0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Дуфастон и закъснение
« -: Февруари 08, 2011, 15:11:36 pm »
Здравейте, отдавна следя форума, но рядко пиша. Досега винаги съм намирала нужната информация :) От година и половина пия Дуфастон, и цикъл винаги идва до 3 дни след последното хапче. Този месец за първи път имам закъснение от вече 8 дни. Естествено правих 2 теста - отрицателни. Прочетох каквото намерих по темата, всъщност не намерих много. Основния съвет който ми е нужен от вас е, колко време да чакам преди да отида на лекар? Каква може да бъде причината? споделете ако имате подобен "опит".

п.с. страхотни сте всички, и много полезни :))
*
Re: Дуфастон и закъснение
« Отговор #1 -: Февруари 08, 2011, 15:18:28 pm »
И аз съм пила Дуфастон и веднага след спирането му ми е идвало.8 дена закъснение си е много.Според мен направи един кръвен тест и ако и той е отрицателен посети лекаря си.
« Отговор #2 -: Февруари 08, 2011, 15:19:01 pm »
След 10-я ден от спирането на Дуфастона и липсата на цикъл може да потърсиш лекар.

Причини може да има много, каквото и да ти кажем, ще е просто догатка.
Каква е причината толкова време да приемеш Дуфастон?
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #3 -: Февруари 08, 2011, 15:21:31 pm »
При спирането на Дуфастона така и не ми дойде, отидох на преглед и се оказа фоликулярна киста.
« Отговор #4 -: Февруари 08, 2011, 15:32:05 pm »
Благодаря за бързите отговори, макар и не много обнадеждаващи /съвсем очаквано/. Ще изчакам още 2-3 дни за лекар. Осносвната причина за приема на Дуфастона е за регулиране на цикъл /имам СПКЯ/ и огромното желание за забременяване. За съжаление, поради "психологически" проблеми, още нямаме направена спермограма и докторката ми отказва каквото и да е лечение преди това.. напълно разбираемо, но това е друга тема.

Все пак ако има мимичета с подобен опит, споделете, защото  наистина няма много информация по темата.
« Отговор #5 -: Февруари 08, 2011, 15:34:10 pm »
При това положение вероятността да е киста е голяма, за съжаление.
След 10-я ден посети гинеколога си.

Регулиране на цикъла при ПКЯ с Дуфастон се получава, но за забременяване само това не е достатъчно.

А и спермограмата си е важна :)
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #6 -: Февруари 08, 2011, 15:50:27 pm »
Нямам представа от кисти и техните видове и т.н., дано не е нещо много страшно.

Поне звучи достатъчно плашещо, за да нямам и капка колебание дали да отивам на лекар :)
« Отговор #7 -: Февруари 08, 2011, 16:25:39 pm »
Чак пък плашещо  :D
*
« Отговор #8 -: Февруари 08, 2011, 20:56:08 pm »
За съжаление, поради "психологически" проблеми, още нямаме направена спермограма и докторката ми отказва каквото и да е лечение преди това.. напълно разбираемо, но това е друга тема.

И много добре прави докторката ти.

Непременно направете спермограма в специализирана клиника, за да сте наясно дали там има проблем. А страха, гордостта и каквито други пречки има партньорът ти да ги посвети на нещо друго.
« Отговор #9 -: Февруари 11, 2011, 10:37:53 am »
В крайна сметка след 12 дни закъснение ми дойде, така че дори предгледа се отлага за сега.
Благодаря ви за отзивчивостта :)
*
« Отговор #10 -: Февруари 11, 2011, 10:45:47 am »
В крайна сметка след 12 дни закъснение ми дойде, така че дори предгледа се отлага за сега.
От една страна се радвам за теб, че не е било киста. От друга, ми се искаше закъснението да се дължи на бебче. :)
*
« Отговор #11 -: Февруари 12, 2011, 19:07:08 pm »
Предполагам че пиеш дуфастон за да регеулираш цикъла но и същевременно да забременееш.Щеше да буде добре да си пуснеш едно ЧХГ на 3 4 ден след закъснението от дуфастона ако разбира се си правила упражнения за бебе.

До колкото знам прогестеронови препарати много мног не лекуват кисти.По скоро се лекуват с моноконтрацептиви и дава добър резултат от 3 до 6месечно лечение.

Сега ако пиеш пак дуфастон и бебеправиш в същия месец и пак ти закъснее направиси един кръвен тест на ЧХГто
« Отговор #12 -: Февруари 12, 2011, 20:17:53 pm »
На мен ми бяха изписали Дуфастон за три месеца след хистероскопията.Еми през тези три месеца М ми идваше,когато си поискаше.Първия месец ми дойде на 11-ти ден от последната таблетка;втория месец на 8-ми ден,а третия месец-на 2-ри ден
[/url]
« Отговор #13 -: Февруари 15, 2011, 16:58:42 pm »
Благодря ви отново
*
« Отговор #14 -: Април 09, 2011, 00:23:59 am »
Да попитам нещо и аз за този Дуфастон...Когато видях 2-те чертички ми го изписаха веднага и започнах да го пия,но на 8-9 ден почна да ми цапа едно ръждиво такова,после се установи че съм загубила бебо,не се е имплантирало нещо като биохимична бременност,и спрях Дуфастона на 4-ия ден от зацапването и веднага ми дойде хубав М. с парчета от започналата да се образува плацента :( От кога трябва да смятам,че ми е дошъл цикъла според вас момичета...?От деня на зацапването ли или от деня на спирането на Дуфастона???
« Отговор #15 -: Април 09, 2011, 00:38:30 am »
"Парчетата" не са били от плацентата, защото тя се образува на по-късен етап, а от удебелената маточна лигавица.
За първи ден броиш първия ден с нормално менструално кървене.

При леко кървене/зацапване при положителен тест се смятя че има прогестеронова недостатъчност/тъкна маточна лигавица затова изписват Дуфастон като поддържаща терапия.

*
« Отговор #16 -: Април 09, 2011, 00:52:23 am »
А удебелената маточна лигавица симптом ли е за бременност???Значи 1-ви ден си смятам деня в който спрях дуфастона и от цапане премина в хубава червена к.
« Отговор #17 -: Април 09, 2011, 01:03:59 am »
Да, това броиш за първи ден.
Маточната лигавица нараства след овулацията, под влиянието на Жълтото тяло (спукания фоликул се преобразува в това после), което секретира прогестерон.
При нормална овулация и когато прогестерона в организма е в нормалните нива, тя е удебелена към края на всеки месечен цикъл.
При бременнест също остава удебелена, но както е симптом така и не може да се разчитата само на това, за да се предполага бременност.

*
« Отговор #18 -: Април 09, 2011, 09:14:55 am »
Благодаря ти...