0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Утрогестан 100 – моля за инфо
« -: Май 31, 2006, 11:07:29 am »
Моля ви за малко информация.
В края на миналата седмица бях на първата си фоликулметрия. В четвъртък (12 ден)- фоликул десен яйчник 22 мм, в петък (13 ден)– 23 мм. Лекарят ми каза задължително сексуален контакт в събота и неделя. В събота много ме болеше десния яйчник (импулсни болки, като преди неразположение) но въпреки това правихме секс- сутринта и вечерта. В неделя нямахме изобщо такава възможност.
В понеделник (16 ден) – установи се, че фоликула е спукан (събота или неделя) и ми предписаха Утрогестан - вагинални таблетки за 15 дни поставяне, с начало от 17-ти ден. Ако прокървя – ще ми се пускат хормони.
Искам да ви попитам, този Утрогестан за всеки цикъл ли ще се взема или еднократното му приемане сега, води до удебеление на лигавицата занапред? Настроена съм малко песимистично, че нещо се е получило. Все пак разчитаме само на една събота и ако фоликула е спукан в неделя вечерта – и надеждите, и Утрогестана са напразни (по мое мнение)
Освен това приемът на този препарат влияе ли върху хормоните, които ще ми се пускат по време на цикъла? Докторът ме увери, че е в минимални количества и почти няма да повлияе на цикъла (няма да предизвика закъснение)
Благодаря предварително за отговорите ви.
*
« Отговор #1 -: Май 31, 2006, 11:24:46 am »
Утрогестана е хормон - прогестерон. Ще повлияе на изследването само за този хормон.
Лигавицата е месец за месец - ще я удебели само при този цикъл.
Няма значение точно кога се е пукнал фоликула при условие, че спермограмата на съпруга е добра от към преживяемост (а и не само).
Стискам палци да се е получило!
*
« Отговор #2 -: Май 31, 2006, 12:02:55 pm »
Направо си в бизнеса мацка!!!  :lol:
Стискам палци!  :lol:
*
« Отговор #3 -: Май 31, 2006, 20:18:57 pm »
До 48часа навлезлите в тръбите сперматозоиди живеят, така че не се притеснявай за неделя. От 1млн  от 100 до 600 навлизат там и оцеляват, другите герои умират. Зависи и как е спермограмата на съпругът ти, но знаеш, че един е достатъчен. Успех! :balk_602:
« Отговор #4 -: Юни 01, 2006, 12:13:30 pm »
Цитат на: RIBA
... но знаеш, че един е достатъчен. Успех! :balk_602:

Не е достатъчен един за цялата работа. Това е малко като виц за полицаи и как завиват крушка  :wink:  Един е нужен за да оплоди и няколко милиона за да разрушат обвивката на яйциклетката и да улеснят пътя на този един  :D
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

« Отговор #5 -: Юни 02, 2006, 12:15:24 pm »
Елида, мила, на мен след като се установи, че вече съм бременна, ми изписаха Утрогестан, по 1 на ден до 4-ия месец....за задържане и профилактично (така ми обясни доктора). Така че със сигурност няма а ти навреди.
А вие какво мислите за това предписание момичета?

« Отговор #6 -: Юни 02, 2006, 12:24:46 pm »
Цитат на: desita_r
...А вие какво мислите за това предписание момичета?

За чие предписание?

*
« Отговор #7 -: Юни 02, 2006, 14:00:55 pm »
Дестита, не ме притеснява че Утрогестан може да ми навреди, а само усещанията с които е съпроводено приемането му не ми харесват;(
Някъде четох във форума че предотвратява болки в гърдите. Нали след овулацията и преди М, се повишава нивото на прогестерона и тогава се проявява въпросния ПМС. Логично е, с допълнителното приемане на този хормон чрез Утрогестан-а, болките да се засилят, а не да се предотвратят. Всъщност при мен така се получи. Само от 4 дена си поставям вагиналните таблетки, а гърдите ми са страшно чувствителни и болезнени.
Не прочетох за такъв страничен ефект в листовката. При теб имаше ли някакво подобно усещане?
А що се отнася до предписанието на твоя лекар, при две мои приятелки Утогестан беше изписан точно след установяване на бременност – “за задържане”. Аз затова се учудих когато ми бе предписан, без да съм бременна ;) –“в случай че нещо се е получило”;)) – явно има е ефект и при двата случая;))
« Отговор #8 -: Юни 02, 2006, 16:33:42 pm »
Елида, незнам къде си чела, че Утрогестана спира напрежението в гърдите?! Напротив, в повечето случаи точно, както и при теб това е едно от страничните му действия, ако може така да се нариче.

Цитат на: Elida
А що се отнася до предписанието на твоя лекар, при две мои приятелки Утогестан беше изписан точно след установяване на бременност – “за задържане”. Аз затова се учудих когато ми бе предписан, без да съм бременна  –“в случай че нещо се е получило”) – явно има е ефект и при двата случая;))

Нали това е идеята, ако е станало нещо да подпомогне задържането му.

« Отговор #9 -: Юни 02, 2006, 17:10:42 pm »
Елида, аз го приемам вече 5 ден, но на таблетки и също усещам напрежение в гърдите, макар и да не е толкова болезнено. Има и още нещо - по няколко пъти на ден усещам болки ниско в коремната област като когато ми идва М, но не знам дали това е от Утрогестана. А ти не се притеснявай...може би доктора ти го е изписал защото вярва, че си забременяла  :lol: Стискам палци да е така  :crossfingers:  :crossfingers:  Всъщност колко дни вече ти закъснява?

