0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте,дами!
Някой може ли да сподели опит или информация дали дългата употреба на противозачатъчни в последствие може да направи забраменяването трудно?
url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=ivi_02][/url]
*
Re: Противозачатъчни-пречат ли в последствие?
« Отговор #1 -: Февруари 04, 2011, 07:14:45 am »
Здравей, Иви. Моята информация е, че след прием на противозачатъчни се забременява дори по-лесно. Лекарят наскоро ми обясни, че след прием на Диане 35, вероятно и след всякакви противозачатъчни, е нормално да се образуват повече фоликули. Явно това спомага за забременявяането. Не знам, не съм лекар все пак.
« Отговор #2 -: Април 16, 2011, 17:00:05 pm »
Трябва много да се внимава с противозачатъчните. Преди 1 година един гинеколог ми ги препоръча, за да забременея по-бързо според него. Последствията от тази препоръка можеха да ме доведат до фатален изход. бяхпушач и лекарят ми знаеше това мого добре. На втория месец от започването на приема на противозачатъчни получих масивна белодробна емболия и едва ми спасиха живота. Сега живея втори живот и пия синтром вече повече от година. Така приема натези хапчета не само не ми помогна, а замалко не ме уби.
*
« Отговор #3 -: Април 17, 2011, 01:37:06 am »
В листовката на противозачатъчните изрично пише за вредната комбинация с тютюнопушенето.
*
« Отговор #4 -: Април 17, 2011, 02:29:13 am »
Трябва много да се внимава с противозачатъчните. Преди 1 година един гинеколог ми ги препоръча, за да забременея по-бързо според него. Последствията от тази препоръка можеха да ме доведат до фатален изход. бяхпушач и лекарят ми знаеше това мого добре. На втория месец от започването на приема на противозачатъчни получих масивна белодробна емболия и едва ми спасиха живота. Сега живея втори живот и пия синтром вече повече от година. Така приема натези хапчета не само не ми помогна, а замалко не ме уби.

В листовките на противозачатъчните пише точно каквото казва Елфи. Без да съм лекар все пак - много ми е съмнително, че си получила "масивна белодробна емболия" САМО заради двумесечен прием на противозачатъчни. Радвам се, че всичко е завършило добре за теб, но може би някакви по-подробни изследвания е добре да направиш, след такава случка. Няма да са били противозачатъчните единствена и главна причина, че да се стигне до това си мисля аз.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #5 -: Април 17, 2011, 12:29:21 pm »
Знам какво пише в листовката,но искам да кажа, чехормонални препарати не се изписват просто така. Основната причина за емболията са противозачатъчните и това не е мое мнение. Исках самода предупредя какво може да се случи от безразборното им пиене. дали ще ми повярвате или не е друг въпрос. Дълго време дори ми беше гузно, че чета в този форум от 2009 г., а не споделям с вас нещо, което много малко хора си представят, че може да се случи наистина. Освен това не съм единичен случай и за мое щастие попаднах да добри лекари. Първия въпрос, който ми зададоха, когато разбраха задиагнозата беше "Противозачатъчни ли си пила?" Та исках само дакажа да бъдете по-внимателни при приемането на противозачатъчни,защото аз никогане съм предполагала, че може да ми се случи подобно нещо, макар да съм чела листовката.
*
« Отговор #6 -: Април 18, 2011, 01:10:07 am »
hrisik , изобщо не искам да кажа, че не ти вярвам. Ивинявай, ако така ти е прозвучало. Мисълта ми беше, че в твоя случай може би причините да се случи това са комплексни и приемът на противозачатъчни, съчетан и с тютюнопушене - е изиграл ролята на катализатор, а не че няма отношение към това което си преживяла. Просто си мислех, че не само тези хапчета са били причината за такъв сериозен здравословен проблем. Изследвала ли си се за тромбофилия?
Естествено, че каквито и да е хормонални препарати не се пият "ей така", ама друг въпрос е колко лекари изписват наистина какво ли не "ей така" :x Нарицателен случай е "Клостилбегит". Преди седмица, виждам поредната позната на която това е предписано от гинеколога й "да забременеела по-бързичко"... Колкото и да се плюнчих да обяснявам, че един вагинален преглед не може да е основание да пие този препарат - ефект нулев. Лекарят бил казал, той бил знаел....
Отплеснах се, сори, ама не можах да се въздържа, че е прясна случката.

Желая ти успех с правенето на бебе и дано всичко лошо е вече зад гърба ти! :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #7 -: Април 18, 2011, 18:32:48 pm »
На мен винаги ми изписват противозатъчните с Аспирин протект.
« Отговор #8 -: Април 22, 2011, 23:05:49 pm »
Пречат ли противозачатъчните на забременяването в последствие? - Не.
Вредят ли в някои случаи? - Да.
« Отговор #9 -: Април 27, 2011, 19:58:24 pm »
На мен винаги ми изписват противозатъчните с Аспирин протект.

