.
В понеделник (16 ден) – установи се, че фоликула е спукан (събота или неделя) и ми предписаха Утрогестан - вагинални таблетки за 15 дни поставяне, с начало от 17-ти ден. Ако прокървя – ще ми се пускат хормони.
Искам да ви попитам, този Утрогестан за всеки цикъл ли ще се взема или еднократното му приемане сега, води до удебеление на лигавицата занапред? Настроена съм малко песимистично, че нещо се е получило. Все пак разчитаме само на една събота и ако фоликула е спукан в неделя вечерта – и надеждите, и Утрогестана са напразни (по мое мнение)
Освен това приемът на този препарат влияе ли върху хормоните, които ще ми се пускат по време на цикъла? Докторът ме увери, че е в минимални количества и почти няма да повлияе на цикъла (няма да предизвика закъснение)
Благодаря предварително за отговорите ви.