*
« Отговор #10 -: Юни 02, 2006, 17:21:55 pm »
Не ми е закъсяняло още  Десита. Започнах да вземам Утрогестана от 17-ти ден (на 2-ри ден след ОВУ). Лекарят ми каза да го вземам докато ми дойде М., а това би следвало да стане 12-13.06. Само че не знам дали следващият цикъл ще бъде "нормален" -29 дни или дълъг -35-38. При мен поради този нередовен цикъл, при закъснение не може да се мисли за бременност. :?
Васи, вероятно аз съм с грешка, търсих информация за Утрогестан, Прегнил, Дуфастон, прогестерон.....май ги оплетох :oops:  
Извинявам се;)
« Отговор #11 -: Юни 02, 2006, 17:34:44 pm »
Желая ти успех, Елида...но най-важното е да си спокойна и да не се тормозиш с излишни предположения. Аз след като се успокоих и престанах да мисля дали този път ще стане и то....стана  :lol: Успокой се и просто чакай ....

« Отговор #12 -: Юни 08, 2006, 10:16:38 am »
Момичета да ви питам нещо за Утрогестана -  на мен ми става много лошо от него, повдига ми се непрекъснато и ме обливат непрекъснато едни горещо - студени вълни, а за гърдите например нямам много болки - само зърната малко ме наболяват, а го слагам вагинално.....при вас има ли такова гадене и такива странични действия....
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #13 -: Юни 08, 2006, 10:21:46 am »
Цитат на: Vanina_sss
Момичета да ви питам нещо за Утрогестана -  на мен ми става много лошо от него, повдига ми се непрекъснато и ме обливат непрекъснато едни горещо - студени вълни, а за гърдите например нямам много болки - само зърната малко ме наболяват, а го слагам вагинално.....при вас има ли такова гадене и такива странични действия....

При мен имаше такива неща, но на по-късен етап от приема. Аз си го обяснявах с дозата, която ми беше изписана. Колко дни го приемаш вече?
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
« Отговор #14 -: Юни 08, 2006, 10:29:20 am »
Момичета да ви питам нещо за Утрогестана ....

Vanina, не само при теб е така. Аз също се чувствах адски зле от Утрогестана. В рамките на 1 ч., след като изпиех дозата (3 пъти на ден по 3), започваше такъв световъртеж, че на няколко пъти направо щях да припадна. И задъллжително лягах за 1/2 ч. да поспя. Лошото беше, че по обяд в офиса нямаше как да си полегна :)
« Отговор #15 -: Юни 08, 2006, 10:30:08 am »
Днес ми е 10 ти ден, 2 х 2 сутрин и вечер, в листовката пише, че при прилагане преорално ими такива странични ефекти, но при вагинално не е уточнено, лекаря ми каза да го слагам 10 дни, така че смятам да спирам днес. Овулацията ми беше много къно на 19 ден, при 28-29 дена цикъл.

За да не пускам друга тема, дали, когато овулацията е по - късно яйцеклетката е по - некачествена........
*

Starlet

• 1937
« Отговор #16 -: Юни 08, 2006, 11:11:54 am »
За да не пускам друга тема, дали, когато овулацията е по - късно яйцеклетката е по - некачествена........

Успокой се няма такова нещо като закономерност! Ако си изследвала естрадиол и той е бил в нормите за броя фоликули и размера им значи с качеството всичко е наред. Но това няма нищо общо с късната овулация. А иначе и аз го приемах така Утрогестана 2 х2 таблетки, но после по препоръка на лекаря намалих на 2х1 точно поради факта че ми ставаше лошо и т.н.
« Отговор #17 -: Юни 08, 2006, 11:20:51 am »
Мерси мила,
ти си злато! :D
*

Starlet

• 1937
« Отговор #18 -: Юни 08, 2006, 11:22:04 am »
Мерси мила,
ти си злато! :D

:lol:  :lol:  :lol: Може и ангелче!!!  :lol:  :lol:  :lol:  :oops:  :oops:  :oops:
 :balk_21:
« Отговор #19 -: Юни 08, 2006, 15:43:43 pm »
Цитат на: wassilena
Елида, незнам къде си чела, че Утрогестана спира напрежението в гърдите?!

Васи, баш така е бе, мила :D И точно това си пише в листовката - значи понякога болезненост на гърдите има при фиброкистоза, което доколкото знам също е естрогенно зависимо състояние, и утрогестана го "лекува". При мен точно така си беше - в цикъла с Утрогестан хич не ме боляха гърдите, за разлика от обикновено.

Също не съм съгласна, че Утрогестана удебелявал лигавицата - той я разрехавява и по този начин я прави с по-добра рецептивност.

Старлет написа:
Цитат
Успокой се няма такова нещо като закономерност! Ако си изследвала естрадиол и той е бил в нормите за броя фоликули и размера им значи с качеството всичко е наред. Но това няма нищо общо с късната овулация.

Старлетче, за съжаление явно не е точно така - ето при мен, всичко винаги е перфектно на вид (на УЗ), естрадиол - слънце, пък виж какво стана при пункцията :(
Благодаря ти, Бени!