А защо?
url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=ivi_02][/url]
« Отговор #10 -: Май 02, 2011, 09:09:42 am »
Това , което чета сериозно ме тревожи  8O , най - вероятно ми предстои прием на противозачатъчни за регулиране на цикъла . Аз съм пушач , пуша горе - долу по половин кутия трябва ли да се притеснявам ако ми ги изпишат  :? . При всички случаи ще поговоря с лекаря си макар че той е запознат , че пуша
« Отговор #11 -: Май 16, 2011, 09:28:14 am »
Най-доброто решение е да поговориш с лекаря си наистина и ако можеш да намалиш още циегарите, но във всички случаи докато ги пиеш трябва да наблюдаваш за симптомите на емболията, описани в листовката и при най-малкото съмнение да се обадиш на лекщаря си. Това, което се случи на мен не се случва на всички, но е важно да се знаят рисковете.
« Отговор #12 -: Май 21, 2011, 21:51:52 pm »
Ако пушиш половин кутия на ден, мисля, че това е проблем.
99% съм сигурна, че всеки лекар би ти забранил комбинацията от двете.
Мисля, че не бива да рискуваш да чакаш евентуални симптоми.
*

petyamk

• *
  • 45
  • Очакването на щастие също е щастие
« Отговор #13 -: Май 27, 2014, 08:44:50 am »
Здравейте дано някой се отзове виждам, че доста време не е писано в темата.
Изписаха ми противозачатъчни Logest за нормализиране на цикъла и почивка след стимулация.Лошо ми влияеха и ги пиех преди да легна,за да не ми се гади през деня,да не говорим че и една депресия ме налегна.
Много съм притеснена понеже два дни не ги пих,с тези балове прибирахме се сутринта и просто забравих,навика да ги пия.Днес вече имам зацапване болки в кръста и корема,като ще ми дойде.
На 27 ден от последния мц съм а още 7 дни трябва да ги пия.Не знам дали да продължа с приема или да изчакам да ми дойде  :oops:
*
« Отговор #14 -: Май 27, 2014, 09:26:12 am »
Най-добре се обади на лекаря, когото посещаваш.
Моята логика е, че след като си пропуснала 2 приема на противозачатъчните и имаш зацапване, да оставиш да ти дойде и да почнеш схемата на прием на противозачатъчните отначало.
*

petyamk

• *
  • 45
  • Очакването на щастие също е щастие
« Отговор #15 -: Май 27, 2014, 10:58:15 am »
Благодаря за бързия отговор ще звънна днес на лекарялДано не ми се наложи следващия месец пак да ги пия,че съвсем ще лудна.
« Отговор #16 -: Май 27, 2014, 18:12:55 pm »
Аз съм пила противозачатъчни ок. 7 години. Първоначално бях на Линдинет 20, но те изчезнаха от пазара и ми ги замениха с Логест. Изпих последната си таблетка на 20.12.2013г и от тогава правим опити със съпругът ми за бебе, но нищо  :? А и цикълът ми си идва когато си иска, и винаги ок. 1-2 седмици по-рано от очакваното, стана кратък, оскъден. Много зле се чувствам, нали казват че след прием на противозачатъчни се забременява най-лесно... Правих и тестчета за овулация, но от 10 нито един не беше положителен. Може би е време да посетя и аз лекар.
« Отговор #17 -: Май 27, 2014, 22:34:32 pm »
Аз съм пила противозачатъчни ок. 7 години. Първоначално бях на Линдинет 20, но те изчезнаха от пазара и ми ги замениха с Логест. Изпих последната си таблетка на 20.12.2013г и от тогава правим опити със съпругът ми за бебе, но нищо  :? А и цикълът ми си идва когато си иска, и винаги ок. 1-2 седмици по-рано от очакваното, стана кратък, оскъден. Много зле се чувствам, нали казват че след прием на противозачатъчни се забременява най-лесно... Правих и тестчета за овулация, но от 10 нито един не беше положителен. Може би е време да посетя и аз лекар.
Здравей snowflake_84,
Не знам на колко години си, но препоръката на лекарите е, под 35 г. да се изчака една година и, ако все още не е настъпила бременност, да се потърси специалист. За възраст над 35 г. - 6 месеца опити. Разбира се, ако се притесняваш, може и по-рано да потърсиш мнението на специалист.
Да не би да си изпуснала овулацията? На кой ден започна да правиш тестовете?
Има още два варианта да проследяваш овулацията. Да мериш базална температура или да намериш добър специалист и да започнете да проследявате овулацията с фоликулометрия.

Ето една тема за тестове за овулация: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=28.0
Ето тема как се измерва базална температура: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=1633.0

Каквото и да предприемеш, успех  :D!